مهین بانو و اسرار زندگی زنی که تصمیم گرفت همسر پادشاه آینده ایران نباشد

17 آبان 1390 ساعت 13:55

مهین‌بانو در زمانی که هیچ نشانه‌ای از منقرض شدن سلسله قاجار نبود، شهامت داشت و ترجیح داد از پادشاه آینده ایران طلاق بگیرد و با شوهری که عاشقش نبود زندگی نکند.


مهین‌بانو در زمانی که هیچ نشانه‌ای از منقرض شدن سلسله قاجار نبود، شهامت داشت و ترجیح داد از پادشاه آینده ایران طلاق بگیرد و با شوهری که عاشقش نبود زندگی نکند.به گزارش خبرآنلاین، کتاب «مهین‌بانو» به کوشش فرخ غفاری زیرنظر شهلا سلطانی از سوی انتشارات فرزان روز در ۳۴۷ صفحه با قیمت ۷۵۰۰ تومان روانه بازار نشر شد.
این کتاب خاطرات این بانوی ذی نفوذ است. این خاطرات مروری است از شصت هفتاد سال تاریخ ایران از لحاظ اجتماعی- سیاسی و زندگی یک بانوی قاجار به گفته خودش. زنی که افکار متجدد و پیش رفته ای در زمان خود داشته است. او و خواهرش تنها زنانی از خانواده قاجار بودند که به خارج رفته و آنجا تحصیل کرده اند.
در پیشگفتار کتاب آمده است: «مهین‌بانو قاجار خاله تنی مادرم بود. او زنی بود قدکوتاه با شخصیت قوی، به قول معروف او نصف قامتش زیر زمین بود. می‌شود او را جزء زنهای پرقدرت و باشهامت قاجار نامید. او در رده مهدعلیا مادر ناصرالدین شاه یا ام‌الخاقان دختر میرزا تقی‌خان امیرکبیر بود. ام‌الخاقان یا تاج‌الملوک مادر محمدعلی شاه نتوانست با مظفرالدین‌شاه که پیوسته مریض و علیل و رنجور بود زندگی کند. در همان زمان ولیعهدی از پسردایی خود طلاق گرفته و دوباره ازدواج کرد. یعنی آزادی خود را به ملکه بودن ترجیح داد.
مهین‌بانو در زمانی که هیچ نشانه‌ای از منقرض شدن سلسله قاجار نبود، شهامت داشت و ترجیح داد از پادشاه آینده ایران طلاق بگیرد و با شوهری که عاشقش نبود زندگی نکند. او همانطور که در خاطراتش خواهید خواند، در کاخ گلستانِ تهران به دنیا آمد. پدرش شعاع‌السلطنه ملک‌منصورمیرزا، پسر دوم مظفرالدین شاه، در کاخ مظفرالدین شاه به سر می‌برد و مادربزرگش نزهت‌السلطنه از نوادگان فتحعلی شاه قاجار بود و نسبتش از طرف پدرش اسماعیل‌میرزا به پسر کیکاووس‌میرزا پسر فتحعلی‌شاه می‌رسید.
... خاطرات خانم مهین‌بانو قاجار، خواهر عزیز و جدانشدنی مادربزرگم که بعدها هنگام صدور شناسنامه به نام پدرش (ملک‌منصورمیرزا) خوانده شد، به دست من رسید. امیدوارم همانقدر که من از مطالعه آن لذت بردم، برای خواننده عزیز هم کمی جالب باشد. این خاطرات مروری است از شصت هفتاد سال تاریخ ایران از لحاظ اجتماعی-سیاسی و زندگی یک بانوی قاجار به گفته خودش. گویا یکی دو زن از خانواده قاجار خاطراتشان را نوشته‌اند، ولی کسی مثل مهین‌بانو افکار متجدد و پیش‌رفته‌ای در زمان خودش بدین‌گونه نداشته است ...»


کد خبر: 20

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchd.ni223nvttf.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com