جواد مزدآبادی در گفتگو با هنرنیوز:
«مثل شیشه» هشدار برای مصرف شیشه است
21 مهر 1392 ساعت 12:05
یک کارگردان فیلمهای پلیسی گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر، شاهد تولید فیلمهای قویتر پلیسی با امکانات بیشتر بودیم که این امرنشان از تعامل نزدیکتر پلیس با فیلمسازان است درحالی که درگذشته نه تنها فقر امکانات پلیسی در این نوع فیلمها موج میزد بلکه اکثر سوژههای پلیسی نیز زائیده ذهن نویسنده و فیلمساز بودند که تخیلی بودن آنان، مخاطب را به شدت آزار میداد.
جواد مزدآبادی کارگردان سینما و تلویزیون که تا کنون سریال ها و تله فیلم های زیادی را در ژانر پلیسی برای تلویزیون ساخته است در مورد ساخت سریال «مثل شیشه» که عصر جمعه، ۱۹ مهرماه از شبکه اول با یک تدوین دوباره در قالب فیلم سینمایی پخش شد به خبرنگار هنرنیوز گفت: این سریال در سال ۲۰۱۲ در جشنواره فیلم پلیس مسکو که تنها جشنواره متعلق به فیلم های پلیسی است توانست به عنوان بهترین سریال پلیسی برگزیده شود.
وی که سال قبل تر نیز از همین جشنواره به خاطرساخت تله فیلم «سکوت مطلق» توانست جایزه بهترین تله فیلم پلیسی را از آن خود کند افزود: فیلم «مثل شیشه» هشداری در مورد مواد مخدرصنعتی شیشه است. با توجه به اینکه شیشه ،مواد مخدر جدیدی است که وارد کشور ما شده، پلیس بسیار تمایل داشت دراین مورد به جامعه هشدار بدهد. لذا این فیلم در همین راستا تولید شد.ما دراین فیلم علاوه بر اینکه سعی کردیم هشدارهای لازم را نسبت به این مواد مخدر صنعتی به جامعه بدهیم ازسوی دیگر، توانمندی پلیس ایران را درمتلاشی کردن گروه های تولید کننده شیشه نیز به نمایش گذاشتیم.حتی پلیس دراین فیلم ازما خواست، مکان هایی که در شهر تهران نسبت به تولید و مصرف شیشه واقعا ناامن هستند را کاملا ذکرکنیم تا قاچاقچیان شیشه بدانند که پلیس از مکان های آلوده این مواد مطلع است.
کارگردان سریال« خون مردگی» که این سریال نیز در ژانر پلیسی برای تلویزیون ساخته شده بود ادامه داد: ما برای ساخت«مثل شیشه» مشاوره های زیادی را از نیروی انتظامی گرفتیم و ناجی هنر نیز در تولید آن کمک زیادی به ما کرد.علاوه برآن، ما تحقیقات فراوانی را برای نگارش این فیلمنامه انجام دادیم و پلیس، پرونده ها و عکس های زیادی را از متلاشی کردن تولید کنندگان شیشه در اختیار ما قرار داد تا قصه فیلم تطابق بیشتری با واقعیت داشته باشد.
کارگردان فیلم« مثل شیشه» یادآور شد: پلیس در ساخت این فیلم نه تنها محدودیتی را برای ما ایجاد نکرد بلکه دستمان را برای هر کاری یا امکاناتی باز گذاشته بود به طوری که وقتی ما برای صحنه ای نیاز به هلی کوپتر داشتیم در کمتر از چند ساعت آن را برای ما تهیه کرد.
به گفته وی، فیلمبرداری صحنه های زیرآب در فیلم «مثل شیشه» که غواصان نیروی انتظامی را مشغول عملیات نشان می داد یک کار نو و البته سختی بوده که در فیلم های پلیسی، کمتر دیده شده است.
این کارگردان سینما و تلویزیون همچنین ، ضبط برخی از عملیات های پلیس در فیلم مثل شیشه را به ویژه در صحنه هایی که هلی کوپتر در آن حضورداشت را صحنه های سخت و دشوارکه انرژی زیادی را از عوامل تولید گرفت یاد کرد که با دو دوربین ضبط شده بودند.
جواد مزدآبادی با اشاره به فیلم ها و سریال های پلیسی درسال های اخیر خاطر نشان کرد: درکشور ما تقریبا نزدیک به یک دهه است که ژانر پلیسی- از زمان راه اندازی جشنواره فیلم پلیس- از سوی فیلمسازان جدی گرفته شده است.بنابراین این ژانر، یک ژانر نوپایی است و برای اینکه به مرز پختگی برسد باید دوره گذار را طی کند که البته این دوران مملو از آزمون و خطا و کپی برداری از فیلم های دیگر کشورها خواهد بود که اشکالی هم ندارد – چرا که در همه کشورها نیز همین گونه بوده است - اما هنگامی که از این دوره عبور کنیم حتما به فیلم های پلیسی با مولفه های پلیس ایرانی خواهیم رسید که می تواند نشانی از هویت پلیس ایرانی باشد.
مزدآبادی که تاکنون جوایز زیادی را در مورد ساخت فیلم های پلیسی از آن خود کرده است در مورد شاخصه اصلی فیلم های پلیسی گفت: آنچه که در نخستین مرحله در فیلم ها و سریال های پلیسی حائز اهمیت است بحث «هشدار» در مورد آسیب های اجتماعی به خانواده ها و جامعه است که باید در فیلم های پلیسی رعایت شود. مثلا فیلم «مثل شیشه» هشداری در مورد مواد مخدر صنعتی بود که متاسفانه در کشورما به سرعت فراگیر شد. لذا پلیس به این نتیجه رسید که باید درمورد مواد مخدر شیشه، هشدارهایی را درقالب فیلم و سریال به جامعه منتقل کند.
وی با بیان اینکه باید فیلم های پلیسی به پیشگیری جرم و همچنین توانمندی پلیس درجهت مبارزه با جرایم، کمک کنند افزود: از شاخصه های بزرگ فیلم های پلیسی،ایجاد یک قصه با ریتم تند ،خلق اکشن، ایجاد تعلیق و کشمکش های فراوان است.چنین فاکتورهایی است که در دنیا، همیشه یک فیلم پلیسی را جذاب و مهیج می کند.ما نیز تلاش کردیم درکنار قصه جذاب،اهداف پلیس را در«مثل شیشه» برای مخاطب تعریف کنیم.
این فیلمساز، حضور پلیس درکنار فیلمسازانی که قصد ساخت فیلم های پلیسی را دارند بسیارحیاتی دانست و یاد آور شد: بدون تردید،مباحث پلیسی،مباحث کاملا تخصصی هستند که فیلمسازنمی تواند با تخیل گرایی،یک عملیات پلیسی را طراحی کند که اگر چنین کند حتما تصنعی بودن آن آشکار خواهد شد.خوشبختانه در سال های اخیر، شاهد ساخت فیلم های پلیسی بهتری بودیم که این نشان از تعامل نزدیک تر و بهتر پلیس با فیلمسازان بوده است.
این کارگردان فیلم های پلیسی،ضعف عمده این نوع فیلم ها درسال های اخیر را« فقر امکانات پلیسی» عنوان کرد وگفت: درکارهای جدید پلیسی مثل سریال« ماتادور»، دیگر مخاطب، شاهد فقر امکانات پلیسی نیست و این امر نشان می دهد که حمایت ویژه پلیس از فیلمسازان این حوزه افزایش یافته است.
کد خبر: 64738
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6qn-.23nkxdftt2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com