گفتگوی هنرنیوز با مهدی صالحیار کارگردان نمایش«کوسا و کچل»؛

جشنواره نمایش های آیینی سنتی باید سالانه برگزار شود

27 تير 1390 ساعت 14:14


مهدی صالحیار گفت: جشنواره نمایش های آیینی سنتی باید سالانه برگزارشود تا انگیزه ای برای رسیدن به آیین ها و نمایش های کهن ایرانی باشد.
مهدی صالحیار کارگردان نمایش آیینی «کوسا کچل» از اجرای نمایش خود در پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی وسنتی گفت: در دوران دانشجویی خود وزمانی که کارهای پژوهشی انجام می دادم در خصوص نمایش های آیینی و سنتی استان آذربایجان شرقی که زادگاه خودم است تحقیق می کردم، نمایش هایی که الان و در روزگار امروز منسوخ شده اند و دیگر اثری از آنها نمی بینیم که از جمله آنها تکم، کوسا گلین و کوسا کچل است البته تکم نمایش آیینی است که شاید بیشتر با آن آشنا باشیم چرا که بیشتر به آن پرداخته شده و در مورد آن صحبت شده است.
وی افزود: نمایشی که من در جشنواره با آن حضور دارم یعنی «کوسا کچل» نمایشی است برگرفته از نمایش آیینی «کوسا و گلین»که قدری آشنا تر از «کوسا کچل» است.
صالحیار خاطرنشان کرد: «کوسا کچل» از آیین های نوروز خوانی است که در آن «کوسا» شخصیتی است چاق و پرخور با ریشه های بلند و «کچل» شخصیت دیگر این نمایش است که رابطه این دو شخصیت مانند ارباب و نوکر است که نوکر ارباب را معرفی می کند و فضایی از شادی و خنده ایجاد می کند و در آخر «کوسا» که نماد زمستان است می رود.
این کارگردان ادامه داد: معتقدم جشنواره نمایش های آیینی و سنتی از مهمترین جشنواره های ما است که باید به جای اینکه دوسالانه برگزار شود سالانه شود چرا که این جشنواره بهانه ای است برای هنرمندان تا به دنبال پژوهش در خصوص آیین ها ونمایش های سنتی بروند شاید اگر این جشنواره نبود من هم انگیزه ای برای تحقیق در مورد آیین های شهرم پیدا نمی کردم.
مهدی صالحیار تاکید داشت: متاسفانه مشکلی که در خصوص این جشنواره وجود دارد اینکه این جشنواره فراگیر نیست و کاش می شد جشنواره در مناطق مختلف اجرا شود تا مردم مناطق مختلف با آیین های استان ها آشنا شوند.
کارگردان نمایش«کوسا گلین» گفت: برگزاری این جشنواره در تهران بهتر است چرا که استان ها امکانات لازم را برای برپایی این جشنواره را ندارند اما اگر کارهایی انتخاب شده و در دیگر استان ها نیز اجرا رود می تواند تاثیر گذار باشد.
صالحیار تصریح کرد: معمولا اعتبار جشنواره های تئاتری ما به حضور بزرگان وپیشکسوتان این عرصه است در این جشنواره ها است، زمانی که از نام یک پیشکسوت استفاده می شود دیدگاه مردم هم نسبت به آن جشنواره مثبت می شود و این ماجرا باعث جذب مخاطب می شود البته جدای از جذب مخاطب حضور این افراد انگیزه گروه های تئاتری را برای حضور در جشنواره بالا می برد


کد خبر: 29818

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch66ni.23nwzdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com