مدير عامل انجمن سينماي دفاع مقدس:
دفاع مقدس امروز، خدمت گرفتن از هنر براي معرفي نخبگان است
13 شهريور 1387 ساعت 14:28
محمدرضا شرف الدين در مصاحبه با هنرنيوز تأكيد كرد: دفاع مقدس امروز، جهاد نخبگان و دانشمندان عرصه هاي مختلف كشور است و انجمن سينماي دفاع مقدس با تمام وجود از طرح ها و فيلمنامه هاي كه بتواند توانايي جوانان كشور در زمينه هاي علمي مانند هسته اي، نانوتكنولوژي، سلولهاي بنيادي و ورزشي را نشان دهد، حمايت مي كند.
وي با اشاره به توانمندي هاي فرزندان ايران زمين در زمينه هاي هوافضا، نانو، سلولهاي بنيادي و هسته اي و ورزشي گفت: ما از طرح ها و فيلمنامه هايي كه موجب تقويت باورهاي ملي و اعتماد به نفس شود از ابتدا تا مرحله ساخت و پخش حمايت مي كنيم.
شرف الدين فيلم فرزند خاك را از لحاظ ساخت، و موضوع قابل قبول دانست و افزود: در همه قسمتهاي فيلم اگر چه به مضمون دفاع مقدس به صورت مستقيم پرداخته نشده است اما حال و هواي فيلم نشان دهنده ارزشها و فرهنگ ملي است و ما از اين نوع فيلم ها حمايت مي كنيم.
مدير عامل انجمن سينماي دفاع مقدس با ابراز تأسف از كپي هاي ناشيانه از برخي فيلم هاي خارجي در كشور گفت: اگر چه بومي كردن و ملي كردن فيلمنامه هاي خارجي موجب تثبيت صلح جهاني، دفاع از آزادي و نزديكي فرهنگ ها مي شود اما نبايد اين كپي برداري موجب مهجور ماندن فرهنگ غني و تمدن اسلامي و كهن ايران باشد و هويت ايراني به فراموشي سپرده شود وانجمن سينماي دفاع مقدس از اين نوع طرح ها حمايت نخواهد كرد مگر اينكه قسمتي از موضوع به واقعيتي از زمان دفاع مقدس مستند شود.
شرف الدين درباره مسئله بازيگري هنرپيشه هاي ايراني در فيلم هاي خارجي و هاليوود گفت: اين نشان دهنده توانايي بازيگران ايراني است و مطمئن باشيد كساني كه در انتخاب هنرپيشه ها مسئولند، هرگز ريسك نمي كنند و منافع 100 درصد اقتصادي خود را در نظر مي گيرند و به نظر من جنبه سياسي كار در درجه بعد قرار دارد:
وي افزود: فعاليت بازيگران ايراني در خارج از كشور تا زماني كه به هويت ملي و ايراني و فرهنگ كشور توهين نشود بي اشكال است و زماني كه ما نتوانيم از ظرفيت بالقوه بازيگران خود استفاده كنيم حكم عقلي بر اين است كه آنها براي بروز استعدادهاي خود به كانالهاي ديگر مراجعه كنند و در مكتب ما نيز آمده است كه اگر جايي نتوانستي ابراز وجود كني، هجرت كن و اگر هنرنمايي در فيلم هاي خارجي همراه با حفظ شئونات فرهنگي باشد، قابل تقدير است.
شرف الدين اضافه كرد: اين موضوع نشان دهنده اين است كه سينماي ايران قابليت جهاني شدن دارد و ما مديريت برنامه ريزي درست نداريم تا بتوانيم از هنرپيشه هاي خود استفاده كنيم.
وي به دوران طلايي سينماي ايران در اواخر دهه 60 و ابتداي دهه 70 اشاره كرد و افزود: اگر آن روند ادامه پيدا مي كرد امروز ما رقيب اصلي سينماي هاليوود بوديم در آن زمان آثار سينماي ايران در بسياري از نقاط جهان طرفدار داشت كه به عنوان مثال در كشورهاي آمريكاي لاتين پيش از 60 درصد مردم فيلم سينمايي بچه هاي آسمان را بارها ديدند و از ديدن آن ابراز لذت كردند.
شرف الدين تأكيد كرد: اگر چه اغلب توليدات سينماي هاليوود سياسي است ولي بايد بدانيم هاليوود با كسي شوخي ندارد و تا منافع اقتصادي خود را تأمين نداند هرگز فيلمي نمي ساز و بايد بدانيم حتماً آنها در كارهاي خود در پس پرده مسائل هنري، تاريخي، سياسي، فرهنگي مسائل اقتصادي را در نظر دارند و در اين زمينه با هيچكس تعارف ندارند.
وي با ابراز تأسف از اينكه سينماي امروز ما وضع خوبي ندارد گفت: كره و چين زماني كه هيچ حرفي براي گفتن نداشتند ما سينما و برنامه هاي بسيار فاخر تلويزيوني توليد مي كرديم ولي امروز ما وارد كننده سريال هاي ساخت اين كشورها هستيم كه اين جاي بسي تأسف دارد.
مدير عامل انجمن سينماي دفاع مقدس درباره برگزاري جشن خانه سينما هم گفت: جشنواره فيلم فجر و داوري آن خالي از سياست نيست و به اين دليل كه اين جشنواره دولتي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي متولي برگزاري آن است، نمي تواند در انتخاب آثار و داوري بي نظر باشد.
وي گفت: داوري در جشن خانه سينما صنفي است و معمولاً اعضاي هيئت داوري با توجه به تعداد زياد افراد، نمي توانند ملاحظات سياسي چندان تأثيرگذار باشد و انتخاب افراد برتر هم مستند به قضاوت حرفه اي و صنفي است.
شرف الدين با قابل احترام خواندن داوري ها در جشنواره فجر هم تأكيد كرد: جشنواره فيلم فجر با توجه به سياستگذاري و برنامه ريزي كلان اعلام نظر مي كند كه در اين زمينه بايد به صورت تخصصي تر داوري ها صورت گيرد وگرنه اينطور به نظر مي رسد كه جوايز جشنواره فيلم فجر از قبل تقسيم شده است.
کد خبر: 2978
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch.qnit23nw6ftd2.html