نگاهي به ايستگاه باغ سرهنگ تازه ترين اثر سليمي
6 اسفند 1388 ساعت 11:41
يوسف انصاري نويسنده و منتقد ادبي درباره ايستگاه باغ سرهنگ:
ايده هاي داستاني در اغلب داستانها به خوبي به كار رفته است اما اين ايده ها در داستان ها به كمال خود نمي رسد و بيشتر داستانها شروع مناسبي ندارند.
اغلب اتفاقهاي ردي داده در اين اثر قبلا رخ داده است و نويسنده به در قالب يك راوي گذشته را در داستانها يش روايت مي كند.
توجه اين كتاب به تيپ هايي است كه نويسندگان امروز ما كمتر به ان پرداخته اند و كمتر به سراغ آنها مي روند.
تيپ هاي به كار رفته در موضوعات كتاب ايستگاه باغ سرهنگ بيشتر از طبقات سطح پايين جامعه است كه نويسنده اثر با جرات درباره آنها نوشته است.
احسان عباسلو منتقد ادبي و نويسنده:
يكي از ويژگي هاي مهم اين كتاب پرداختن به موضوع ها و مكانهايي است كه به آنها كمتر نگاه مي شود و اغلب شخصيت هاي و مكانها بسيار خوب انتخاب شده اند.
در اين مجموعه داستان غالبا پرداخت موقعيتها به گونه اي مناسب به كار رفته است و مكانهايي موجود پر از آدمها با ايدها و فرهنگ هاي مختلف است اما يكي از اشكالات مهم اين اثر ضرباهنگ سريع است چرا كه نويسنده از كنار برخي مسائل و اتفاقات مهم به راحتي گذشته و به انها به درستي نپرداخته است.
برخي داستانهاي سليمي موضوع هاي بسيار با ارزشي دارند و مي توانند به اندازه يك رمان طول بكشد و اين در حالي است كه اغلب آنها در حد يك طرح باقي ما نده اند.
اگر داستانهاي كوتاه بتوانند يك رمان شوند نشان دهنده ضعف داستان كوتاه است چرا كه سوژه داستان كوتاه بايد براي داستان كوتاه مورد استفاده قرار گيرد.
ايستگاه باغ سرهنگ در حد يك طرح باقي مانده و در ان فقط خرده روايت ديده مي شود و در نهايت با پايان بندي بسته شده در حالي كه بلند بودن داستان دليلي بر در حد طرح ماندن نيست.
اگر نويسنده بر شخصيت هاي داستان تمركز كافي داشت داستان راه خود را پيدا مي كرد با وجود ديالوگ در فضاي داستانهاي اين كتاب به خواننده مجال ورود به داستان داده مي شود و شخصيت ها لابه لاي كلام خودشان را نشان مي دادند.
علي ا.. سليمي نويسنده مجموعه داستان ايستگاه باغ سرهنگ نيز درباره اثر خود گفت: من هميشه روايت را بيشتر دوست داشته ام و با توصيف و ديالوگ كمتر ارتباط برقرار مي كنم و شايد جرات قدم گذاشتن به حريم شخصي خيلي از ابر مردها را نداشته ام.
داستانهاي من در اين مجموعه بيشتر جوششي هستند تا كوششي و شايد بايد در ناخودآگاه من براي بهترشدن انها تغييراتي ايجاد كنم.
با اينكه ديالوگ به شخصيت ها فرصت ابراز كردن خودشان را مي دهد و با اطلاعات فضاسازي مي كند و سكانس ها را با يكديگر متصل مي كند اما من بر اين باورم كه بايد در داستان بيشتر از حالت روايت استفاده شود و با ديالوگ كمتر ارتباط برقرار مي كنم.
کد خبر: 8116
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch.zn6t23nz-ftd2.html