محمد علی باشه آهنگر در گفتگو با هنرنیوز؛
برخی از فیلمهای فاخر در خانه و با تخیل نوشته میشوند!
3 مهر 1391 ساعت 13:12
محمد علی باشه آهنگر نویسنده و کارگردان سینما گفت: متاسفانه خیلی از فیلمنامه نویسان ما در خانه نشسته اند با تخیل خود فیلم نامه فاخر می نویسند و خود را بی نیاز از تحقیق وپژوهش می دانند که این عمل اول به حرفه خودشان و در مرحله بعد به فیلم ضربه می زنند.
محمد علی باشه آهنگر نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در خصوص اکران فیلم سینمایی«ملکه»اظهار داشت: خوشبختانه از چند روز گذشته فیلم سینمایی «ملکه» در سینماهای تبریز به نمایش درآمده امیدوارم با استقبالی که مردم از اکران این فیلم در سینماهای این شهر انجام می دهند بتوان در مناطق زلزله زده کاری برای هموطنانمان انجام داد. ضمن اینکه عواید فروش فیلم در تبریز نیز به زلزلهزدگان اهدا خواهد شد .
وی افزود: در سفری که به شهر تبریز داشتیم هنگامه قاضیانی، مصطفی زمانی، علیرضا زرین دست، میلاد کی مرام ما را همراهی کردند و با توجه به اینکه من نمی توانم تا پایان اکران این فیلم در شهر تبریز بمانم چون به خاطر حضور فیلم سینمایی «ملکه» درجشنواره بین المللی فیلم مقاومت و دفاع مقدس باید به شهر کرمان برم اما تلاش می کنم که در پایان اکران این فیلم در ۱۱ مهرماه دوباره به شهر تبریز برگردم ودر خدمت دوستان باشم.
باشه آهنگردر خصوص ساخت فیلم آینده خود هم تصریح کرد: حدود ۸ ماه است که روی فیلمنامه خودم تحقیق وپژوهش دارم و هنوز بعد از ۸ ماه طرح اولیه فیلم آماده نشده است و من برای تحقیقات این فیلم به شهرهای اصفهان ، تبریز، هرند و...سفرهایی داشتم و علاقه ام این است که بتوانم فیلمنامه ای برپایه تحقیق و پژوهش درست وحسابی برای ساخت فراهم کنم و نمی خواهم بدون این ها فیلم جدیدم را بسازم. کما اینکه من برای ساخت فیلمهایی گذشته خودم ( ملكه ، بيداری روياها، فرزند خاک و نيمه گمشده) هم به روش تحقیق و پژوهش پیش رفتم.
این کارگردان سینما در خصوص لزوم تحقیق وپژوهش در آثار سینمایی خاطرنشان کرد: وقتی کارگردان و یا تهیه کننده ای به دنبال فیلمنامه خوب باشد چاره ای جز این ندارد که به سراغ فیلم نامه های محکم و ریشه دار برود و نمی توان با فیلمنامه ای سطحی و ضعیف که به سرعت نگاشته شده است انتظار داشت که فیلم شاخص و مطرحی تولید شود. اما نکته ای که دراینجا مطرح می شود این است که چقدر تهیه کننده حاظر می شود برای مراحل اولیه فیلمنامه به لحاظ مالی حمایت کند. که در اغلب موارد این اتفاق نمی افتد و خود من در فیلم هایی که ساختم با هزینه شخصی دست به پژوهش و تحقیق زدم و تهیه کننده ها حمایتی از من انجام نداده است.
وی تاکید کرد: به من برای کار خوب در عرصه سینما باید وقت کافی در اختیار فیلم نامه نویس و کارگردان اثر گذاشت شود تا فیلمنامه نویس با توجه به تحقیقات میدانی و کتابخانه ای بتواند بر پایه شواهد و مستنداتی که دارد فیلم نامه را خلق کند. به عنوان مثال من برای فیلم «ملکه» حدود ۳ سال وقت صرف کردم و در حدود ۶ ماه هم بازنویسی فیلم نامه صورت گرفت و با قاطعیت می گویم که در سینمای ایران خیلی از فیلم ها به این مرحله ای که فیلم ملکه طی کرده نمی رسند.
باشه آهنگر یادآورشد: متاسفانه مشکلی که در سینمای ما در بحث فیلم نامه وجود دارد این است که خیلی از فیلمنامه نویسان ما در خانه نشسته اند با تخیل خود فیلم نامه فاخر می نویسند و خود را بی نیاز از تحقیق وپژوهش می دانند که این عمل اول به حرفه خودشان و در مرحله بعد به فیلم ضربه می زند. به عنوان مثال خیلی ها در خصوص آقا امام رضا (ع) فیلم ساختند اما هیچ کدام اثرگذار نبود و به شکل ریشه ای این آثار ساخته نشدند. چون فیلمسازی در این حوزه کاری سخت است و باید فیلمساز در این زمینه آزادی عمل داشته باشد و بتواند با خیالی آسوده وقت کافی فیلم بسازد.
وی عنوان داشت: ما قرار است اثر هنری خلق کنیم و این خلق کارساده ای نیست و نمی توان به صرف شرکت در یک رویداد هنری به یک عده بگویی که تا یک ماه آینده یک فیلم مستند یا داستانی کوتاه یا بلند خلق کن وبرای شرکت در فلان جشنواره بفرست. این باعث می شود که جشنواره ها صرفا ویترینی برای نمایش همه نوع فیلم باشد و تاثیرگذاری لازم روی مخاطب نداشته باشد و به همان سرعتی که ساخته شدند به همان سرعت هم فراموش می شوند.
این فیلمنامه نویس سینما با اشاره به اینکه می توان به جای برگزاری یک جشنواره کم رمق و نمایش یک تعداد فیلم ضعیف ، هزینه آن را صرفتولید چند فیلم مطرح و تاثیرگذار کرد، تاکید کرد: می توان به جای برگزاری جشنواره مانند فیلم رضوی وصرف هزینه و نیروی انسانی برای برگزاری هر ساله آن ، هزینه برگزاری آن را صرف ساخت مثلا ۱۰ فیلم سینمایی و داستانی خوب در خصوص اما رضا(ع) صرف کرد و تاثیرات آن مثبت آن را دید. اما متاسفانه همه به کمیت اهمیت می دهند و کسی به کیفیت آثار توجه ای نمی کند و نتیجه این می شود که ما فیلم های تاثیرگذار در طول سال به تعداد انگشتان یک دست هم نداریم .
باشه آنگر یادآورشد: به نظرم باید برای اینکه سینمای ما از این وضعیت بحرانی به لحاظ جذب مخاطب در بیاید به بحث تحقیق و پژوهش در فیلفمنامه ها اهمیت فراوانی داده شود تا شاهد ساخت فیلم هایی باشیم که مخاطب را بتواند به لحاظ قصه ، ساختار و عوامل جذب کند . چون مخاطب سینمای ایران به شدت دوست دارد به شعور و درک او از سوی فیلمسازان اهمیت داده شود .
وی در پایان گفت: من در اینجا بازهم از همکاری باشگاه فوتبال تراکتورسازی برای نمایش فیلم در تبریز و مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی، آقای جعفری حامی فیلم تشکر می کنم. همچنین از استانداری تبریز، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، صدا و سیمای تبریز و ارگانها و نهادهایی که در اطلاعرسانی درست برای فیلم تلاش کردند ، تشکر می کنم.
کد خبر: 46765
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmqnk.23n--dftt2.html