اُرد زند؛

هیاتی برای ارزیابی کیفی آثار مستند مذهبی تشکیل شود

21 مرداد 1392 ساعت 15:19

ارد زند کارگردان با سابقه سینمای مستند کشور گفت: پیشنهاد می کنم تا آستان قدس رضوی یا مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با تعیین گروهی از کارشناسان، برای سنجش کیفیت آثار از منظر زیبایی شناسی و محتوا اقدام نموده و به ارتقاء کیفیت آثار مستند مذهبی کمک کنند.


به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری هشتمین جشنواره فیلمنامه رضوی، این مستند‌ساز قدیمی سینمای ایران در رابطه با عملکرد سازمان‌های مختلف پیرامون تولید آثار مستند مرتبط با فرهنگ رضوی اظهار کرد: برای قضاوت صحیح در این زمینه به بررسی آمار و ارقامی نیاز داریم که باید توسط نهادهای متولی امر فرهنگ در کشور منتشر شود تا ببینیم در طول سال، چه تعداد اثر مستند با تکیه بر این موضوع ساخته می‌شود و چه میزان منابع مالی برای آن در نظر گرفته شده است و چه استقبالی هم از سوی مخاطبان صورت می گیرد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگری که به مسئولان جشنواره فیلمنامه نویسی رضوی و نهادی مانند آستان قدس رضوی پیشنهاد می‌کنم بررسی کیفی مستندهای تولید شده با موضوع مذهب به ویژه فرهنگ رضوی است. این ارزیابی به ما نشان می‌دهد کدام سازمان‌ها در زمینه هزینه کرد برای ساخت فیلم در چنین حوزه‌ای، موفق عمل کرده‌ و منابع خود را به خوبی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

این مستندساز تصریح کرد: متاسفانه تا آنجا که من به خاطر دارم تا امروز چنین رویکردی وجود نداشته و پیشنهاد می‌کنم گروه یا دفتری مسئول پی‌گیری ارزیابی کیفی آثار ساخته شده با این مضامین باشند و نتایج بررسی‌های خود را منتشر کنند که برای رسیدن به این هدف می‌توان از حضور مستندسازان برجسته کشور هم بهره گرفت.

کارگردان مستند "ساعت عمارت خورشید" در ادامه به چگونگی فیلمنامه نویسی برای ساخت آثار مستند مذهبی اشاره کرد و گفت: آثار مستند بیشتر بر پایه طرح استوار هستند و نمی‌توان کار را با فیلمنامه از پیش مشخص شده به آن معنا که اثر را دقیقاً بر اساس آنچه روی کاغذ آمده پیش برد، چون در این صورت دیگر با مستند مواجه نیستیم؛ البته بعضا درخصوص ساخت مستند برای بناهای مذهبی و تاریخی امکان نوشتن ایده‌ها روی کاغذ وجود دارد که این حوزه را تا حدودی با دیگر گونه‌های مستندسازی متفاوت می‌کند.

وی در پایان اظهار کرد: نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که سفارش دهندگان آثار مستند با رویکرد و محتوای دینی، بعضاً از کارگردان می‌خواهند هرآنچه قرار است در اثر ببنیم را روی کاغذ شرح دهند تا با اختصاص بودجه کار به مرحله تولید نزدیک‌ شود؛ همین عامل بویژه در مورد بناهای تاریخی و مذهبی موجب می‌شود تا فیلم‌ها هرچه بیشتر با یکدیگر تشابه پیدا کنند. درحالیکه انتظار می رود تا تهیه کنندگان این آثار، به فیلمسازانی که دارای رزومه مشخصی هستند اعتماد کنند تا امکان ساخت فیلم های مستند متفاوت و پرمخاطب با مضامین دینی فراهم آید. ضمن اینکه بدیهی است که در موفقیت این قبیل آثار، پژوهش کار حرف اول و آخر را می زند.

گفتنی است: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، هشتمین دوره جشنواره فیلمنامه نویسی رضوی را همزمان با ایام مولود فرخنده حضرت امام رضا(ع) و با هدف تحکیم و ترویج فرهنگ رضوی نزد آحاد جامعه، در نیمه دوم شهریور ماه ۱۳۹۲ در شهر تــــهران برگزار خواهد کرد.


کد خبر: 62217

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchqin-.23nizdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com