گزارش نشست مطبوعاتی فیلم «فیلادلفی»؛
جامعی ندوشن: آرزوی من ساخت فیلمی استاندارد بود
15 بهمن 1390 ساعت 20:15
«عزتالله جامعی ندوشن» تهیه کننده فیلم «فیلادلفی» گفت: آرزوی من ساخت فیلمی استانداردی بود اما دست من برای ساخت آن بسته بود اگر بودجه داشتم فیلم را درسوریه یا لبنان می ساختم .
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز نشست مطبوعاتی فیلم سینمایی «فیلادلفی» امروز با حضور «سید مجتبی اسدیپور» و «اسماعیل رحیمزاده» کارگردانان فیلم، «عزتالله جامعی ندوشن» تهیه کننده فیلم ، «هدا آهنگر» و «محمدرضا جامعی» بازیگران فیلم، «روانبخش صادقی» مدیرجلوههای ویژه،«غلامعباس فاضلی» منتقد سینما و«محمود گبرلو» مجری ومنتقد در برج میلاد برگزار شد.
دراین نشست عزت الله جامعی ندوشن اظهارداشت: ساخت فیلم «فیلادلفی» حدود یک سال تولید کشید و شش ماه دویدیم تا بتوانیم از نهادهای مختلف برای ساخت فیلم کمک بگیریم و تا اینکه مرکز گسترش به کمک ما آمد.
وی افزود: در زمان جنگ غزه بود که من مصمم شدم فیلم را بسازم. این فیلم با کمک عوامل که سختیهای کار را در، سرما و گرما و در فصل سرما و درزیرزمین تحمل کردند تا فیلم ساخته شود. امیدوارم که بتوانم درکارهای بعدی اثر بهتری را تهیه کنم.
این تهیه کننده سینما یادآورشد: قرار بود که ما دراین فیلم برای نقش های اصلی از ستاره های سینما استفاده کنیم که بعداً گفتیم که از نابازیگران استفاده کنیم و از میان تعداد زیادی هنرجو و فاغ التحصیلان بازی خانم آهنگر وآقای جامعی انتخاب شدند ودرحد توانشان برای فیلم زحمت کشیدند.
جامعی تاکید کرد: آرزوی من ساخت فیلم استانداری را بسازیم اما چه کنم که نشد و دست من برای ساخت آن بسته بود و به دلیل اینکه خودم دانشگاه تدریس می کنم و با جوانان برخورد دارم و دوست داشتم در صورت اگر بودجه داشتم در سوریه یا لبنان کار را بسازم و تهیه کننده فرهنگی هم دلش برای سینمای ایران می سوزد و دوست ندارد کار بی کیفیت را بسازد.
در ادامه این نشست اسماعیل رحیمزاده فیلمنامه نویس این فیلم هم تصریح کرد: دلم می خواست که قدمی برای مردم غزه بردارم و با اتفاق افتادن جنگ ۲۲ روزه غزه این انگیزه بیشتر شد و تحقیقاتی هم انجام دادم و هدفم لبیک گفتن به آرمان های امام (ره) بود .
وی ادامه داد: در سال ۲۰۰۸ که اتفاق غزه افتاد، ۶ ماه پژوهش وتحقیقات فیلم طول کشید و حدود ۴ تا ۵ ماه هم نگارش آن به طول انجامید وما دو سال دنبال تهیه کننده بودیم و هر تهیه کننده ای حرفه ای با گفتن جمله ای ما را برای ساخت فیلم ناامید می کرد، تا اینکه آقای جامعی ندوشن قبول کردند تا فیلم را تهیه کنند.
درادامه این نشست «سید مجتبی اسدیپور» کارگردان این فیلم هم گفت: پیشنهاد این کار از طرف آقای جامعی ندوشن داده شد و این فرصت را به من داد که در کار اولم این داستان را بیان کنم و ۲ تا ۳ جلسه با آقای رحیم زاده جلسه ای گذاشتیم و کار را به سرانجام رسانیدیم.
وی تصریح کرد: اصولا درکارهای دونفره رسیدن به نقطه مشترک سخت است و خوشبختانه ما با آقای رحینمی زاده به تفاهم رسیدیم واگر ما بازیگران را عربی انتخاب می کردیم همین دیالوگ ها را با لهجه غزه ای باید می گفتند و ما به فکر مخاطب ایرانی بودیم و به همین دلیل از بازیگران ایرانی استفاده می کردیم.
درادامه «هدی آهنگر» بازیگر فیلم هم گفت: فیلم سینمایی «فیلادلفی» اولین تجربه کاری ام بود و امیدوارم کار خوبی شده باشد و از کارگردان و تهیه کننده کارتشکر می کنم.
درادامه این نشست «غلام عباس فاضلی» منتقد سینما هم درخصوص این فیلم اظهارداشت: این فیلم دارای چهار نگاه کلی است و از ویژگیهای این فیلم میتوان به لوکیشن محدود و بسته کار و استفاده همزمان از دو کارگردان که با هماهنگی دشوار با یکدیگر کار کردهاند اشاره کرد. هر چند این فیلم با بودجه کم توانست نخستین فیلمی باشد که به طور کلی جلوه های ویژه این فیلم در استانداردهای سینمای ایران بی سابقه است و در حد جهانی است.
این منتقد خاطرنشان کرد: فقدان هویت بومی و قومی در فیلم به چشم می آید که با خط عربی موسیقی سعی شده بود جبران شود و اما فضای فیلم بومی و عربی نبود وراهی که در این حوزه وجود دارد . راه آزمون و خطاست و سال قبل هم فیلم ۳۳ روز بود و این مسیر در سال های آینده هم ادامه دارد و فکرم می کنم در این حوزه باید تحقیقات مفصلی شود و تهیه کنندگان در این خصوص سرمایه گذاری لازم را باید انجام دهند.
درپایان این نشست روانبخش صادقی مدیرجلوه های ویژه فیلم هم گفت: ما ۷ تا ۸ ماه وقت برای جلوه ها ی ویژه این فیلم زمان صرف کردیم و تلاش کردیم که جلوه های ویژه خوبی داشته باشد وبا آقای رحیمی از سالها قبل کارکرده بودم و فیلم نامه را که خواندم دیدم که می توان برای این فیلم میتوان کارهای خوبی کرد.
وی عنوان داشت: اتفاقی که در جلوه های ویژه این فیلم افتاد و من با تیمی ۱۸ نفره کار کردیم و باید حمایت شویم و برخی از فیلم ها میلیاردی بودجه می گیرند و جلوه های ویژه خوبی ندارند و دچار شعارزدگی شدیم و اگر می خواهیم سینمای پیشرفته ای داشته باشیم باید به سمت حرفهای شدن در جلوههای ویژه برویم.
کد خبر: 36748
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6qnx.23n-kdftt2.html