مدیرعامل در قم نگاه کانون را تشریح کرد:
تعمیق باورهای دینی کودکان به جای ترویج قشریگری
18 آبان 1394 ساعت 17:40
قم، دومین شهر اهل بیت (علیهمالسلام) در ایران به پایگاه و قطب اصلی تربیت دینی کودکان و نوجوانان ایرانی تبدیل میشود.
به گزارش هنرنیوز، مدیرعامل کانون در جریان سفر به قم و در جمع مربیان و کارشناسان این مجموعه فرهنگی، دیدگاهها و نوع نگاه کانون به مسالهی تربیت دینی کودکان را تشریح کرد و از برنامهریزی برای راهاندازی یک اتاق فکر تربیت دینی در شهر قم خبر داد.
علیرضا حاجیانزاده با اشاره به قابلیتهای شهر قم، همچنین تکمیل شدن پروژه ساخت مجتمع بزرگ فرهنگی مذهبی کانون در این شهر از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری در آینده بسیار نزدیک، یادآور شد: جذب متخصصان حوزه علمیه و تجمیع تجربههای کانون و مربیان آن در سراسر کشور این اتاق فکر را تقویت میکند و به زودی برای افتتاح این مجتمع بار دیگر به قم سفر خواهیم کرد.
وی در این سخنرانی که روز ۱۴ آبان و در مجتمع کانون قم انجام شد، به صراحت گفت که روش کانون در حوزه تربیت دینی و انقلابی دارای ویژگیهای خاصی است و کانون، القای مفاهیم دینی از بیرون به صورت موجی و مقطعی، انبار کردن اطلاعات دینی و افزایش گنجینه محفوظات کودکان و نوجوانان را هرگز مترادف با تربیت دینی نمیداند بلکه این مهم، «جریان»ی فرآیندی و تدریجی است.
به اعتقاد مدیرعامل کانون با یک ضربت نمیتوان بچهها را دیندار بار آورد وگرنه با قشریگری روبرو میشویم؛ کار فرهنگی زودبازده نیست.
مربی یعنی پرورش دهنده نه ایجادکننده حس دینی
این مسوول فرهنگی شکوفا کردن و بروز و تجلی حس دینی و فطرت درونی کودکان ونوجوانان را - که خدا، خداشناسی، پاکی و صداقت و درستی در درون آنها وجود دارد – و در عین حال پرورش و به فعلیترساندن این حس را زمینه اصلی تربیت دینی برشمرد و گفت: مربی یعنی پرورش دهنده نه ایجاد کننده؛ پس باید مربیان، آن طبیعت و ذائقه درونی کودکان و نوجوانان را شناسایی و پرورش دهند.
حاجیانزاده با بیان اینکه حرف زدن دربارهی فطرت بچهها ممکن است ما را گاهی به کلیگویی سوق دهد، اظهار داشت: اگر بخواهیم با این موضوع برخورد کاربردی داشته باشیم باید ابتدا نیاز درونی مخاطب را خوب شناسایی کنیم چرا که هر مخاطبی ویژگیهای خاص خود را دارد و ما باید بر اساس نیاز و ذائقه متفاوت بچهها و البته بر اساس میل و رغبت آنان بذر ایمان درونشان را متجلی کنیم تا ایمان، به ایمانی مستقر و مستمر تبدیل شود.
وی در ادامه، تقویت هویت دینی و انقلابی بچهها را ضروری دانست و توضیح داد درونی شدن دین یعنی تقویت هویت دینی و این امر می تواند با برنامهریزی دقیق سبب دورشدن بچهها از قشریگری و ظاهرسازی دینی شود.
اصل دیگری که مدیر عامل کانون در این نشست بر آن تاکید کرد شناساندن ارزشهای انقلابی با روشهای هنرمندانه به کودکان ونوجوانان بود و او این مساله را زمینهساز ایجاد هنر انقلابی و پیامها و محتوای مبتنی بر ارزشها و آرمانهای انقلاب از سوی بچهها عنوان کرد.
تربیت دینی در کانون؛ روشمند، فرحزا و بانشاط
حاجیانزاده با بیان اینکه نقش مربیان کانون در جریان تربیت دینی و انقلابی کودکان و نوجوانان نقشی محوری است به آنان توصیه کرد باورهای دینی و انقلابی خود را تقویت کنند و آن را در شالوده و درون تمامی فعالیتهای کانون - البته با شیوهای کاملا روشمند، فرح زا و با نشاط – به کار بگیرند تا بچهها از این فعالیتها لذت ببرند.
به اعتقاد وی جاذبههای فردی مربیان دراین زمینه بسیار تاثیرگذار است و آنها میتوانند با گفتاری نرم، برخوردی گرم و صمیمی با مخاطبان ارتباط برقرار کنند و اگر خود به دین و انقلاب التزام عملی داشته باشند و گفتار و رفتار آنها با هم هماهنگ باشد، آنگاه این تلاشها ماندگار خواهد شد.
مدیرعامل کانون مراقبت از رخنهی دشمن در مجامع مذهبی و مراکز فرهنگی را زمینهساز ایجاد فضای سالم در این مراکز ارزیابی کرد و افزود: همیشه باید مراقب نفوذ دشمن باشیم چرا که با ورود خود به اختلافها دامن میزند؛ شایعه پراکنی و ایجاد اختلاف در برخی از جمعهای دینی در مسیر همین هدفها است و ما هم باید برای حفظ فضای سالم، دوستداشتنی، معنوی و سرشار از صفا و صمیمیت کانون تلاش کنیم.
وی در پایان سخنانش بر ضرورت ایجاد اتاق فکر تربیت دینی در کانون تاکید کرد و گفت: این اتاق با همکاری متخصصان حوزه علمیه و بهرهگیری از تجربههای مربیان کانون در مرکز آفرینشهای فرهنگیمذهبی در دست تاسیس قم ایجاد خواهد شد.
حاجیانزاده در ابتدای سخنان خود نیز وجود مضجع شریف و نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) در این شهر را باعث ایجاد طراوت، آرامش و تعلق خاطر در میان علاقهمندان خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(علیهمالسلام) برشمرد و گفت: وجود بزرگترین حوزههای علمیه و مرکزیت روحانیت شیعه و علمای بزرگوار، همواره جایگاه ویژهای به شهر قم بخشیده است و آغاز حرکت نهضت انقلاب اسلامی از این شهر نیز سبب گسترش دامنهی انقلاب به دیگر شهرهای کشور و جلب توجه جهانیان به قم شد.
وی حضور نوجوانان و دانش آموزان را در راهپیماییها به ویژه در خلق رویداد ۱۳ آبان ۱۳۵۷ نشات گرفته از باورهای دینی و انقلابی مردم ایران و وجود رهبری آگاه، بصیر و شجاع دانست که انقلاب را هدایت میکرد.
پیام عاشورا ظلمستیزی است
مدیرعامل کانون به واقعه عظیم عاشورا و حضور کودکان و نوجوانان در این حادثه بزرگ تاریخی نیز اشاره کرد و یادآور شد: خطبههای حضرت امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) نقش مهمی در انتقال پیام عاشورا به مردم داشت.
حاجیانزاده، ظلمستیزی اصلاح مفاسد اجتماعی - به ویژه مفاسدی را که در طول حکومت معاویه و یزید بر جامعه تحمیل شده بود - مهمترین پیام عاشورا عنوان کرد و افزود: امام حسین(ع) برای بیداری و آگاهی مردم قیام کردند و ما در زیارت عاشورا نیز این ظلم ستیزی و دوریجستن و بیزاری از دشمنان را مشاهده میکنیم؛ قرار گرفتن در این مسیر یکی از اصلیترین راهبردهای دینی ماست.
وی توضیح داد: در نوع دینداری سنتی حرکت انقلابی نیز وجود دارد و تصویری که از اسلام ناب ارایه شده است به واقع کنار هم قرار گرفتن تولی و تبری است؛ یعنی از سویی محبت و عشق و صمیمیت و مهربانی و عطوفت با دوستان و از سوی دیگر برائت و ظلم ستیزی و مقابله با مفسدان و یزیدیان، شیوه دینداری پیامبر اکرم(ص) است.
تربیت دینی و انقلاب از هم جدا نیست
مدیرعامل کانون در تکمیل این مبحث نتیجه گرفت که: تربیت دینی و انقلابی از یکدیگر جدا نیست و تربیت دینی در درون خود حاوی تربیت انقلابی نیز هست و ما به دنبال تربیت نوجوانانی مومن و انقلابی هستیم.
حاجیانزاده تصریح کرد: کودکان و نوجوانان، با محبت و عشق به ائمه اطهار(علیهمالسلام) عجین هستند و این محبت پشتوانهای برای پرورش و تقویت حس دینی، بعد از آن معرفت و تفکر دینی و در نهایت رفتارسازی دینی خواهد بود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنرانیهای خود به ویژه در سفرهای استانی بخشی از دیدگاهها و راهبردهای کلان کانون را تشریح میکند و سخنرانی او در قم نیز با عنوان «تربیت دینی و انقلابی در کانون» بیان شد.
کد خبر: 84628
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6-n6.23nkidftt2.html