جنگ اطلاعات (چگونه از حملات سايبري در امان باشيم)
4 اسفند 1388 ساعت 20:14
تاريخچه جنگ اطلاعات نشان ميدهد كه اين موضوع و تأثير آن بر اقتصاد همواره از ديدگاه نظامي مورد بررسي قرار گرفته است اما از آنجايي كه دريافت سنتي از جنگ هميشه مجموعهاي از راهبردها و تاكتيكها براي دستيابي به اهداف نظامي يا محافظت از زيرساختهاي صنايع نظامي بوده است، نحوه نگرش به مسئله جنگ اطلاعات تحت تأثير قرار گرفته است.
هدف اين كتاب ارائه ديدگاههايي فراتر از جنبههاي نظامي سنتي در تحليل چند وجهي از جنگ اطلاعات و چگونگي تأثير آن بر اقتصاد، سياست و روابط بينالملل و همچنين بررسي تاكتيكهاي مختلف قابل بكارگيري در خلال حملات اطلاعاتي و چگونگي ايجاد آْمادگي در شركتهاي خصوصي و دولتي است. بطور خلاصه ميتوان گفت اين كتاب تحليل جامعي در مورد چگونگي ايجاد آمادگي بهتر دولتها در برابر حملات بالقوه اطلاعاتي ارائه كرده و مجموعه منابع انساني و مهارتي مورد نياز براي كنترل فضاي سايبر در آينده را مورد ارزيابي قرار ميدهد.
اين كتاب داراي دوازده فصل است كه عناوين كلي آنها عبارتند از:فصلاول، "جنگ اطلاعات، چارچوبي جديد براي تحليل"."فصل دوم، بررسي ابعاد اقتصادي جنگهاي اطلاعاتي"."فصل سوم، سناريوي رستاخيز الكترونيكي"."فصل چهارم، آمادگي در برابر تهديدات عمده"."فصل پنجم، راهبردها و تاكتيكهاي جنگهاي اطلاعاتي از ديدگاه نظامي"."فصل ششم، تاكتيكها و راهبردهاي جنگهاي اطلاعاتي از نقطهنظر شركتها"."
فصل هفتم، راهبردها و تاكتيكهاي جنگهاي اطلاعاتي از ديدگاه گروههاي تروريستي و جنايتكار"."فصل هشتم، فروشندگان تسليحات و تجهيز قواي صنعتي در جنگهاي اطلاعاتي"."فصل نهم، خسارتهاي وارده به شهروندان عادي در جنگهاي اطلاعاتي"."فصل دهم، ويژگي جديد تروريستها روي آوردن متخصص كنجكاو رايانه به جنبههاي منفي"."فصل يازدهم، عقبافتادگي سازمانهاي قانوني از رشد روزافزون فناوري و نحوه مقابله با آن" و "فصل دوازدهم، سخنان پاياني مورد توجه سياستگزاران، برنامهريزان نظامي و مديران شركتها".
در فصل دوازدهم اين كتاب با عنوان "سخنان پاياني مورد توجه سياستگذاران، برنامهريزان نظامي و مديران شركتها" ميخوانيم :
از بسياري جهات، آينده هم يك مسئله قابل پيشبيني است و هم غيرقابل پيشبيني. جنگ اطلاعات رخ خواهد داد و ممكن است چندين بار اتفاق بيافتد. با اين وجود زمان وقوع آن، شدت حملات و عامل نخستين حمله همچنان غيرقابل پيشبيني باقي خواهد ماند. تهديد جنگ اطلاعات همانند تهديد جنگهاي هستهاي است كه در مورد آن همواره اين اميد وجود دارد كه هيچگاه رخ ندهد، اما تنها راه منطقي مقابله با آن، آمادگي براي رخداد آن است. در جنگ اطلاعات همانند جنگ هستهاي، دنيا نابود نخواهد شد، اما اقتصاد جهاني به چيزي بي مصرف تبديل خواهد شد.
با توجه به پيشرفت فناوري و گسترده شدن فعاليتهاي اينترنتي و احتمال بروز حملات اطلاعاتي توسط تروريستها، جنايتكاران و ساير گروهها و لزوم آمادگي در برابر اين پديده جهاني، مخاطبان اين كتاب را مديران راهبردي، سياستگذاران، برنامهريزان جنگي، سازمان اطلاعات، ارتش، سازمانهاي امنيتي، شركتهاي اينترنتي، شركتهاي دولتي و خصوصي، شركتهاي داراي فناوري مدرن، شركتهاي مخابراتي و حتي شهروندان عادي تشكيل ميدهند.
كتاب "جنگ اطلاعات (چگونه از حملات سايبري در امان باشيم)" را مايكل اربسكلاو تاليف و علي ناصري و عبدالمجيد رياضي به فارسي ترجمه كردهاند كه توسط انتشارات دانشگاه عالي دفاع ملي در سال 1387 و 322 صفحه منتشر شده است.
کد خبر: 8026
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch.in6t23nv-ftd2.html