ویژگیهای مؤمن حقیقی به روایت امام رضا(ع)
27 فروردين 1393 ساعت 12:18
امام رضا(ع) در روایتی، مؤمن حقیقی را دارای سه خصلت از سنت خدا، پیامبر و ولی او دانسته و در تفسیر آیه ۱۹ سوره علق، نزدیکترین حالت بنده به خدا را در سجده میدانند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از وبگاه شمس توس، امام علی بن موسی الرضا(ع) از لحاظ علمی منزلت بالایی داشت و از بیست و چند سالگی در مدینه به فتوا مینشست، آن حضرت در حرم پیامبر(ص) مینشست و هرگاه کسی از علمای مدینه در مسألهای در میماند، همگی به امام(ع) اشاره میکردند و مسائل خود را از ایشان میپرسیدند و امام(ع) هم به آنها پاسخ میگفت. امام رضا(ع) در هر شهری از مدینه تا مرو که اقامت میکرد، مردم پیش او میرفتند و درباره مسایل دینی خود سؤال میکردند.
ثامنالحجج(ع) پیوسته با قرآن مأنوس بود، آن را به دقت میخواند و در آیات آن تدبر میکرد و میاندیشید که درباره چه چیز و در چه وقت نازل شده است. گفتار، پاسخ و مثالهای آن حضرت(ع) همه برگرفته از قرآن کریم بود.
ایشان در روایتی، مؤمن حقیقی را دارای سه خصلت از سنت خدا، پیامبر(ص) و ولی او دانسته است (کتمان سر، مدارا با مردم و صبر در سختیها) و به منظور بیان این سه خصلت به سه آیه «عَالِمُ الْغَیْبِ فَلا یُظْهِرُ عَلَى غَیْبِهِ أَحَدًا إِلا مَنِ ارْتَضَى مِنْ رَسُولٍ»(جن، ۲۷-۲۶)، «خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ»(اعراف، ۱۹۹) و « وَالصَّابِرِینَ فِی الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ...»(بقره، ۱۷۷) استناد میکنند. (ابن بابویه، ۱۴۰۳ق، ج۱، ص۸۲؛ طبرسی، ۱۳۸۵ق، ص۸۵)
آن امام همام(ع) در روایت دیگری فرمودهاند: نزدیکترین حالتی که بنده نسبت به خداوند دارد، حالتی است که در سجده است و این سخن خداوند است که -در آیه ۱۹ سوره علق- فرمود: «...وَاسْجُدْ وَاقْتَرِبْ» (کلینی، ۱۳۶۵ش، ج۳، ص۲۵۶؛ ابنبابویه، ۱۳۷۸ق، ج۲، ص۷)
*پینوشت:
منبع: مجموعه تفسیری امام رضا(ع)، چاپ اول ۱۳۹۲، انتشارات بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع)
کد خبر: 70678
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6-nq.23nvqdftt2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com