با همکاری میراث فرهنگی و ستاد دیه استان تهران؛

دستان هنرمندان صنایع دستی آزادی زندانیان را پیشکش همت عالی مردم می‌کند

18 مهر 1394 ساعت 14:58

هنرمندان صنایع دستی از ۱۹ مهرماه آثار خودشان را به نفع زندانیان نیازمند پرداخت دیه و جرایم غیرعمد در باغ موزه قصر در جشنواره " دستان یار" به فروش می‌رسانند.




به گزارش هنرنیوز؛ در نشست رسانه‌ای جشنواره صنایع دستی " دستان یار" که امروز شنبه ۱۸ مهرماه در دفتر ستاد دیه استان تهران برگزار شد؛ رئیس هیات مدیره ستاد دیه استان تهران با اشاره به این که ستاد دیه در سال ۱۳۶۹ تشکیل شد و تا کنون بالای ۸۰ هزار نفر از این طریق به خانواده‌هایشان بازگشته‌اند، گفت: در سال گذشته، ۸۴۹ نفر از طریق این ستاد آزاد شدند که از این تعداد ۳۷ زن و ۸۱۲ مرد بودند و ۲۲۳ نفر به دلیل نپرداختن دیه، ۱۶۹ نفر مهریه‌ در زندان بودند.

او ادامه داد: در سال ۹۳ نیز حدود ۸۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای آزادی زندانیان پرداخت شده که از این مبلغ ۳.۵ میلیارد توسط خانواده‌هایشان،‌ چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از طریق شرکت‌های بیمه و ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از طریق صندوق خسارت‌های بدنی پرداخت شده است.

محسن رفیق دوست از حدود ۱۹ میلیارد تومان تخفیف برای زندانیان خبر داد و افزود: از مبلغ ۸۸ میلیارد و یکصد میلیون تومان حدود ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض ‌، ۱۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون تومان هم به صورت وام‌ پرداخت شده است.

وی با اعلام این که در ابتدای امسال نیز ۴۲۳ نفر آزاد شدند و از این تعداد ۴۱۶ مرد و ۷ زن بودند، توضیح داد: ۷۹ نفر به دلیل داشتن دیه، ۱۳۱ نفر مهریه‌ و ۹ نفر نفقه‌ در زندان بودند. همچنین از این تعداد سه میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان به صورت نقدی‌، چهار میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان به صورت وام و شش میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از مبالغ مربوط به زندانیان به دلیل بخشش آزاد شد‌ه‌اند.

او عنوان کرد: دو میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان از کل مبلغی که برای کمک به جرایم غیرعمد از ابتدای امسال پرداخت شده را نیز صندوق خسارت‌های بدنی و یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان را شرکت‌های بیمه پرداخت کرده‌اند.

رفیق دوست با بیان این که این وظیفه جامعه است که به سمتی حرکت کنیم تا زندانیان غیرعمد در زندان‌ها نداشته باشیم، افزود: البته در چند سال گذشته اقدامات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است و ما به طریق مختلف از مردم برای شرکت در کار خیر دعوت می‌کنیم. امیدواریم از طریق فروش تابلوها و آثار صنایع دستی بتوانیم باز هم در این زمینه کمک کنیم.

به گزارش هنرنیوز، در این نشست همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ‌ با بیان خاطره‌ای از دوران جنگ که محسن رفیق‌دوست وزیر جنگ بود و وی یک رزمنده گفت: در شب عملیات قرار بود به رزمندگان آش بدهند اما آقای رفیق دوست گفتند حداقل امشب که یک غذای بهتر به این جوانان می‌دادید. این خاطره را نقل کردم تا متذکر شوم که ایشان در آن زمان هم به فکر دیگران بودند.

وی افزود: کار خیر و همیاری به عنوان میراث معنوی در سازمان ثبت شده است و ما وظیفه داریم برای بقای این کار تلاش و فرهنگ‌سازی کنیم تا مردم در این زمینه مشارکت داشته باشند.

رجبعلی خسروآبادی با بیان این که هنرمندان صنایع دستی ما عِرق ملی دارند‌، تأکید کرد: با این کار و در نظر نگرفتن عایدات آن، آثار خودشان را خرج زندانیان جرائم غیرعمد می‌کنند. افرادی که بی‌گناه هستند و نمی‌توانیم به آنها کلاه‌بردار بگوییم. زیرا ناخواسته اتفاقی افتاده و آنها گرفتار شدند.

او با اشاره به این که ۱۵ غرفه در باغ موزه زندان قصر، برای این کار در نظر گرفته شده است، توضیح داد: این مکان زمانی خودش زندان بوده و در حال حاضر باغ موزه شده است از این رو سنخیت دارد تا به مکانی برای پیش‌قراول آزادی زندانیان تبدیل شود. هنرمندان قابلیت آن را دارند که مردم را به سمت این کار بکشند، همچنین آثاری که برای فروش عرضه شده نفیس هستند. امیدواریم بتوانیم این کار را در فیروزکوه،‌ شهر ری و دماوند هم انجام دهیم و نمونه‌های خوبی برای همکاری‌های دو نهاد باشیم و خیرات حاصل از این کار به افرادی برسد که محتاج هستند.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران با تأکید بر این که ما فضاهای بسیاری داریم که می‌توانیم در اختیار این کار قرار دهیم، افزود: هنرمندانی که آثارشان را برای کمک به زندانیان به فروش می‌رسانند قیمت محصول تمام شده را خودشان بر می‌دارند و سود حاصل از آن را در اختیار ستاد دیه قرار می‌دهند. حدود ۴۰ هنرمند ۹۰ تابلو که شامل معرق‌،‌ نقاشی و... هستند و همچنین دیگر آثارشان را برای فروش عرضه می‌کنند.

در ادامه رئیس هیات مدیره ستاد دیه استان تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره زندانیان زن اظهار کرد: جمعیت زنان زندانی ما نسبت به مردان بسیار کمتر است‌ و حدود ۵ درصد از ۸ هزار زندانی را تشکیل می‌دهند و عمدتا دلیل زندانی شدن آنها مشکلات مالی است که یا کارگاهی را راه اندازی کردند و چک آنها برگشت خورده و یا ضامن همسرانشان شده‌اند.

رفیق دوست گفت: حدود هشت هزار زندانی دیگر در کشور داریم که اگر بودجه داشته باشیم آنها را آزاد می‌کنیم و منتظر هر فرصتی برای آزاد سازی آنها هستیم.

او در پاسخ به پرسشی درباره بیشترین مبلغ پرداختی برای کمک به جرایم غیرعمد از طریق ستاد دیه اظهار کرد: تا کنون مبلغ ۸۰۰میلیون تومان هم برای آزادی زندانیان پرداخت شده است.

همچنین محمدی، مدیرعامل ستاد دیه نیز در این نشست با اشاره به این که معمولا زندانیانی که به دلیل جرائم غیر عمد در زندان هستند بدهی‌شان بالای مبلغ پنج میلیون تومان است، اعلام کرد: اما بالاترین مبلغ هم مربوط به زندانی بود بدهی‌اش میلیاردی بوده که ما به آنها کمک نمی‌کنیم.

به گزارش هنرنیوز؛نمایشگاه صنایع دستی «دستان یار» در راستای کمک به زندانیان نیازمند آبرومند جرائم غیرعمد از فردا ۱۹ مهرماه در محل باغ موزه زندان قصر به مدت یک هفته برگزار می‌شود. روز اول این نمایشگاه به صورت همت عالی برگزار می‌شود‌، اما روزهای دیگر برای همه آثار قیمت مصوب در نظر گرفته شده است.


کد خبر: 83494

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchkkn6.23nxwdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com