با محوريت خانه - باغ امين‌السلطان (اتحاديه)؛

کمیته پيگيري خانه‌هاي تاريخي تهران تشكيل شد

29 فروردين 1391 ساعت 13:11

دبير كميته‌ي پيگيري خانه‌هاي تاريخي تهران با محوريت خانه - باغ امين‌السلطان (اتحاديه) از تشكيل اين كميته با هدف پيگيري وضعيت نامناسب برخي خانه‌هاي تاريخي پايتخت خبر داد.



 سجاد عسگري -دبیر کمیته پیگیری خانه های تاریخی تهران- در گفت و گو با هنرنیوز ضمن بیان مطلب فوق افزود: كميته‌ي پيگيري خانه‌هاي تاريخي تهران با محوريت خانه - باغ امين‌السلطان توسط تعدادي از سازمان‌هاي مردم‌نهاد، فعالان ميراث فرهنگي و خبرنگاران حوزه‌ي ميراث فرهنگي تهران كار خود را در اين زمينه آغاز كرد. 

وي با اشاره به این که هدف از تشكيل اين كميته  پيگيري وضعيت نامناسب برخي خانه‌هاي تاريخي شهر تهران است،اظهار کرد: بنا به گفته‌ي بسياري از كارشناسان ميراث فرهنگي، مديران شهرسازي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد، خانه - باغ امين‌السطان هويت تهران قديم و قلب تپنده‌ي محله‌هاي لاله‌زار و فردوسي محسوب مي‌شود و از سويي مهمترين و تنها باغ باقي‌مانده از باغ‌هاي ايراني در دوره‌ي فتحعلي شاه است كه امروز بخشي از آن در اين باغ قرار دارد.

دبیر کمیته پیگیری خانه های تاریخی تهران به قرار گرفتن بلند‌ترين و سالم‌ترين بادگير تهران در اين خانه - باغ اشاره  کرد و  گفت: قطعا تخريب اين بنا، ميراث شهر تهران را نابود مي‌كند و رويه‌ي بدي را ايجاد مي‌كند كه مالكان خانه‌هاي تاريخي در سراسر كشور با خروج بناهاي خود از ثبت امكان تخريب آنها را دارند، با اين وضعيت در۱۰ سال آينده هيچ بناي تاريخي در شهر تهران ديگر وجود نخواهد داشت. 

وي خاطر نشان کرد: اين كميته به نمايندگي از همه‌ي NGOهاي سراسر كشور و فعالان ميراث فرهنگي تشكيل شده تا از هويت پايتخت دفاع كند و از تخريب احتمالي اين بنا و ديگر بناهاي تاريخي با حمايت از نهادهاي خصوصي و دولتي از آنها حفظ و حمايت كرده و در صورت نياز آنها را احيا كند. 

خانه - باغ امين‌السطان يكي از بناهاي شاخص تهران است كه در سال ۸۴ در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد، اما متاسفانه در سال ۹۰ و بنا به درخواست خاندان اتحاديه اين خانه با راي ديوان عدالت اداري از ثبت خارج شد. در اين بنا، بخش‌هايي از شش كاخ فتحعلي شاه در باغ لاله‌زار وجود دارد و در واقع به نوعي اين بنا يادگاري از دوران ناصرالدين شاه، مظفرالدين شاه و محمدعلي شاه است كه اتفاقات مهمي مانند واگذاري خريد تنباكو به شركت تالبوت و لغو آن، امتياز دارسي و فرمان مشروطيت در آن رخ داده است.


کد خبر: 39538

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6mnx.23nwxdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com