رامتین خداپناهی در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
روزمره گی سینما برای امرار معاش
21 اسفند 1392 ساعت 11:52
رامتین خداپناهی گفت: مطرح کردن برخی از مشکلات نباید باعث شود که برخی فکر کنند ما با کشورمان مشکل داریم. سینما آیینه تمام قد جامعه است نمیشود آن را شکست. در حال حاضر سینمای ما دچار تکرار شده است.
رامتین خداپناهی در پاسخ به سوال خبرنگار سینمایی هنرنیوز مبنی بر این که آیا به نظر شما ما در چند سال گذشته در آثار ساخته شده مان پیشرفت داشته ایم گفت: بنده جسته و گریخته آن چیزیهایی را که می بینم متوجه این شده ام که کارهای مان نسبت به چند سال گذشته افت داشته است. بزرگترین مشکل ما در آثارمان ضعف در فیلم نامه است که مخاطب مان را از دست دادهایم.
وی در ارتباط با این موضوع که آیا مردم دل تنگ هنرمندانی همانند مهران مدیری در تلویزیون نیستند، گفت: افرادی مانند مهران مدیری و رضا عطاران مشغول به کار هستند و مردم میتوانند آثار آن ها در را در جای دیگری غیر از تلویزیون دنبال کنند. ایراد در برنامههای ما است که مخاطب را پای گیرندههای شان نگه نمیدارد.
خداپناهی در ادامه افزود: در واقع احساس بنده این است که دوره یک سری از کارها گذشته است و ما باید به ساختار جدیدی در برنامه سازیهایمان برسیم. ریتم ما در حال حاضر در آثار ساخته شده متناسب با عصر حاضر نمیباشد ما در سینمای مان فیلمهایی را داریم که هنوز همانند سال های پیش با همان ریتم ساخته می شوند در صورتی که جامعه و مخاطب نمی تواند آن را بپذیرد. موارد دسترسی به وسایل ارتباط جمعی بسیار گسترده است شما میتوانید به راحتی بهترین و رنگارنگترین آثار را ببینید و در دسترس شما خواهد بود. آثار ما نمیتواند مخاطب که قشرهای گوناگونی با سلیقه های مختلف هستند را راضی نماید.
بازیگر فیلم سینمایی «ارتفاع پست» گفت: انسان امروز در یک شهر شلوغ زندگی می کند با ساختمانهای بلند ساختمانهایی که دیگر حیاط ندارند و همه چیز برای افراد آن به سرعت می گذرد و دیگر موسیقیهای سنتی مانند سه تار و یا تنبور نمیتواند جواب گوی این فضا باشد این را به عنوان مثال عرض کردم. ساختار ذهنی مخاطب تغییر کرده است اما ساختار برنامههای ما و آثاری که میسازیم هنوز قدیمی است. ما در ساختار فیلممان به شعرهای نو نیاز داریم.
وی با اشاره به عقب ماند سینمای ما از سرعت و پیشرفت جهانی گفت: سوژه های ما نخ نما شدهاند و ما قالب جدیدی برای ارائه آنها نداریم. ما متوجه نیستیم که همه چیز به سرعت در حال تغییر است بنده زمانی از اتوبان صدر میگذشتم که یک طبقه بود و امروز این اتوبان دو طبقه است جامعه به سرعت رو به جلو حرکت میکند و هنر ما نمیتواند خودش را به آن برساند و این یعنی از دست دادن مخاطب. تکنولوژی و فناوری بسیار مهم است و میتواند به پیشرفت ما کمک شایانی کند. ما هنوز با دوربین هایی فیلمبرداری میکنیم که بیست الی سی سال پیش از آنها استفاده میکردیم. نور پردازی ما به همان اندازه از تکنولوژی و امکانات دور مانده است. ما باید در فیلم نامه، انتخاب سوژهها، تکنیکهای استفاده شده و امکانات موجود تجدید نظر کنیم. این موارد را قوت ببخشیم تا بتوانیم شاهد دگرگونی آثارمان باشیم.
بازیگر فیلم سینمایی «مزرعه پدری» درباره فیلمنامه موجود و ضعفهای آنها گفت: فیلم نامه از هر چیزی مهمتر است کاراکترها در فیلم نامههای ما در حد و اندازه یک تیپ به جا ماندهاند و تبدیل به شخصیت نشدهاند. البته ممیزی در انتخاب سوژه از سوی نویسندگان فیلم نامهها بسیار مهم است. عدم شناخت فیلم نامهنویسها نسبت به یک موضوع خاص که تخصص و یا دانشی نسبت به آن ندارند میتواند از دلایل دیگر پرداخت بد فیلم نامهها و سوژهها است. موارد زیادی وجود دارد که باعث شده است ما فیلم نامههای خوبی نداشته باشیم مشکلات مالی برای نویسندگان هم یکی دیگر از دلایل آن است.
وی در ادامه افزود: کمبود اطلاعات از اطراف و تنبل شدن ما و این که در خانههای مان زندگی میکنیم و از اطرافمان بیخبر هستیم مواردی است که باید در آن تجدید نظر کنیم. فیلم نامهنویس باید جست و جو گر باشد. در سینمای غرب فیلم نامه نویسها تلاش بسیار زیادی میکنند تا مباحثی که در فیلم نامه عنوان میکنند قابل باور برای مخاطب باشد.
خداپناهی درباره ترسیدن عده ای از عنوان کردن برخی مسائل گفت: شاید ما هراس بیهوده ای داریم از مطرح کردن برخی مسائل در سینما. در صورتی که سینما آینه تمام قد جامعه است. ما اگر این آیینه را بشکنیم نمیتوانیم خودمان را ببینیم و متوجه نخواهیم شد که چه ظاهری داریم و برای آراسته کردن خودمان چه کار باید انجام دهیم. مسائلی مانند ایدز، اعتیاد و فقر اگر در سینما نشان داده شود میتواند مورد توجه قرار بگیرد تا برای نجات از این ها چارهای پیدا کنیم.
وی در ادامه افزود: مشکلات زیادی در هر کشوری وجود دارد مطرح کردن این مشکلات دلیل نمیشود که بنده نوعی را محکوم کنند که با کشورم مشکل دارم. معضلات را باید در سینما مطرح کرد. ما در سینما یا به یک طیف کاملاً ثروتمند میپردازیم و یا افرادی را که به شدت دارای فقر هستند نشان میدهیم که اینها بارها و بارها نشان داده شده است. سینما دچار یک روز مرهگی برای امرار معاش شده است.
گفتگو از علی اکبر دهبان
کد خبر: 70074
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchkvnq.23nvqdftt2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com