کارگردان «ایستاده در غبار»:

قانونی وارد جشنواره شدیم/ زورمان نمی‌رسد فشار بیاوریم

15 بهمن 1394 ساعت 15:32

کارگردان فیلم «ایستاده در غبار» در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا فیلم را با لابی‌ وارد بخش سودای سیمرغ کرده است؟ گفت: فیلم ما با هفت رأی اعضای هیأت انتخاب وارد جشنواره شده و ما اصلا زورمان نمی‌رسد که به جایی فشار بیاوریم و کسانی هم که در هیأت انتخاب هستند فشارپذیر نیستند.


به گزارش هنرنیوز؛ «محمدحسین مهدویان»، کارگردان فیلم «ایستاده در غبار» که در نشست خبری این فیلم در روز چهارم جشنواره شرکت کرده بود درباره حساسیت‌های موجود پیرامون ساخت این فیلم اظهار کرد:‌ این حساسیت‌ها کمابیش وجود دارد و بخشی نیز خط قرمز‌هایی است که ما در ذهن‌مان درست کرده‌ایم. تجربه کار قبلی من درباره شهید باقری نشان داد که می‌شود سراغ این موضوعات رفت. اعتمادی هم که به من شد تا حدی به خاطر فیلم قبلی بود و از طرف دیگر تهیه‌کنندگان این آثار هم دوست دارند از موضوعات تازه در زمینه دفاع مقدس صحبت شود. گاهی ما فیلمسازان خودمان در انتخاب موضوعات محتاط هستیم.

«مهدویان» درباره پرداختن به شخصیت احمد متوسلیان نیز توضیح داد: شخصیت‌پردازی ما مبتنی بر واقعیت بوده و سعی کرده‌ایم صادقانه به طرف این شخصیت برویم.

وی درباره واکنش خانواده احمد متوسلیان درباره این فیلم نیز گفت: هنوز فیلم را به آنها نشان نداده‌ام و واکنش آن‌ها را دریافت نکرده‌ام، اما امیدوارم آن‌ها هم راضی باشند.

کارگردان مستند «آخرین روزهای زمستان» در واکنش به صحبت یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه مردم از فیلم خوش‌شان نیامده و به احترام احمد متوسلیان در سینما مانده‌اند، گفت: وقتی از مردم حرف می‌زنیم، باید بدانیم از چه کسانی حرف می‌زنیم. هر کسی نباید نظر خود و اطرافیانش را به مردم تعمیم دهد. هربار که مردم در ۹ دی یا ۲۵ خرداد راهپیمایی می‌کنند و حتی اپوزیسیون خارج از کشور هم دم از مردم می‌زنند. اما باید بدانیم که جامعه از طیف‌های مختلفی تشکیل شده است. مخاطب حق دارد از فیلم من خوشش نیاید، اما خوشحالم که هیأت انتخاب این‌طور فکر نمی‌کند.

مهدویان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این فیلم مستندگونه را با لابی‌گری وارد بخش سودای سیمرغ کرده‌اند، گفت: ما کاملا قانونی به جشنواره راه پیدا کردیم و اصلا زورمان نمی‌رسد به جایی فشار بیاوریم و کسانی هم که آنجا هستند فشارپذیر نیستند و فیلم ما با هفت رأی از طرف هیأت انتخاب و در شرایط کاملا طبیعی وارد جشنواره شده است.

او همچنین در واکنش به اینکه این فیلم یک مستند داستانی است و باید در بخش سینما حقیقت شرکت می‌کرد، گفت: مستند داستانی اصلا چه هست؟ من نمی‌دانم شما درباره چه حرف می‌زنید. در سینما گونه‌های تلفیقی زیادی وجود دارد و چه کسی گفته این فیلم مستند داستانی است. فیلمی که حتی یک فریم عکس مستند در آن استفاده نشده، اگر به بخش سینما حقیقت هم ارائه می‌شد آن‌ها نمی‌پذیرفتند.

این کارگردان درباره احتمال ساخت فیلمی درباره امام موسی صدر و حضور نابازیگران در فیلم فعلی‌اش گفت: تا به حال چند بار این سوال از من شده و برایم خیلی جالب است. اگر شرایطش پیش بیاید، شاید چنین فیلمی هم بسازیم. بچه‌هایی که در فیلم ایفای نقش کردند هیچ‌کدام نابازیگر نبودند و همگی از تئاتر آمده‌اند.

در ادامه هادی حجازی‌فر، بازیگر و کارگردان تئاتر که در این فیلم نقش احمد متوسلیان را بازی می‌کند درباره این فیلم گفت: علیرغم تردید‌هایی که داشتم این نقش را پذیرفتم؛ اما فکر نمی‌کردم اینقدر سخت باشد. هر روز بیش از سه ساعت گریم روی صورت من انجام می‌شد و یک ساعت هم پاک کردن آن‌ها طول می‌کشید. از طرفی گویا آقای متوسلیان اصلا روی سطح صاف راه نرفته است و من هم آمادگی بدنی بازی در این شرایط را نداشتم.

حجازی‌فر ادامه داد: سختی دیگر این نقش این بود که من هیچ نمونه‌ای برای الگوگیری در ایفای این نقش نداشتم و فقط به اطلاعاتی که به من داده شد استناد کردم. پیش از اینکه برای فیلمبرداری به کردستان برویم، می‌گفتند احمد متوسلیان آنجا خیلی محبوب است اما من باور نداشتم تا وقتی که همرزم‌های او مرا دیدند و کاملا باور کردند، اما تا گریم‌هایم را پاک کردم مرا رها کردند و رفتند.

در این نشست همچنین محمدرضا شجاعی به عنوان طراح صحنه و لباس این فیلم درباره همکاری‌اش در فیلم «ایستاده در غبار» گفت:‌ من با کارگردان‌های مختلف، فیلم جنگی زیاد کار کرده‌ام اما آقای مهدویان در کار خودش مجتهد است و پژوهش‌های زیادی انجام داده و ما در کار طراحی تماما متکی به اطلاعاتی بودیم که او در اختیار ما می‌گذاشت و کمتر به تجربه خودمان از جنگ رجوع کردیم.

شجاعی درباره ویژگی‌های فیلم «ایستاده در غبار» نیز گفت: این فیلم از نظر من دو ویژگی مهم داشت؛ یکی اینکه محتوای آن بیش از اینکه رویکرد تجلیل داشته باشد رویکرد تحلیلی داشت و دیگر اینکه پروسه فیلم‌برداری تنها در ۵۰ جلسه انجام شد که خود یک نقطه قوت است.

همچنین در این نشست امیر بنان به عنوان جانشین تهیه‌کننده درباره اکران آن در گروه هنر و تجربه گفت: با توجه به بازخوردهایی که دریافت کرده‌ایم، قصد داریم این فیلم را در سطح گسترده‌تری به نمایش بگذاریم.

بر اساس گزارش منتشر شده در ایسنا؛ در نشست نقد و بررسی فیلم «ایستاده در غبار» که صبح امروز ۱۵ بهمن‌ماه در محل کاخ جشنواره برگزار شد، علی علائی اجرای برنامه را بر عهده داشت و پوریا ذوالفقاری به عنوان منتقد،‌ سجاد پهلوان‌زاده تدوین‌گر فیلم،‌ امیرحسین هاشمی و ابراهیم امینی نیز از عوامل فیلم در حضور داشتند.


کد خبر: 88435

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmkn6.23n6xdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com