گزارش هنرنیوز از اولين سالروز درگذشت عربعلی شروه؛
بزرگداشت «عربعلي شروه » برپا شد
16 ارديبهشت 1391 ساعت 16:10
نكوداشت زنده ياد «عربعلي شروه»؛ همزمان با اولين سالروز درگذشت او در خانه هنرمندان ايران برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز؛ شامگاه گذشته؛ در آغاز اين مراسم كه در تالار استاد جلیل شهناز برپا شد؛ بزرگان و اهالی هنر حضور داشتند. در این مراسم؛ بهمن نامور مطلق ـ معاون پژوهشی و آموزشی خانه هنرمندان ایران ـ ، گفت: نکوداشت زنده ياد عربعلی شروه يكي از برنامههایی بود که معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران، براي بزرگداشت هنرمندان در نظر گرفته بود و مورد استقبال قرار گرفت.
وی گفت: یکی از ویژگیهای منحصر به فرد شروه چند وجهي بودن اوست، چرا که علاوه بر نقاشی در رشتههاي مجسمه سازی، سفال و ترجمه نیز به فعالیت میپرداخت و به ويژه در عرصه ترجمه قدمهای بزرگی را برداشت و از اين جهت نه تنها هنرمند و هنرشناس، که انسانی خلاق بود.
عباس مشهديزاده ـ هنرمند مجمسهسازـ نيز با مرور خاطراتش با زنده ياد شروه بيان كرد: شروه به تنهایی به اندازه چند دانشگاه فعالیت داشت و از اين جهت مجموعه نوشتههاي دیگر کسانی، که در زمینه هنر تالیف و ترجمه فعاليت كردهاند، به اندازه کتابهای او نیست.
اين هنرمند پيشكسوت بيان كرد: شروه به سختي رشد کرد و از سال ۱۳۴۸ همچون صمد بهرنگی در روستاهای زنجان به تدریس پرداخت و در چنین شرایطی تبديل به «شروه» شد.
بهنام كامراني ـ هنرمند معاصر ـ نيز در بخش ديگري از اين برنامه عنوان كرد: نوشتههای شروه و به ويژه ترجمههای روان او در سطوح مختلفي برای افراد قابل استفاده است.
او ادامه داد: شور، شگفتی و روحی که در کارهای شروه وجود دارد، در آثار دیگران کمتر ديده ميشود و شاید همین دو نکته کافی باشد تا او برای همیشه در دلها زنده بماند.
محمد حسن حامدي ـ سردبير تنديس ـ نيز در بخش ديگري از اين برنامه گفت: شروه در مکاشفهای دائمی که لازمه کار هر هنرمندی برای تبلور هنرش است، به سر میبرد.
به گفته او: شروه از همان سالهای ۱۳۴۸ که وارد دانشگاه شد، به تدوین کتابهای هنری كه پیش از آن کمتر به وجود آمده بود، ميانديشيد زيرا او معلمی را با پوست و گوشتش احساس کرده بود. از این روی، توانست چهر ه تدوین را در کتابهای آموزشی تغییر داد.
حبیب الهن درخشانی نيز بيان كرد: شروه در سه حوزه آفرینش، پژوهش و آموزش فعالیت داشت و از اين جهت نميتوان، تالیفات او را در کنار آثار هنریاش نادیده گرفت.
او در همين رابطه گفت: سفالینهها و نقاشیهای او دارای موضوعات اسطورهای و دربرگیرنده دو دوره مدرن و پسامدرن است و به همین دلیل آثارش را نمیتوان با دیگر هنرمندان معاصر مقایسه کرد.
معصومه قره داغی ـ همسر زنده ياد شروه ـ نيز در بخش پاياني برنامه از برگزار کنندگان مراسم تشکر و قدردانی کرد.
پخش مستندی درباره زندگی شروه و اجرای گروه موسیقی از دیگر بخشهای این مراسم بود و در پایان مراسم نمایشگاهی یک روزه، از آثار اين هنرمند با حضور علاقهمندان در نگارخانه زمستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.
کد خبر: 40284
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchkink.23nv6dftt2.html