طی مشاهدات میدانی کشف شد:

کشف سنگ واره کندو در منطقه سنگ نگاره ای کوچری گلپایگان

4 فروردين 1392 ساعت 21:28

فسیل کندوی عسل در منطقه سنگ نگاره ای کوچری گلپایگان توسط اعضای انجمن کشف و شناسایی شد.


 محسن جمالی مدیر مسئول انجمن دوستداران میراث فرهنگی وردپاتکان و پژوهشگر سنگ نگاره های تیمره گلپایگان در گفت و گو با هنرنیوز گفت: این سنگ واره در ابعاد ۱۰×۷ سانتیمتر ، ارتفاع ۷ سانتیمتر و وزن تقریبی ۱۵۰گرم ، طی مشاهدات میدانی در یکی از مناطق سی گانه سنگ نگاره های تیمره گلپایگان واقع در کوچری مشاهده و ضبط گردید و هم اکنون برای تحقیقات بیشتر در آرشیو انجمن نگهداری می شود . 

برابر مطالعات مقدماتی به عمل آمده جنس این سنگ واره از نوع سنگ های دگرگونی و احتمالاً نام آن حد بین شیست سبز تا آمفیبولیت می باشد . (یکی از راههای تشخیص سنگ دگرگونی ساختار ورقه ای (یا شیستوزیته) آن می باشد.فسيل ها بقاياي جانوران و گياهان باستاني و ردپاها يا اثرات به جا مانده از موجودات زنده از دوره هاي زمين شناسي گذشته يا اثرات به جا مانده از هر فعاليتشان هستند که همه قاره هاي زمين پيدا شده اند.
بیشتر فسیل ها از کربنات ها و یا فسفات های ترکیب شده با مواد آلی تشکیل شده اند. آنها تحت تأثیرگرما ، فشار ، ترکیبات سیال اطرافشان و همه دیگر عوامل که خصوصیت سنگهای رسوبی را بعد از اینکه رسوب می کنند تغییر می دهند ، قرار دارند. بنابراین فسیل ها شاخصهای حساس تغییر حرارت و ابزارهای قدرتمندی برای پیش بینی ذخیره زایشی هیدروکربن ها هستند.

جمالی توضیح داد: فسيل ها را می توان به دو نوع تقسيم كرد :۱-بخش هاي فسيل شده بدن (استخوان ها، چنگال ها، دندان ها، پوست و غيره)۲-"ردها "يا اثرات به جا مانده فسيل شده (شامل جاي پاها، لانه ها،‌ مدفوع، جاي دندان و غيره) كه حركت ها و رفتارها دايناسور را ثبت مي كند و در مورد سنگ واره مذکور می توان احتمال داد که نوع دوم را شامل می شود . 

این پژوهشگر سنگ نگاره های تیمره گلپایگان اظهار کرد: با توجه به اینکه فرآیند شکل گیری آنها در لایه های زمین میلیونها سال به طول می انجامد بنابراین قدمت آنها بسیار کهن می باشد و تعیین سن و قدمت آنها از روش های گوناگونی همچون : روش علمی کربن ۱۴ ، روش پتاسیم– روش آرگن ، تعیین سن با استفاده از ایزوتوپهای ۲۳۰Th و ۲۳۱Pa ، روش فلوئور، روش آمینو اسیدها و ... می باشد .

وی تاکید کرد: البته فسیل کندوی زنبور از جمله موارد نادر است. همچنین باید یادآور شد که از قدیم الایام در شهرستان گلپایگان مردم به تولید عسل مشغول بوده اند و هم اکنون نیز عسل تولیدی در این شهرستان از مرغوبیت بالایی برخوردار است. در گذشته زنبود داری در گلپایگان توسط کندوهای استوانه ای چوبی انجام می شد.


کد خبر: 55972

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchiwnm.23nmqdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com