ارتقا جایگاه صنایع دستی ایران به سرمایه گذاری ویژه نیاز دارد
19 دی 1394 ساعت 12:20
صنایع دستی در کنار تمامی جنبه های زیبایی شناسانه و کاربردی آن، عرصه ای است که به کمک آن می توان زمینه های مساعدی برای اشتغال زایی در جامعه به وجود آورد. عرصه ای که می تواند نیروهای جوان و پیشکسوت را در کنارهم و در یک حوزه قرار دهد.
به گزارش هنرنیوز؛کمال میرطیبی پیشکسوت منبت کاری در خصوص ظرفیت صنایع دستی برای اشتغال زایی گفت: ما هنرمندان خلاق و کارآفرین زیادی داریم که در صورت حمایت و توجه بیشتر به آنها می توانند زمینه های رونق اشتقال و اقتصاد را با هنرهای سنتی و صنایع دستی در کشور فراهم بیاورند. این عرصه قابلیت های منحصر بفردی دارد که نباید از آنها مغفول ماند.
وی در خصوص ارتقاء جایگاه صنایع دستی در کشور خاطرنشان کرد: برای اینکه صنایع دستی بتواند به موقعیت ممتاز گذشته برگردد باید در عمل اتفاقات بیشتری بیافتد و با اختصاص بودجه و هزینه کافی و با میدان دادن به جوان ها و حمایت از آنها زمینه های لازم برای استمرار این حرکت فرهنگی بوجود آید.
دارنده درجه یک هنری با تاکید بر اهمیت ارتباط مردم با صنایع دستی گفت: با تبلیغات و فرهنگ سازی می توان به راحتی ارتباط مردم را با صنایع دستی به بهتر و بهتر کرد. اگر اطلاع رسانی لازم صورت گیرد و هنرمندان فضای لازم برای ارائه آثارشان را داشته باشند این تعاملات پیوسته و مستحکم می شود.
این پیشکسوت هنرهای سنتی ادامه داد: بهترین نسل، نسل دانشجو در جامعه است. خوشبختانه در حال حاضر بیش از ۱۵ دانشکده هنر در کشور داریم که ظرفیت خوبی برای توسعه صنایع دستی و هنرهای سنتی بوجود آورده است، منتها باید تلاش کنیم تا این نسل دانشجو انگیزه خودش را برای ادامه راه حفظ کند.
میرطیبی برگزاری نمایشگاه های سراسری صنایع دستی را اقدامی موثر از سوی معاونت صنایع دستی دانست و افزود: برپایی نمایشگاه در سراسری صنایع دستی و هنرهای سنتی فعالیت سازنده ای برای توسعه و رشد این حوزه است. به نظرم اگر نشست هم اندیشی درباره کیفیت برگزاری این نمایشگاه ها با حضور هنرمندان جوان و پیشکسوت و مسئولین صنایع دستی برگذار شود به افزایش کیفیت کار کمک خواهد کرد.
وی در خصوص حضور هنرمندان ایرانی در رویدادهای بین المللی هم گفت: حضور هنرمند ایرانی در یک نمایشگاه یا رخداد جهانی اهمیت زیادی برای معرفی فرهنگ و هنر این سرزمین و به رخ کشیدن توانایی بالای آن دارد. و کشور ما برای این مهم باید هزینه کند و با سرمایه گذاری کافی، به طور ویژه ای به آن توجه کند.
به گزارش هنرنیوز؛کمال میر طیبی هنرمند منبت کار ایران در سال ۱۳۳۲ در روستای شهره از توابع ا راک متولد شد .این هنرمند منبت کار در دوران کودکی به هنر علاقه مند شد.
وی در دوران نوجوانی به همراه یکی از دوستان خود برای یادیگری و آموزش هنر سنتی منبت به تهران آمد.
میر طیبی هنر سنتی منبت را نزد استاد ابوطالب فرا گرفت و بسیار فنون و یافته های موجود در این هنر سنتی را آموخت.
در سن ۱۹ سالگی در امتحان ورودی وزارت فرهنگ و هنر شرکت کرد.
اولین اثر خلق شده از استاد کمال میر طیبی مشبک و منبت کاری بر روی میزی بزرگ است که در حال حاضر در موزه هنرهای ملی ایران نگهداری می شود.
بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی وی به آموزش اصول و قواعد صحیح در هنر سنتی منبت پرداخت و تلاش فراوانی کرده است که هنرمندان جوان را به فراگیری هنر سنتی راغب سازد.
از جمله آثار برجسته میر طیبی اثر تابلو "یونس در دهان ماهی" در قالب منبت کاری است که به عنوان یکی از آثار ویژه این هنرمند محسوب می شود این هنرمند منبت کار تا کنون در نمایشگاه های داخلی وخارجی از جمله کشورهایی چون آلمان، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، ژاپن، لبنان، پاکستان، قطر، دبی از هنر سنتی منبت برگزار کرده است.
کد خبر: 87292
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchiin6.23nqwdftt2.html