فرهاد هراتی در گفتگو با هنرنیوز:
نوای طبیعت نقطه عطف جذابیت موسیقی در جهان معاصر است
اصوات را با دستانم نقاشی میکنم
10 اسفند 1390 ساعت 10:32
فرهاد هراتی، سرپرست گروه کر نامیرا که اولین اجرای جشنواره بیست و هفتم موسیقی فجر را بهروی صحنه برد ابراز داشت: نوای طبیعت نقطه عطف جذابیت موسیقی در جهان معاصر است.
هراتی در رابطه با اجراهای خود روی صحنه توضیح داد: من در اجرای کارهایم سعی میکنم مخاطب را منتظر نگذارم و در طول اجرا هم کارها را پشت سر هم اجرا میکنم. در کنسرتها اگر برای هر قطعه توضیحاتی برای مخاطب ارائه شود، او راحتتر میتواند با قطعات ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال کارهایی که با موضوع خاصی ساخته میشود باید این موضوعیت برای مخاطب توضیح داده شود.
وی افزود: من موسیقی راز را در اردیبهشت ساختم و در جشنواره موسیقی فجر هم آن را اجرا کردم البته کار راز را با کمی تغییر در جشنواره موسیقی فجر به روی صحنه بردم. میکروفنها هم در صحنه آنقدر بالا گذاشته شده بود که آمبیانس کر به گوش برسد و میکروفن جلوی دهن خوانندهها نباشد. این کار یک ریسک بود و من آنقدر به بچههای گروه کر اعتماد کردم که حاضر به پذیرش این ریسک شدم.
اصوات را با دستانم نقاشی میکنم
و ادامه داد: من برای اولین بار در زندگی صداها را با دستانم نقاشی میکردم و خیلی لازم نبود به کار ریتم دهم. ما بعد از هر کنسرت جشنی برگزار میکنیم و من در این جشن به خاطر این اجرا از بچهها تشکر کردم. خود من هم روی صحنه از اجرا لذت میبردم و نگران چیزی نبودم.
هراتی در رابطه با حضور گروه کر کودک و نوجوان روی صحنه اضافه کرد : حضور این گروه در اجرا معصومیت صحنه را اضافه میکرد. بچهها حس بسیار خوبی به اجرای کر میدهند و رنگ صدای آنها حساسیت مخاطب را اضافه میکند و این موضوع را بیان میکند که این گروه آنقدر حرفهای شدهاند که میتوانند کنار گروه بزرگسال کار اجرا کنند.
این آهنگساز توضیح داد: آنچه که در پایان هر کاری اهمیت دارد نظر مخاطبان و مردم است. ارتباط با مخاطب برای من اهمیت زیادی دارد و من قبل از یادگیری هنر موسیقی هنر انتقال هنر را آموختهام؛ در کارهای خودم هم هیچگاه به دنبال این نبودم تا تکنیک به رخ مخاطبم بکشم. دوست دارم طیفهای مختلف مردم را با موسیقی درگیر کنم به شکلی که بخندند، بگریند و به فکر فرو روند.
زمانی که پس از اتمام کار مورد تشویق مخاطب قرار نگیرم احساس موفقیت میکنم
زمانی به موسیقی مورد نظر خود میرسم که پس از اتمام کار مورد تشویق تماشاچی قرار نگیرم و او در خود فرو رفته باشد. در این صورت تماشاچی در ذهن خود کار را ادامه میدهد. من گاهی به این موضوع هم فکر میکنم که رهبری من و پشت کردنم به مخاطب چه تأثیری میتواند در آنها داشته باشد و همینطور لباس پوشیدن، آرایش صحنه ادب روی صحنه و موارد دیگر.
سرپرست گروه کر نامیرا ضمن بیان گلایههایی از برخی رسانهها در خصوص نادیده گرفتن حقایق جشنواره موسیقی فجر گفت: برخی رسانهها اعلام کردند آغاز جشنواره موسیقی فجر با ارکستر رودکی بوده است. که این موضوع باعث دلشکستی میشود در صورتی که گروه کر نامیرا اجرای اول را انجام داده است. این کار نقش ۶۰ نفر از کسانی که برای این اجرا زحمت کشیده بودند را نادیده گرفت.
تصویرسازی در ذهن مخاطب برایم اهمیت دارد
هراتی برخی خصوصیات کارش را چنین بیان کرد: از ابتدا تا انتهای زمانی که قصد ساختن یک موسیقی را میکنم به تصویرسازی در ذهن مخاطبم میاندیشم، دوربین ذهن من پیرامون سوژهای که قرار است بازسازی و تصویرسازی شود فعال است. چیزی که در این مرحله اهمیت دارد این است که چنین تصویری را بتوانی از کانال روح عبور داده به زبان موسیقی تبدیل کنی و به مخاطب منتقل کنی.
وی افزود: این موضوع اهمیت دارد که تماشاچی بعد از خروج از یک اجرا و بعد از سوار شدن بر خودروی خود دیگر علاقهای به شنیدن موسیقی بعد از شنیدن این کار نداشته باشد و علاقهمند باشد به کار کمی فکر کند. اغلب مخاطبان ما به صورت تخصصی با موسیقی آشنا نیستند، اما آنقدر با هوش است که با کوچکترین اشاره نسبت به موضوع وارد ماجرای ذهنی سازنده اثر میشود، اما به هر حال ما با شنیدن موسیقی جدی با مشکل رو به رو هستیم. درست است که سازنده اثر تلاش خود را میکند اما مخاطب هم باید آمادگی لازم را داشته باشد.
کد خبر: 37945
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmwnx.23nqkdftt2.html