محمدرضا شریفی نیا؛
باید بازیگرهمه انرژیاش را برای ارائه بهترین نقش بگذارد
5 مهر 1391 ساعت 13:59
محمدرضا شریفی نیا بازیگر سینما وتلویزیون در برنامه هفت گفت: بازیگر باید همه انرژیاش را بگذارد تا بهترین کار را ارائه دهد اما برخی نقشها به ضرورتی نوشته شدهاند که شما به عنوان یک بازیگر دوست دارید رنگ و بوی نقش را با خود همراه کنید.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه «هفت»؛ برنامه «هفت» سینمایی که از شب گذشته چهارم مهر تا روز جمعه هر شب از کرمان پخش میشود، به سینمای دفاع مقدس به بهانه برگزاری جشنواره مقاومت خواهد پرداخت.
در ابتدای برنامه «محمود گبرلو» سردبیر و مجری هفت با بیان اینکه برگزاری جشنواره فیلم مقاومت بستری برای تولید فیلمهایی است که هم مردم به آنها علاقهمند هستند و هم سیاستگذاران، توضیح داد: این اهداف زمانی حاصل میشود که همه سینماگران دست به دست هم دهند، کدورتها را کنار بگذارند و فیلمهایی تولید کنند که هم در ایران و هم در خارج از مرزهای کشور بدرخشد.
بر اساس این گزارش، «محمدرضا شریفینیا» اولین مهمان برنامه شب گذشته بود. وی ابتدا درباره اولین فیلم دفاع مقدسی که بازی کرده توضیحاتی داد و گفت: فیلم سینمایی «برج مینو» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا اولین فیلمی بود که در زمینه دفاع مقدس بازی کردم و بعد از آن فیلمهای «شیدا» به کارگردان کمال تبریزی، «اخراجیهای ۱ تا ۳ » مسعود دهنمکی و به تازگی نیز فیلم سینمایی «غریبه» به کارگردانی حمید بهمنی که به حضور امریکاییها در عراق میپردازد از دیگر تجربیات من در زمینه دفاع مقدس است.
در بخش دیگری از این گفتگو محمود گبرلو با نقل قولی از جهانبخش سلطانی که معتقد است بازی در فیلمهای دفاع مقدس درگذشته حال و هوای دیگری داشته از «محمد رضا شریفینیا» نیز این سوال را پرسید. وی دراین رابطه گفت: به لحاظ حرفهای زمانی که نقشی به یک بازیگر پیشنهاد میشود وی باید همه انرژیاش را بگذارد تا بهترین کار را ارائه دهد اما برخی نقشها به ضرورتی نوشته شدهاند که شما به عنوان یک بازیگر دوست دارید رنگ و بوی نقش را با خود همراه کنید علی الخصوص وقتی این نقش درباره کسانی باشد که جانشان را برای کشورشان فدا کردهاند.
وی در ادامه افزود: پس به عنوان یک بازیگر باید توان زیادی بگذارید که آن موقعیت را به درستی بازسازی کنید. حماسهای که این آدمها میآفرینند و قرار است شما به عنوان بازیگر آن را بازسازی کنید با نقشهای معمولی تفاوت بسیاری دارد. در فیلم «شیدا» من نقش شخصی را بازی میکردم که جایی از بدنش ترکش خورده که نمیتواند آن را نشان دهد این شخصیت تمثیلی از آدمهایی بود که دردهایی دارند و نمیتوانند آن را نشان دهند و عیان کنند.
وی درباره تجربه حضور در «برج مینو» نیز توضیح داد: در فیلم «برج مینو» من مسئول انتخاب بازیگران و مشاور کارگردان بودم. نیکی کریمی، علی مصفا و زنده یاد خسرو شکیبایی برای بازی در نقش های اصلی در فیلم انتخاب شده بودند اما اصرار آقای حاتمیکیا و همسرشان این بود که من نقش مرحوم شکیبایی را بازی کنم اما از آنجایی که من ترس از ارتفاع داشتم و نقش هم بسیار سنگین بود میترسیدم که درنهایت با اصرار حاتمیکیا بازی دراین فیلم را قبول کردم.
وی در ادامه به بیان خاطره شیرین از حضورش دراین فیلم پرداخت و گفت: حاتمیکیا حساسیت بسیار خاصی در کار دارد و هر صحنه ای را که قرار است کار کند یکبار تمرین میکند و بعد آن سکانس دکوپاژ و فیلمبرداری میشود. از کار کردن با «کمال تبریزی» نیز احساس بسیار خوبی دارم. تبریزی یکی از افرادی است که بدون حاشیه و در کمال امنیت میتوانید به او اعتماد کنید.
شریفینیا درمورد تجربه همکاریاش با مسعود دهنمکی عنوان کرد: زمانی که دهنمکی پیشنهاد بازی در «اخراجیها» را به من داد خیلی از قصه فیلم خوشم آمد و پیشنهاد دادم که هر کمکی بخواهند به آنها میکنم. معتقدم که «اخراجیهای ۱» نقطه عطفی در سینمای دفاع مقدس است چون تا به حال کسی به این شکل به دفاع مقدس نگاه نکرده است. دهنمکی با جرات و نگاه خاصی به جنگ می پردازد. در فیلم «اخراجیها» تقابل افرادی که متعلق به جبهه نیستند درفضای جنگ، مخاطبان را به خود جذب میکند.
وی درباره برگزاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: تا امروز که دو روز از برگزاری جشنواره گذشته است به نظرم این رویداد بسیار خوب برگزار شده. خود من نیز دربخش عکس داور جشنواره بودم اما گلایهای دارم از اینکه چرا در بخش فیلمنامههای ویدئویی متاسفانه برنده اول وجود نداشت. زمانی که تعدادی نامزد را اعلام میکنیم باید حتما برگزیده اول تا سوم هم داشته باشیم.
در بخش بعدی برنامه گبرلو درباره باز تعریف سینمای دفاع مقدس توضیحاتی داد. وی عنوان کرد: این روزها در ابعاد جهانی نیاز به سینمای پر رونقی داریم که بتواند موفق عمل کند. ژانر دفاع مقدس به عنوان ژانری تاثیرگذار در سینمای ایران نیاز به بازتعریف دارد. سینمای دفاع مقدس به ایدهها و فضاهای جدیدی دراین زمینه نیازمند است و لازمه آن نیز این است که در نشستهای تخصصی مشترکی که با حضور مسئولان برگزار میشود به تعریف مشترکی از سینمای دفاع مقدس دست یابیم.
درابتدای این برنامه بعد از صحبتهای گبرلو، یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره، گزارشی از برنامههای این رویداد را ارائه داد.
وی در بخشی از صحبتهایش گفت: در ۵ سالن سینمایی کرمان که شامل دو سینمای تازه افتتاح شده آسیا و مهتاب است فیلم های این دوره از جشنواره به نمایش درمیآیند. امیدوارم با نمایش ۱۴۰ فیلم درطول برگزاری جشنواره بتوانیم جشنواره باشکوهی را برگزار کنیم.
عشیری درباره برنامههایی که در این دوره برای مهمانان تدارک دیده شده است، گفت: برنامههای ویژهای برای هنرمندان و مهمانان جشنواره تدارک دیده شده که شامل بازدید از مناطق مختلف شهر کرمان، برگزاری کارگاههای آموزشی با مدیریت پژمان لشکریپور و همچنین نشستهای تخصصی مختلفی مانند نشست با مهمانان خارجی برنامه میشود. خوشبختانه این نشستهای تخصصی تا امروز خروجی بسیار مناسبی داشته است و در راستای غنای محتوایی و پژوهشی جشنواره برگزار شده است.
وی در ادامه افزود: این جشنواره همزمان در۸۵ منطقه مرزی برگزار میشود که خوشبختانه تا امروز با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است. جشنواره مقاومت نقطه وفاق و همدلی همه سینماگران است و همچنین باعث همدلی سیاستگذاران نهاد های دولتی نیز میشود.
در ادامه برنامه گزارشی از افتتاح و بازسازی دو سینمای آسیا و مهتاب که همزمان با آغاز جشنواره مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند پخش شد.
کد خبر: 46882
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchi6nk.23n-6dftt2.html