جواد شمقدری در گفتگو با هنرنیوز:

هنرمند در نگاه امام خمینی «ره» بیش از هر انسان دیگری متعهد است

13 خرداد 1391 ساعت 13:52

رئیس سازمان سینمایی کشور در آستانه ۱۴ خرداد ماه به سه ویژگی سخنان حضرت امام خمینی
(ره ) در مورد فرهنگ ، هنر و سینما اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران پیش از هر چیزی ماهیت فرهنگی داشت وطبیعی بود که امام ، درحوزه فرهنگ و بویژه سینما، گفتمان و محتوایی را ارائه دهند تا متناسب با اهداف انقلاب اسلامی باشد.


جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی کشور در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در آستانه ۱۴ خرداد ماه، سالروز رحلت امام خمینی (ره ) در مورد هنر از منظر ایشان افزود: امام بیش از دیگران از همان ابتدا به ماهیت فرهنگی حرکت انقلاب اسلامی تاکید داشتند که با توجه به صحبت های امام می توان به سه محور از سخنان ایشان اشاره کرد؛ لذا یکی از محورهایی که امام خیلی بر روی آن تاکید داشتند این بود که هنرمند باید نسبت به تحولات و سرنوشت جامعه خویش متعهد باشد و نمی تواند نسبت به این موضوع بی توجه باشد به تعبیر دیگر، هنرمند در نگاه حضرت امام، بیش از هر کس دیگری باید متعهد باشد و نه تنها باید مسئولیت تاریخی خویش را بیابد بلکه باید بر اساس آن نیز عمل نماید.

وی با اشاره به محور دوم سخنان حضرت امام ادامه داد: نکته دومی که امام خمینی (ره) در گفته های خودشان همیشه بر روی آن تاکید داشتند بحث « ظلم ستیزی» بود. به عبارت دیگر، هنرمندی که در فرهنگ انقلاب اسلامی تنفس می کند نمی تواند نسبت به ظلم و بی عدالتی ساکت بماند و لذا می توان به اشارات متعددی که ایشان در مورد ظلم هایی که در حوزه های اجتماعی ، اقتصادی و به خصوص در عرصه بین المللی و استکبار جهانی که تحت عنوان «شیطان بزرگ» از آن یاد می کردند اشاره کرد لذا بنا به گفته امام، هنرمند نمی تواند نسبت به مبارزه با ظالم بی تفاوت باشد بلکه باید در این عرصه، حضور جدی و مستمری داشته باشد.

رئیس سازمان سینمایی کشور تصریح کرد: محور سوم اشارات حضرت امام این بود که اساس خلقت و حضور انسان در عالم، پیمودن راه کمال و رسیدن به ذات اقدس الهی است از این رو بود که هنرمند از نظر حضرت امام؛ کسی است که بیشتر از همه در رسیدن به نقطه کمال تلاش می کند و شاید بی جهت نبوده که حضرت امام، شهادت را هنر می دانستند و شهدا را مصداق بارز هنرمندان متعالی می پنداشتند.

شمقدری خاطر نشان کرد: از نظر امام، هنرمندی که در چارچوب انقلاب اسلامی فعالیت می کند نمی تواند نسبت به مباحث اخلاقی، دینی، معنوی و کمال جویی بی تفاوت باشد و باید در این مسیر همواره کوشا باشد به گونه ای که حتی آثارش نیز بتواند مخاطب را به این سمت سوق دهد.

به گفته وی، پیام امام خمینی (ره ) در پایان ۸ سال دفاع مقدس به هنرمندان و همچنین ۸ فراز نهفته در سخنان ایشان، بهترین نمونه برای ترسیم ویژگیهای یک هنرمند بوده است.

این مسئول سینمایی با اشاره به جمله تاریخی و طلایی حضرت امام در باره سینما مبنی بر اینکه «ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم» تصریح کرد: امام (ره) در روز ورود خود به وطن، اعلام کردند که ما با سینما به عنوان یک ابزار فرهنگی مخالف نیستیم. این جمله باعث شد تا مبادا انقلابیون و کسانی که انقلاب کردند و اتفاقا سینماها را به عنوان محل اشاعه فحشا مورد حمله قرار می دادند برای همیشه سینما را مظهر فساد بدانند و به همین جهت بود که ایشان در اولین سخنرانی خود و در کمال تعجب و حیرت همگان، از سینما یاد کردند و فرمودند ما با سینما مخالف نیستیم اتفاقا سینما یکی از مظاهر تمدن بشری است که می تواند در خدمت نوع بشر باشد بلکه آنچه که ما با آن مخالف هستیم فحشا است. و متاسفانه امروزه شاهدیم که بیش از همه این جریان صهیونیستی است که درعرصه جهان از فحشا استفاده می کند تا ملتها را به زیر یوغ خویش بکشاند و البته سینما نیز بیش از هر فعالیت دیگری، این قابلیت را دارد که از فحشا برای انحطاط نوع بشر استفاده کند.

رئیس سازمان سینمایی کشور تاکید کرد: خوشبختانه سینمای ایران، سینمای منهای فحشا است و به همین دلیل است که می بینیم سینما پس از انقلاب اسلامی دارای ویژگی « اخلاق گرایی » شده است به گونه ای که در نگاه خارج نشینان؛ سینمای ایران یک سینما پاک و غیر مفسده تعریف می شود و هر چقدر که از عمر این سینما سپری می شود نیز شمار مخاطبین جهانی آن افزایش می یابد.

شمقدری در عین حال افزود: البته ما قانع و راضی به وضعیت سینمای امروز ایران نیستیم - اگر چه اتفاقات خوبی افتاده و سینمای ایران در مسیر اصلی خود قرار گرفته - اما همان طوری که حضرت امام (ره) در سخنان خویش اشاره داشتند این سینما هنوز نتوانسته متناسب با عظمت و ارزشهای انقلاب اسلامی، نقش خودش را به خوبی ایفا نماید به گونه ای که ماهیت انقلاب و حوادث انقلاب اسلامی، کمتر در سینما بروز پیدا کرده یا هنوز سینمای دفاع مقدس نسبت به حجم اتفاقات و عظمتی که ۸ سال دفاع مقدس در ایران داشته نتوانسته به خوبی در سینما عینیت پیدا کند.

وی در خاتمه یاد آور شد: امیدواریم در آینده نزدیک، سینمای ایران در تمامی عرصه هایی که کوتاهی کرده و یا نقیصه داشته با کمک و همراهی فیلمسازان متعهد و با انگیزه ؛ کوشا باشد طوری که بتواند نقش واقعی و رسالت تاریخی خویش را نسبت به حرکت انقلاب اسلامی و مردم مومن و انقلابی ایفا نماید. 


کد خبر: 41715

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmqnk.23nzzdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com