سردبیر نشریه «یکی بود یکی نبود» در گفتگو با هنرنیوز؛

کودک و نوجوان را نباید درگیر مبانی تخصصی نقد ادبی کرد

9 مرداد 1391 ساعت 12:04

احمد عربلو گفت: آموزش شیوه های نقد ادبی به کودکان و نوجوانان چندان ضروری نیست اما باید کاری کنیم تا بچه ها بتوانند اثر خوب را از اثر ضعیف و سست بشناسند.


عربلو در گفتگو با خبرنگار گروه کتاب و ادبیات هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که «آیا ضرورت دارد که ما کودکان و نوجوانان را از مراحل اولیه آموزش با نقد ادبی آشنا کنیم؟» اظهار داشت: آموزش شیوه های نقد ادبی به کودکان و نوجوانان چندان ضروری نیست اما باید کاری کنیم تا بچه ها بتوانند اثر خوب را از اثر ضعیف و سست بشناسند.

وی با بیان این مطلب افزود: کودکان چون ذهن شان هنوز آثار ادبی را با ظرایف خاص اش نمی شناسند نمی توانند کار نقد را بر روی آن انجام دهند و لذا نمی شود نقد را به طور تخصصی به آن ها آموزش داد و کار نقد را باید به کسانی که در این راه استخوان خرد کرده اند و تجربه و تخصص کافی دارند بسپاریم.

سردبیر «نشریه یکی بود یکی نبود» با تاکید بر اینکه نقد حوزه ای تخصصی است و باید به دست اهل فن سپرده شود گفت: ما می توانیم کودکان و نوجوانان را تشویق و ترغیب کنیم که آثار خوب را بشناسند و از طریق شناخت آثار به تدریج آنها را با نگاه عمیق تر به ادبیات آشنا کنیم.

وی دیگر پرسش هنرنیوز را مبنی بر اینکه «آیا نشریه یکی بود یکی نبود تمهیداتی را برای آموزش نقد ادبی به کودکان و ونوجوانان با ظرایفی که در خود دارد تدارک دیده است؟» چنین پاسخ گفت: نشریه «یک بود یکی نبود» در صورتیکه شناخته تر شود و مخاطبان خود را پیدا کند این اتفاق خواهد افتاد وگرچه در حال حاضر نیز بخشی در نشریه وجود دارد که بچه ها آثارشان را می فرستند و کارشناسان این آثار را نقد می کنند.

این نویسنده کودک و نوجوان تصریح نمود: در مراحل چاپ کتاب هم بسیار پیش می آید که ما کتاب را بعد از کارشناسی مورد نظرسنجی کودکان و نوجوانان که مخاطبان اصلی آن هستند قرار می دهیم و هم از نظراتشان درباب کتاب استفاده می کنیم و هم آنها را در مسیر نقد و تامل قرار می دهیم.

سردبیر نشریه «یکی بود یکی نبود» از برگزاری جلسات قصه خوانی در بنیاد ادبیات داستانی خبر داد و گفت: حدود یک ماه است جلسات قصه خوانی در بنیاد ادبیات داستانی برگزار می شود که با سایر جلسات قصه خوانی تفاوت هایی دارد و از نویسندگان جوان مستعد دعوت می شود تا در این جلسات حضور یابند و پنج، شش استاد قصه های آنها را همزمان با قرائت اثر مورد خوانش و چکش کاری قرار می دهند.

وی در توضیح این مطلب افزود: این جلسات هر چهارشنبه در سالن همایش های بنیاد ادبیات داستانی برگزار می شود که ساعات آن در ماه مبارک رمضان از ساعت ۴:۳۰ تا ۷ عصر است و بعد از ماه رمضان تغییراتی خواهد داشت و از همه نویسندگان جوان دعوت می شود در این جلسات حضور یابند. 

گفتنی است بنیاد ادبیات داستانی در محل خيابان طالقاني – خيابان شهيد موسوي شمالي _پلاك ۸۸ واقع است.

مریم خاکیان


کد خبر: 44208

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6ink.23nkvdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com