شهرداری اگر هنری دارد ...

خسروآبادی:شهرداری ابزارش را دارد و ما نداریم

8 آذر 1393 ساعت 13:00

در حالی که مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران با اشاره به این که مدیران گذشته با ساخت و ساز در حریم «عین الدوله» موافقت کرده‌اند، از تشکیل دادگاه تخلفات اداری و محکومیت، بازخرید، بازنشسته و انفصال از خدمت بانیان صدور این مجوز خبر می‌دهد اما در نهایت این اداره کل از شهرداری شکایت کرده‌ و منتظر جواب دادگاه است.



رجبعلی خسروآبادی با اشاره به این که گودبرداری در حریم عمارت «عین الدوله» یک کار اشتباه بود، در جمع خبرنگاران گفت: براساس سوابق تاریخی؛ این اشتباه حتی قبل از ثبت ملی این عمارت تاریخی رخ داده است.

چرا جای دیگر نه؟!

او تصریح کرد: مشکل عمده این است که در حوزه‌ی نگاه شهری، قالب اصلی توسعه‌ی شهر است، البته کسی هم منکر آن نیست، اما چرا ما توسعه‌ی شهر را برخی مواقع نامتناسب انجام می‌دهیم؟! مثلا هنگام ساخت یک شهر همه واقفند که شهر فقط کوچه و خیابان و پارک نیست، بلکه موارد دیگر مانند مسجد، مدرسه و درمانگاه و در آخر خانه‌های مسکونی را نیز در برمی‌گیرد.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان تهران اضافه کرد: فکر می‌کنم یک نامتناسب سازی باعث بروز این اتفاق شده است، چون توجه نشده که عمارت «عین الدوله» می‌تواند به عنوان گوهری در محله و به صورت معنادار باقی بماند، حال این که برای کسب درآمد از ساخت و ساز می‌توانند نقاط دیگر شهر را مد نظر داشته باشند، حتی می‌توانند این هنر خود را در بیابان نشان دهند!

وی با بیان این که در بسیاری از مکان‌ها شهرداری تهاتر می‌کند، افزود: این اقدام فقط متعلق به این جا نیست!

خست با ۱۶ هزار میلیارد تومان

خسروآبادی اضافه کرد: ارگانی که ۱۶ هزار میلیارد تومان درآمد دارد، تغییر چند میلیارد تومان از این ۱۶ هزار میلیارد تومان چیز زیادی نیست.

او گفت: ما اگر می‌خواهیم شهر را اداره کنیم، آن‌هایی باید این کار را برعهده بگیرند که ادعای داشتن مدیریت شهری را دارند. من نمی‌توانم این ادعا را داشته باشم و ۱۶ هزار میلیارد تومان از این جمعیت میلیونی در تهران کسب درآمد کنم، اما زمان هزینه کردن برای آن‌ها خست به خرج دهم. این معنادار نیست.

از صد میلیون تا چند صد هزار میلیون تومان

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان تهران با بیان این که در شیوه‌های کارکردی مانند بخشی‌نگری، طبیعی است که هرکس به صورت بخشی به حوزه خود نگاه کند، تصریح کرد: توقع نداشته باشید ما به عنوان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، ببینیم شهرداری چگونه درآمد کسب می‌کند؟ طبیعتا به دنبال آن می‌رویم که چگونه خود را حفظ کنیم و شهرداری هم حتما دنبال آن می‌رود که چگونه درآمد کسب کند؟ کما اینکه در ۲۰ سال گذشته شهرداری درآمد خود را از چند صد میلیون تومان، به چند صد هزار میلیون تومان رسانده است.

اگر هنری دارید...

وی افزود: چه گونه این اتفاق افتاده است؟ اگر شهر تهران با این کیفیت و قدمت به عنوان پایتخت مطرح نبود؛ امکان به دست آوردن این درآمد وجود داشت؟

خسروآبادی با اشاره به این که شهرداری اگر هنری دارد باید آن را متناسب سازی کند، اظهار داشت:. در حوزهٔ باغات نیز وضعیت به همین منوال است. فضای سبز بهترین چیز برای شهر تهران است؛ اما متاسفانه باغات به راحتی از بین می‌روند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که نگاه نیست!

از خود و میراث فرهنگی دفاع می‌کنم

او خاطرنشان کرد: میراث فرهنگی از عملکرد خود دفاع می‌کند، من نیز دفاع خود را می‌کنم، همه می‌دانند که باید نگاه جدید در حوزهٔ ضوابط را تعریف کنیم اما در کنار آن باید از بخش خود دفاع کنیم.

مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان تهران با تأکید بر این که اصل قضیه مردم هستند، بیان کرد: اگر ما برای رضایت مردم کار می‌کنیم، رضایت مردم فقط در ساخت و ساز نیست، رضایت مردم در شأنیت آن‌هاست. اگر شأن مردم را در حوزهٔ اجتماعی و فرهنگی نگه ندارید، اگر با آثاری که مطلوب آن‌هاست به صورت غیرمتعارف برخورد کنید، طبیعتا در نوع نگاه‌شان بعد‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. یک نوع آینده‌نگری می‌خواهد تا به حرف و خواستهٔ مردم توجه کنیم.


بازخرید ، بازنشسته، انفصال از خدمت!

همچنین این پرسش مطرح شد که سازندگان زمین کناری عین الدوله معتقدند ۱۵ هزار متر را به ساخت و ساز تعلق داده‌اند و چند متر را نیز برای حیاط عین الدوله باقی گذاشته‌اند، این درحالی است که این اتفاق در حریم بنای تاریخی عین الدوله در حال رخ دادن است، جواب نامهٔ آقای سلطانی فر در این زمینه چه بوده است؟

خسروآبادی در پاسخ گفت: نامه برای شهرداری منطقهٔ ۴ فرستاده شده است. اما شهرداری نیز به نامه‌ای که سازمان میراث فرهنگی چند سال پیش آن را ارسال کرده، استناد می‌کند که محتوای آن نشان می‌دهد مدیران گذشته با این اقدام موافقت کرده‌اند. این در حالی است که دادگاه تخلفات اداری تشکیل شده و برخی از این افراد محکوم، برخی بازخرید، برخی بازنشسته و برخی حکم انفصال از خدمت گرفته‌اند.

همچنین این پرسش مطرح شد که اگر معتقدید شهرداری در گذشته اشتباه کرده، پس چرا این سازمان اکنون در حال تداوم این اشتباه خود است، قبلا اعلام کردید کارگران در حال درآوردن میل‌گرد‌ها از دل زمین هستند، مدتی است این میل‌گرد‌ها را درآورده‌اند، پس در حال حاضر کارگران در این زمین چه کاری انجام می‌دهند؟ 

نامه به بالاترین مقام

خسروآبادی هم توضیح داد: آنها استناد می‌کنند به اینکه اداره کل میراث فرهنگی تهران چنین مجوزی را پیش از این داده است. ما هم یک خرده اختیاراتی داریم. جنگ که نیست، بخواهیم لشکرکشی کنیم. یک قاعده دارد، آن‌ها توضیحات بخش خود را می‌دهند، ما نیز انتظارات بخش خود را می‌گوییم. میراث فرهنگی هم اهرم‌های اجرائی خود را دارد. ما به بالا‌ترین مقام ( مسعود سلطانی‌فر- ریاست سازمان میراث فرهنگی) نامه نوشتیم. در شورای شهر مباحث آن پیگیری می‌شود.

منتظر جواب دادگاه

او اضافه کرد: گاهی اوقات به موارد اشتباه شده استناد می‌کنند، باید به این نکته توجه کرد که طرف در لحظه نمی‌تواند با یک اراده اشتباه خود را برطرف کند. صرف نامه نیست، نامه‌نگاری هم حدی دارد.

وی گفت: سازمان بازرسی کل کشور نیز از اداره کل میراث فرهنگی تهران پیگیری کرده است. ما هم از شهرداری شکایت کرده‌ایم و منتظر جواب دادگاه هستیم.

ضابط قانون نیروی انتظامی است

او در پاسخ به این پرسش که چرا شهرداری زمانی که کاری مطابق میلش نباشد، حتی با اهرم زور از ادامهٔ آن اقدام جلوگیری می‌کند، اما میراث فرهنگی نمی‌تواند این کار را انجام دهد، گفت: چون شهرداری ابزارش را دارد و ما نداریم. ابزار شهرداری اجرائیات و اختیارات آن است. میراث فرهنگی ضابط قانونی نیست. ضابط قانون نیروی انتظامی است و قضاوت آن با دادگاه است. ما پیگیری می‌کنیم. درحال حاضرنیز اداره حقوقی استان تهران پیش نویس شکایت را تهیه کرده است.


کد خبر: 76924

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchkwnq.23n-idftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com