با حضور قائم مقامی، شیخ طادی و سلطان محمدی ؛
آخرین نشست تخصصی جشنواره برگزار شد
12 ارديبهشت 1392 ساعت 21:20
آخرین نشست تخصصی جشنواره همایش روحانی در قاب سینما شب گذشته با عنوان روحانی ، سینما و در سینما فلسطین برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره – همایش روحانی در قاب سینما؛ آخرین نشست تخصصی جشنواره – همایش روحانی در قاب سینما شب گذشته با عنوان روحانی ، سینما و معناگرایی با حضور پرویز شیخ طادی (کارگردان)، حجت الاسلام قائم مقامی (پژوهشگر سینما) و حسین سلطان محمدی (منتقد) در سینما فلسطین برگزار شد.
بنابراین گزارش؛ ششمین و آخرین نشست تخصصی این جشنواره دیشب با استقبال مخاطبین و مدعوین جشنواره برگزار شد . در ابتدای این نشست «حسین سلطان محمدی» گفت: نکاتی در این چند نشست تخصصی در مورد روحانیت در قاب سینما مطرح شده است و ما هم امیدواریم که حضور موثر روحانی را در بعد انقلاب تاثیرگذارتر ببینیم و انتظار داریم روحانیون معنویت گرایی را نیز ترویج دهند.
قائم مقامی: سینما رسانه ای قدرتمند است
در ادامه این نشست «حجت الاسلام قائم مقامی» نیز اظهار داشت: با تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش امیدوارم اینگونه جلسات منجر به ارتقاء کیفیت دین و سینما شود و بتوان در این زمینه گامهای موثری برداشت.
وی در ادامه افزود: من اعتقاد داریم سینما یک رسانه قدرتمند، قوی و اثرگذار است که تبدیل به یک زبان شده است، زبانی اثرگذار و نیرومند که در حال حاضر خوب بلد نیست سخن بگوید اما این پدیده به مرور جای خود را باز خواهد کرد. این امر را بعد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به وضوح دیدم.
وی در ادامه افزود: من معتقدم که سینما به سمت جریانات نفسی در حرکت است اما با رنگ و لعابی که دارد همچنان مدیومی اثرگذار است.
این پژوهشگر در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: به اعقاد من سینما باید در متن حوزه باشد نه در اختیار حوزه هنری. حوزه هنری وظایفی دارد اما روحانیت در سینما آفتابی شده است و هیچ کس نمی تواند بگوید که روحانی وارد نشده است.
وی در ادامه افزود: روحانیت مانند سایر ژانرهای سینمایی نیست، روحانیت یک ژانر قالب است و فیلمی ساخته شد که عوامل آن قصد بدی نداشتند اما نتیجه توهین خالی بود و بعد این اثر چند بار به من که کنار گود بودم هم توهین شد.
قائم مقامی ادامه داد: فیلمسازان باید در ساخت آثاری در مورد روحانیت سهل انگاری نکنند بلکه با تحقیق و با احتیاط روحانی را در سینما به تصویر بکشند .
شیخ طادی: حفظ قداست هنر به عهده هنرمند است
در ادامه این نشست پرویز شیخ طادی کارگدان خوشنام سینمای ایران نیز بیان داشت: من یک خاطره بگویم، روزی جوانان طلبه مشهد به من زنگ زدند که جلوی کار ما را برای فیلمسازی می گیرند و من به مشهد رفتم و فیلم «سینه سرخ» را نشان دادیم و روحانیون خیلی علمی و دقیق در مورد جزئیات سینما حرف زدند و دست من خالی بود کاش این جملات کتاب می شد اما من آنجا گفتم وقتی مردم برای فیلمی پول می دهند و وقت می گذارند آن پرده و این هنر قداست دارد و ما هم باید این قداست را پرورش دهیم و حفظ کنیم.
کارگردان «سینه سرخ» و «شکارچی شنبه» ادامه داد: ما باید این مکان مقدس را حفظ کنیم تا سینما بتواند برای انتقال مفاهیم فرهنگ سازی کند این یک ضرورت است.
شیخ طادی تصریح کرد: در حالی که فضای امروز سینما غبار آلود است اما از بین نمی رود و ماهیتش حفظ شده است، سینما و تلویزیون هیچ وقت پاک نمی شوند بلکه مشکل این است که سینماگران به موضوعی که می گویند، مسلط نیستند و اشرافی ندارند.
کارگردان «روزهای زندگی» ادامه داد: سینما تا به حال با هیچ پدیده ای خوب و علمی برخورد نکرده است و روحانیون هم باید جلو بیایند و کمک کنند. با لباس مبدل بین مردم فیلم ببینند و مشاهده کنند خنده دست جمعی با مخاطب چه کار می کند. این کاستی های ماست اما مدیران ما به این مسئله اصلا فکر نمی کنند و نگاه سلیقه ای حاکم است. سینما با ما چه کار می کند و مدیران ما کجا هستند.
شیخ طادی در بخش دیگر از سخنان خود عنوان کرد: زمانی برای فیلم «روزهای زندگی» با بازیگران به بیمارستان رفتیم و به شناخت از پزشکی رسیدیم و دیدم پزشکان چگونه استراحت می کنند و چقدر به مدیوم سینما حساس هستند و معتقدند اگر حرفه و یا پیامی بد در سینما نشان دهد سایر کشورها ما را مسخره خواهند کرد.
وی ادامه داد: در مورد روحانیت اگر قرار است فیلم بسازیم باید تحقیق کنیم روی منش روحانیت ولی فاصله بین روحانی و فیلمساز زیاد است و مثلا در مورد یک فیلم به «شکار شنبه» بسنده میکنیم و یا در مورد کار تاریخی یک کار مرجع است و بس.
کارگردان «سینه سرخ» ادامه داد: قلم سالم است که فیلمساز را نجات می دهد اما زندگی این روزها کپسولی شده است و از درد مردم به دوریم و می خواهیم در مورد آنها فیلم هم بسازیم. چرا در مورد راننده تاکسی فیلم نداریم چرا در مورد روحانیت فیلم نداریم چون زندگی کپسولی شده است.
شیخ طادی تصریح کرد: من که نمیتوانم ۸ سال درست طلبگی بخوانم اما دوست داشتم در طلبگی به اشتهاد برسم و بعد فیلمساز شوم. مدیران ما هم اگر قادر باشند همه فرهیختگان گرد هم بیاورند و در مورد آثار تحقیق کنند شاهد آثار موفقی هستیم اما این کار را نمی کنیم.
وی ادامه داد: باید وحدت بین حوزه و داشنشگاه را حفظ کنیم و بتوانیم برای خود دانشگاه خصوصی داشته باشیم.
نخستین جشنواره – همایش روحانی در قاب سینما شامگاه امروز با برگزاری آیین پایانی در سینما فلسطین و اهدای جوایز و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان می دهد.
کد خبر: 57457
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchqknm.23nqmdftt2.html