تشریح برنامه‌های جدید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس؛

تأکید بر تولید فیلم با سوژه های استراتژیک از جمله «ریگی» و « آیت الله منتظری»

15 آذر 1394 ساعت 14:44

محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در نخستین نشست مطبوعاتی خود صبح امروز در جمع خبرنگاران برنامه های آینده و در دست انجام خود را تشریح کرد.



به گزارش هنرنیوز، نخستین نشست خبری محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس صبح امروز در بنیاد فرهنگی روایت با حضور تعداد کثیری از اصحاب رسانه برگزار شد.

رسول شادمانی مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در ابتدای این نشست خبری ضمن عرض خیرمقدم به اهالی رسانه گفت: بعد از ۱۱ سال مدیریت آقای شرف الدین در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، آقای نیرومند به عنوان مدیریت این انجمن منصوب شدند و تمامی اهداف شان بر این است که با احترام به برنامه مدیران پیشین تلاش کنند تا برنامه های جامع خود را در انجمن ارائه کنند تا از این طریق به اعتلای فرهنگ این مرز و بوم کمک شود.

محمدحسین نیرومند نیز سخنان خود را با بیان اینکه منتظر بودم تا تمامی پیشنهاداتم در انجمن مصوب شود و سپس نشست مطبوعاتی با اهالی رسانه را برگزار کنم اظهار داشت: خوشبختانه بخشی از خواسته های من طی دوران کوتاه مدیریتم در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تأیید شد و من در حال حاضر می توانم گزارش جامعی از برنامه های آتی و حال انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ارائه کنم.

وی ادامه داد: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اکنون حدود ۲۲ سال است که مشغول به فعالیت است و هدف اصلی آن از بدو تأسیس کمک و تسهیل در امر تولید آثار ارزشی و استراتژیک بوده است؛ ما نیازمند حمایت ارگان های مختلف برای تولید آثار هستیم و امیدواریم که بتوانیم با تلاش های مستمر خود خاطرات خوبی را در اذهان اهالی سینما به یادگار بگذاریم.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با بیان اینکه من از ابتدا علاقه ام به حوزه تولید آثار هنری بوده است اظهار داشت: مهمترین کار من در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تمرکز در حوزه تولید است؛ خوشبختانه طی این مدت عمده پروژه های متوقف شده در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس راه اندازی شدند و اکنون انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس آماده کارهای جدی در حوزه حمایت و تولید آثار سینمایی است؛ ما طی این مدت به این نتیجه رسیدیم که بهتر است سال سینمایی خودمان را بر اساس جشنواره بین المللی فیلم مقاومت تنظیم کنیم و اهداف اصلی تولیدات مان را معطوف به رونمایی آثار در این رویداد نماییم.

وی در بخش دیگری از این گفتگو افزود: مشکل اساسی ما در حوزه تولید آثار، بحث فیلمنامه است؛ ما همواره در سینما با کاستی های زیادی در این حوزه روبرو هستیم اما خوشبختانه ۳۰ عنوان فیلمنامه را در سال سینمایی مان برای تولید در دستور کار داریم؛ البته احتمالاً تمامی این فیلمنامه ها نمی توانند به تولید برسند اما این مسأله در نفس کار ما که حمایت از نویسنده های فیلمنامه هاست خللی وارد نمی سازد.

این مدیر فرهنگی تأکید کرد: ما نیازمند نگارش فیلمنامه هایی هستیم که با سیاست ها و نیازهای انجمن مطابقت داشته باشند؛ در حال حاضر در حوزه سینما ما تولید ۲ فیلم را به صورت جدی در دستور کار قرار داده ایم که یکی از آن ها در رابطه با دستگیری « عبدالمالک ریگی» است که بحثی ملی تلقی شده و موضوعی استراتژیک دارد و قصه آن واقعاً سینمایی است که ان شا الله تا سال آینده این فیلم را به تولید خواهیم رساند.

نیرومند افزود: همچنین کودتای آمریکا در ایران در سال های ۵۷ و ۵۹ و شکست آن ها نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که آن ها را برای رونمایی در جشنواره فیلم مقاومت تولید خواهیم کرد.

وی سپس با بیان اینکه یکی دیگر از سیاست های اصلی ما حمایت ویژه از فیلمسازان جوان است گفت: حمایت از تولید آثار ۵ فیلم اولی از دیگر کارهای ما است؛ من معتقدم که فاصله جدی بین سینماگران نسل قدیم و با فیلمسازان نسل جوان ایجاد شده و سینمای مقاومت و دفاع مقدس نیاز به نیروهای جوان دارد؛ متأسفانه ما طی این سال ها تلاش چندانی انجام ندادیم تا سینماگران بتوانند به صورت جدی در مبحث تولید آثار دفاع مقدس ورود پیدا کنند و هدف اصلی ما در حال حاضر این است که نیروهایی را برای آینده سینمای انقلاب ودفاع مقدس پرورش دهیم.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس همچنین از تولید ۲۰ فیلم مستند و مستند داستانی در این انجمن خبر داد و گفت: ما دنبال این هستیم تا جریان تولید مستندهای سیاسی را جدی تر بگیریم؛ شبکه های خارجی به شدت در پی تحریف انقلاب اسلامی هستند و ما وظیفه داریم تا در این حوزه ورود پیدا کنیم و متأسفانه طی تمامی این سال ها بخش های مختلف در این زمینه پاسخگو نبوده اند. از این رو ما امیدواریم که طی سال آینده حداقل ۷ مستند سیاسی با کیفیت بالا را به تولید رسانده و آن را رونمایی کنیم.

وی ادامه داد: این مستندها ۲ موضوع ویژه را در دستور کار خود دارند که یکی از آن ها جریان نفوذ در تاریخ انقلاب اسلامی است؛ از این رو اولین مستند ما در رابطه با بحث نفوذ منافقین در بیت آیت الله منتظری است و دومین مستند در رابطه با ژنرال «هایزر» است که در سال ۵۷ وارد ایران شد تا بتواند انقلاب را منحرف کرده و با یک کودتا به حمایت از «بختیار» برخیزد.

نیرومند سپس از نگارش ۲ سریال داستانی خبر داد و گفت: یکی از این سریال ها با موضوع و محوریت بسیج نیمه دوم سال آتی با همکاری سازمان صدا و سیما به تولید خواهد رسید.

این مدیر فرهنگی سپس در مورد نحوه حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: یکی از شکل های حمایتی ما از تولید آثار در اختیار گذاشتن شهرک سینمایی دفاع مقدس است و از سوی دیگر با در اختیار گذاشتن وام از آثار سینمایی حمایت می کنیم.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در مهرماه سال ۹۵ و انتشار نشریه «ققنوس» در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر به عنوان سایر فعالیت های این انجمن نام برد و خاطرنشان کرد: حوزه دفاع مقدس نیازمند ورود به مباحث جدی در حوزه نظری است و از همین رو مایل هستیم تا نشریه «ققنوس» را به صورت «گاهنامه» و یا «فصلنامه» به انتشار برسانیم.

وی همچنین از برنامه هفتگی «سینما روایت» به عنوان یکی دیگر از فعالیت های این انجمن نام برد و گفت: ما معتقدیم که این برنامه تأثیرات مثبتی را در حوزه سینمای مقاومت و دفاع مقدس گذاشته است.

نیرومند همچنین از تولید فیلم «ماه گرفتگی» خبر داد و اظهار داشت: امیدواریم این فیلم سینمایی بتواند به سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر برسد؛ علاوه بر این ما در حال حاضر پیگیر تولید سریال های «آرام می گیریم» و «کایدون» هستیم و امیدواریم این ۲ اثر بتوانند هرچه سریعتر به تولید برسند.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس از حوزه تولید فیلم کوتاه به عنوان یکی از فعال ترین بخش های انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نام برد و گفت: طی سال گذشته از حدود ۲۲ فیلم کوتاه تولید شده در انجمن ۸۱ جایزه داخلی و ۷ جایزه بین المللی به آن ها تعلق گرفته که این امر جای تبریک به تمامی دست اندرکاران انجمن را دارد.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری از مشکلات عدیده اقتصادی به عنوان یکی از معضلات تولید در حوزه آثار مقاومت و دفاع مقدس نام برد و گفت: دوستان ما تعهد کرده اند تا بودجه کافی برای تولید آثار سینمایی در اختیار ما بگذارند و امیدوارم که این اتفاق هرچه زودتر محقق شود تا ما بتوانیم آثار درخور و شایسته ای را به تولید برسانیم.

نیرومند در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوأل یکی از خبرنگاران مبنی بر چگونگی نحوه انتخاب کارگردانان فیلمنامه های تصویب شده در انجمن گفت: قطعاً کارگردانان دغدغه مند از اولویت جدی برای تولید این آثار برخوردار هستند؛ من معتقدم که ما نباید به صورت منفعل عمل کنیم و می بایست در تولید آثار استراتژیک فعال باشیم؛ این آثار در سطح بین الملل می تواند حائز اهمیت باشد و از این رو نباید فیلمسازان سطح پایین مبادرت به تولید این فیلم ها نمایند.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تأکید کرد: پیدا کردن موضوعات ویژه همیشه کاری بسیار دشوار است و از این رو ما در صدد هستیم تا تمامی کتاب های دفاع مقدس که تفریظ مقام معظم رهبری را داشته اند به صورت ویژه برای تولید سوژه های بکر و ناب در دستور کار قرار دهیم؛ مطمئناً اگر شخصی ایده ای از این کتاب ها داشته باشد ما آن را سریعاً خریداری کرده و به تولید خواهیم رساند.

روح الله سهرابی قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز در ادامه از این نشست خبری در رابطه با معضلات اکران فیلم های دفاع مقدس گفت: متأسفانه به دلیل سیاست گذاری های غلط سازمان سینمایی، زمان های طلایی اکران به آثار مبتذل اختصاص پیدا کرده است و ما تعریف خاصی از اکران فیلم های سینمایی نداریم.

وی ادامه داد: مافیای نامحسوسی در اکران فیلم های سینمایی دست دارد و به همین دلیل است که بعضاً ما شاهد بوده ایم برخی از فیلم ها در حین مونتاژ و یا بلافاصله پس از اتمام فیلمبرداری زمان اکران شان مشخص شده است و نهایتاً بعد از ۱۵ روز از انجام امور پس از تولید به اکران رسیده اند!

کارگردان فیلم سینمایی «خاکستر و برف» تأکید کرد: مسأله اکران بسیار پیچیده است و در این زمینه حتی حوزه هنری که سالن های متعدد سینمایی را در اختیار دارد نتوانسته کاری انجام دهد؛ تنها راهکار مرتفع شدن وضیعت اکران در سینما این است که تمامی نهادها و ارگان ها دست در دست هم بدهند و برای برنامه ریزی اکران فیلم ها در سینمای ایران برنامه ریزی کرده و چاره ای جدی بیندیشند.

محمدحسین نیرومند نیز در ادامه این نشست در پاسخ به این سوأل که چرا فیلمسازان نامی مانند محمدعلی باشه آهنگر که مدت ها است در انتظار تولید فیلم «سرو زیر آب» است نتوانسته اثر خود را به تولید برساند اظهار داشت: تولید این فیلم جزو اولویت های اولیه انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نبود و ما آن را جزو اولویت های دوم خودمان تعریف کردیم؛ شاید آقای باشه آهنگر تصوراتی داشته باشند که این تصورات با حوزه تخصصی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس منافات داشته باشد؛ ما در انجمن شورای مشورتی داریم و افراد حاضر در این شورا تعیین می کنند که چه اثری در اولویت ما است و چه اثری برای تولید اولویت ندارد.

وی همچنین در رابطه با نحوه استفاده از امکانات شهرک سینمایی دفاع مقدس گفت: انتظار است بخش های مختلف به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه ویژه ای به این شهرک نشان دهند؛ شهرک سینمایی دفاع مقدس پتانسیل بالایی دارد و اگر بودجه کافی برای آن صرف شود می توان عایدات بی نظیری را از آن برداشت کرد.

سهرابی نیز در همین خصوص افزود: طرح جامع شهرک سینمایی دفاع مقدس آماده شده و قرار است پلاتوی بزرگی در آن طراحی شود که متأسفانه بودجه ضعیف ما اجازه این کار را نداده است؛ این شهرک ۶۰۰ هکتار وسعت دارد و می توان لوکیشن های مختلفی مانند بیمارستان، زندان و... را در آن طراحی کرد که تمامی این ها مستلزم تخصیص بودجه کافی است.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب ودفاع مقدس در خاتمه این نشست خبری تأکید کرد: متأسفانه ما امروز چیزی با عنوان سینمای انقلاب اسلامی نداریم! متأسفانه طی تمامی این سال ها تفکرهای رایج در سینما کمک نکردند تا هنر انقلاب اسلامی بتواند متجلی شود این در حالی است که شهید بزرگوار سیدمرتضی آوینی بسیار در پی آن بود که این اتفاق محقق شود؛ من معتقدم که ما باید به آینده نگاه ویژه ای داشته باشیم و تمامی تلاش خود را به کار ببندیم تا سینمای انقلاب و دفاع مقدس بتواند بیش از گذشته در سطح جهانی بدرخشد.


کد خبر: 85915

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmwn6.23nmzdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com