هیچ اثر موسیقایی در جشنواره «ایران 1404» انتخاب نشد

28 دی 1390 ساعت 14:29

هیچ اثری در بخش موسیقی نخستین جشنواره هنری ایران 1404 از سوی هیئت داوران انتخاب نشد.



به گزارش هنرنیوز، هیأت داوران بخش موسیقی نخستین جشنواره هنری ایران ۱۴۰۴متشکل از علیرضا مشایخی، رضا مهدوی، شاهین فرهت و سید عبدالمجید کیانی هندی طی بیانیه ای با ابراز تاسف، اعلام کردند که در هیچ یک از بخش های موسیقایی که طبق فراخوان اعلام شده بود، اثری انتخاب نشد.
درمتن این بیانیه آمده است: بی شک ایران عزیز سرشار از استعدادهای گوناگون شکفته و نیم شکفته و ناشکفته ای است، به ویژه در هنر و موسیقی. حرکت های ارزشمندی مثل«جشنواره هنری ایران ۱۴۰۴» که گویا قرار است هر ساله بدان پرداخته شود، می تواند زمینه ساز و بستر مناسبی برای تولید آثار موسیقایی در رابطه با چنین موضوع مهمی باشد که جدای از انتزاع و پندارگرایی موهوم، آینده ای روشن و مطلوب را با تمامی معیارهای مادی و معنوی برای ایران، نه فقط در بین منطقه بلکه در جهان، نمادی عینی و الگویی قرار دهد.
آنچه مسلّم است، فراهم سازی شرایط مناسب برای نخبگان و هنرمندان متعهدی است که دغدغه امیدافزایی و سازندگی برای ایرانی بهتر را می خواهند با الحان و نغمات خود همراه و همگام با دیگر پیشرفت های علمی و صنعتی و غیره در وهله اوّل به مردم خود و بعد به دنیا عرضه کنند.
متأسفانه در نخستین حرکت ارزشمند این جشنواره، دلایل عدیده ای چون اطلاع رسانی نامناسب، فقدان تفهیم درست و صحیح از موضوع، نبود درک عمیق از اهداف چشم انداز نظام جمهوری اسلامی ایران تا رسیدن به ۱۴۰۴ و غیره، باعث شد در بخش های مربوط به موسیقی هایی که می بایست از مایۀ هنری و علمی کافی برخوردار باشند اثر مناسبی ارسال نشود. در بخش مربوط به موسیقی ایرانی، به طور کلی، آثار جنبۀ موسیقی عامه پسند داشتند که نمی تواند چشم انداز خوبی برای آینده فرهنگ ما داشته باشد. باید فکر اساسی در این مورد انجام گیرد تا با راهکارهای مناسب و جدید، در آینده وضعیت موسیقی ایران به نوعی سر و سامان یابد.
قطعاً برای رسیدن به افق نغمگی مطلوب "ایران ۱۴۰۴" ، باید به مجموعه ای از نظام ارزش های دینی و مذهبی و فرهنگی که اجزاء آن در سی و چهار سال گذشته به دید و شنود همه گذاشته شده، توجه کرد و آثار مورد نظررا بر اساس آنها ساخت و پرداخت.
موسیقی، باید با اندیشه ای معطوف به ساخت فاخر هنری و با بهره گیری از ممتازترین تکنیک ها بر پایه و روش های علمی آفریده شود. توجه به فرم های آزاد مانند سرود و ساخت قطعات یادمان های مناسبتی و ملی، نهایت اهمیت را دارد چرا که در این قسمت بسیار ضعیف هستیم و بنیه کافی دراین بخش را نداریم. متأسفانه نمونۀ در خوری هم (علیرغم ظاهری ساده)، حداقل در حد سرودهای مدارس که یکی از بهترین نمونه های امید افزایی و شور و حماسه با بیان ساده موسیقایی( بعنوان سرود کودکان و نوجوانان و جوانان) قلمداد می شود، اثری دیده نشد.
ایران اسلامی در ۱۴۰۴ باید درزمینه موسیقی حاوی مجموعه ای عظیم (از حیث کمّی و کیفی) از قطعات مختلف در فرم های مختلف باشد که در آنها به ارزش های مورد نظر پرداخته و از سرگرم سازی بی هدف، لغو و عامه پسندی های بی محتوا دور باشند.
البته باید در نظر گرفت که علیرغم استعدادهای فراوان جوانان ایرانی با وقت بیشتر و سعی بالاتر امیدواریم درآینده نزدیک شاهد آثار بهتری متناسب با موضوع فوق الاشاره باشیم و با درک دقیق از اهداف و موضوع جشنواره، به مرور زمان منتظر آثار در خور توجهی در سال های بعد باشیم.


کد خبر: 36018

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6vnx.23n-zdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com