چگونه از محوطههای باستانی و میراث فرهنگی عکس بگیریم؟/پاسخ در تازهترین کتاب نشر پازینه
17 بهمن 1394 ساعت 15:51
«عکاسی در باستانشناسی و نگاهی به عکاسی مردمنگاری» نوشته ندا حسین طهرانی از سوی انتشارات پازینه روانه کتابفروشیها شد. یکی از ویژگیهای این کتاب، ارائه تاریخچهای از عکاسی باستانشناسی در ایران است.
به گزارش هنرنیوز؛ نشر پازینه کتاب «عکاسی در باستانشناسی و نگاهی به عکاسی مردمنگاری» نوشته ندا حسین طهرانی را منتشر کرد.
نویسنده در ۲۰ فصل به آموزش عکاسی از محوطههای باستانی، اشیا داخل موزهها، عکاسی باستانشناسی از زیرآب، عکاسی مردمنگارانه و... پرداخته است. «تاریخچه عکاسی» عنوان فصل نخست کتاب است. ندا حسین طهرانی در این فصل ضمن بیان چگونگی ابداع عکاسی، به شرح مختصری از تاریخ عکاسی باستانشناسی میپردازد. ارائه تاریخچهای از عکاسی باستانشناسی در ایران، یکی از مباحثی که برای نخستین بار در این کتاب به آن پرداخته شده است.
«آشنایی با لوازم اولیه عکاسی، عملکرد و نحوه نگهداری» و «انتخاب دوربین مناسب در عکاسی باستانشناسی» به ترتیب عناوین فصلهای دوم و سوم کتاب است. با توجه به این نکته که عکاسی حرفهای از محوطههای باستانی، نیاز به ماندن روزهای پیاپی در این محوطههاست که معمولاً از امکانات چندانی برخوردار نیستند، مطالب ارائه شده در این دو فصل از اهمیت بسیاری برخوردار است. عکاسان میتوانند با مطالعه این فصلها خود را برای عکاسی بدون دغدغه از محوطههای باستانی آماده کنند.
عنوانهای دیگر فصول این کتاب به ترتیب به این شرح است: «ساختار کلی دوربین و نحوه عملکرد یک دوربین به زبان ساده»، «لنزهای مناسب در عکاسی باستانشناسی»، «فیلترهای مناسب در عکاسی باستانشناسی»، «عکاسی از محوطههای باستانی»، «عکاسی در موزهها و اشیا داخل ویترین»، «عکاسی معماری»، «عکاسی باستانشناسی زیر آب»، «عکسبرداری هوایی از محوطههای باستانی»، «عکاسی مردمنگاری»، «عکاسی پانوراما»، «عکاسی مادون قرمز»، «ماکروگرافی»، «فوتومیکروگرافی»، «عکاسی از اشیا»، «ذخیره عکس با فرمتهای مختلف، نمایش و نگهداری از عکسها»، «برنامه فتوشاپ» و «برنامه کورل».
نویسنده در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب نوشته است: «کتاب حاضر با هدف دستیابی به مناسبترین و سادهترین راهکارها اصول، فنون و روشهای مؤثر عکاسی در پژوهشها، کاوشها و آثار باستانی در اختیار باستان شناسان قرار میدهد. یک بخش از کتاب به عکاسی مردمنگاری اختصاصیافته است که امید است این بخش برای مردمشناسان درزمینه پژوهشهای مردمنگاری نیز سودمند واقع شود. عکاسی یکی از مهمترین روشهایی است که بهوسیله آن، یک باستانشناس و مردمنگار میتوانند تمام جنبههای کار میدانی خود را به شکل روزانه ثبت کنند. به دلیل مستند و عینی بودن عکس، از آن بهعنوان یک مدرک علمی در محوطهها و حفاریها و همچنین اسناد تاریخی استفاده میشود.»
«عکاسی در باستانشناسی و نگاهی به عکاسی مردمنگاری» نوشته ندا حسین طهرانی با شمارگان هزار نسخه، ۳۵۵ صفحه و بهای ۴۵ هزار تومان از سوی انتشارات پازینه منتشر شده است.
کد خبر: 88525
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmmn6.23n6idftt2.html