در آستانه برگزاري همايش عبدالقادر مراغي عنوان شد:
عبدالقادر مراغي متولي موسيقي اصيل ايراني است
1 خرداد 1387 ساعت 10:45
به گزارش فارس، در نشست مطبوعاتي كه صبح امروز برگزار شد حسن بلخاري رييس پژوهشكده هنر فرهنگستان هنر گفت:بازخواني هويت گذشته ايرانيان و نقش تاثيرگذار بزرگان فرهنگ اين مرز و بوم در تعالي علوم بشري و همچنين احياي آثار آنها براي تجهيز خودمان در رويارويي با جهان فردا، مهمترين اهداف ما از برگزاري چنين همايشهايي است.
وي افزود:همايش عبدالقادر مراغي، سومين همايشي است كه از سال 83 تاكنون و بعد از همايشهاي صفيالدين ارموي و قطبالدينشيرازي، به پاس داشت شناخت و معرفي بيشتر بزرگان عرصه موسيقي ايراني اسلامي ميپردازد.
بلخاري صاحب نظران عرصه موسيقي در طول تاريخ تمدن اسلامي را به سه دسته تقسيم كرد و ادامه داد: يك دسته كساني بودند كه از نظر علمي برجسته بودند اما حتي نميتوانستند يك آهنگ ساده بسازند، مثل ابن سينا، دوم آنهايي كه من اين كار را داشته اما فاقد علمش بودند و گروه سوم معالذوق و جامع بين علم و عمل هستند مثل فارابي و عبدالقادر مراغهاي.
اين پژوهشگر در ادامه عبدالقادر مراغهاي را به عنوان متولي اصلي موسيقي ايراني دانست و گفت:او نخستين كسي بوده كه رسالات موسيقي خود را به زبان فارسي نوشته است.
وي همچنين از عبدالقادر مراغهاي با صفت تخصصگرا نام برد و تصريح كرد: اينكه عبدالقادر در زمان خودش به شدت تخصص گرا بوده و به جاي اينكه به همه علوم سربزند تنها در رشته خودش متخصص است، ويژگي منحصر به فرد او است.
بلخاري بيان داشت:عبدالقادر به جهت اشراف به حوزههاي آهنگسازي، خوانندگي و نوازنده عود بودن، در ايران، تركيه، افغانستان، و آسياي ميانه به عنوان يك شخصيت افسانهاي و سمبل موسيقي شناخته شده است.
در ادامه اين نشست داريوش طلايي دبيرعلمي همايش عبدالقادر مراغي در خصوص برگزاري اين همايش گفت : عبدالقادر مراغه اي آخرين عضو از سلسله موسيقيدانها و نظريهپردازاني است كه از فارابي آغاز و طي 500 سال به مراغي ميرسد.
وي افزود:عبدالقادر شخصيتي افسانهاي در حوزه موسيقي است كه هم از جهت علمي و هم از لحاظ عملي سرآمد اين هنر بوده است و به دليل تصنيفها و آوازهايي كه داشته در زمان خودش به عنوان موسيقيدان برجسته شناخته شده است.
به گزارش فارس، همايش بينالمللي عبدالقادر مراغي با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران،استاندار آذربايجان شرقي، دانشگاه تبريز، دانشگاه هنر اسلامي تبريز و شهرداري مراغه در تهران و مراغه از 5 تا 9خرداد به مدت چهار روز برگزار ميشود كه فرهاد فخرالديني در مراسم افتتاحيه آن در خصوص تاثير آثار و انديشه هاي اين موسيقيدان صحبت خواهد كرد.
کد خبر: 2329
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch.init23nxwftd2.html