وزیر ارشاد:

مقدمات ایجاد ژانر عاشورایی در سینمای ایران فراهم می‌شود

4 بهمن 1386 ساعت 13:48


به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه همایش تصویر عاشورا چهارشنبه‌شب سوم بهمن‌ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون سینمایی وی، محمد آفریده رئیس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اعضاء هیئت داوری همایش در سالن سینما حقیقت مرکز گسترش برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که اجرای آن بر عهده کامران ملکی بود، پس از نمایش فیلم "خاطره ازلی" ساخته مهدی اسدی، نادر بختیاری از شاگردان مرحوم آغاسی اشعاری در مدح امام حسین (ع) برای حاضران قرائت کرد. در ادامه مهندس جعفری جلوه درباره واقعه عاشورا و تصویر آن در سینما گفت: "سینما یک زبان روایت تواناست و وظیفه روایت حماسه کربلا و حقیقت پایمال شده در کربلا به عهده تمام راویان است که باید آن را به شکل‌های مختلف بیان کنند."

وی افزود: "سینما به عنوان یک هنر و رسانه برتر باید واقعه کربلا را به درستی و با نگاه تازه به نمایش درآورد. سینما تمام هنرهای سمعی و بصری را درهم آمیخته و حالا که عصر چنین هنری است، باید با این ویژگی‌ها این حماسه عظیم را به تصویر بکشد. اگر عاشورا به تصویر کشیده شود و اندیشه‌ها را بسازد، عصر ظهور حقیقت است. اگر امروز زبان جهانی داریم باید بتوانیم این حماسه را به نمایش بگذاریم."

جعفری جلوه ادامه داد: "سینما باید بیشتر از هر زمان نسبت خود را با عاشورا تعریف کند. وقتی سینما بتواند که خواهد توانست، به ظهور به مراتب نزدیکتریم. وقتی راز عاشورا در هیئت جهانی منتشر شود این زمینه فراهم خواهد شد. باید مسئولیت‌های خود را مرور و نسبت خود را با عاشورا تعریف کنیم. خوشحالیم در این عاشورا چنین حرکتی و چنین برنامه‌ای با عنوان سینمای عاشورایی که نماد سینمای ملی است برگزار شد."

در ادامه مراسم پایانی همایش تصویر عاشورا وزیر ارشاد گفت: "خوشحالم که با موضوع عاشورا در سینما تصویر داریم تا از این طریق مقدمه‌ای فراهم شود و جدیتر بگوییم ژانر عاشورایی هم بنا شده است. هنر ماندگار باید توانایی خلق اثری را داشته باشد که نه تنها نسل خود را به خدمت بگیرد، بلکه نسل‌های بعد را نیز همراه کند. واقعه کربلا هزار سال پیش اتفاق افتاده، اما هر چقدر از آن می‌گذرد نه تنها کهنه نمی‌شود، بلکه دل‌های جدیدی را هم درگیر خود می‌کند."

صفار هرندی با اشاره به نسبت سینما و واقعه عاشورا گفت: "در سینما نیز فیلمی هنرمندانه است که بتواند تا چند سال در ذهن‌ها باقی بماند. اگر ما شاخصه‌های هنرمندی عاشورا را بشناسیم می‌توانیم تکلیف هنرمند امروز را هم مشخص کنیم. باید بدانیم چه کنیم تا ستاره اقبال ما درخشندگی خود را با مرور زمان از دست ندهد یا در زمان خود به خوبی بدرخشیم."

وی با ذکر چند نکته درباره واقعه عاشورا، شخصیت امام حسین (ع) و تاثیر آن بر هنرمند امروز افزود: "امام در وجودش معامله با خدا و لاغیر موضوعیت داشت. دوم اینکه امام حسین یک پایبندی جدی داشت و به خاطر آن جهاد کرد. این باید شاخصه یک هنرمند باشد. سوم اینکه امام پاکباخته بود. در این عرصه نیز هنرمند باید هزینه کند. این نکات باید مورد توجه هر هنرمند یا شیعه پیرو امام باشد."

وزیر ارشاد در ادامه خاطرنشان ساخت: "باید از موانع گذشت، به بسیاری از جاذبه‌ها پشت پا زد و بر خیلی دلمشغولی‌ها غلبه کرد. آن زمان است که نام و اثر هنرمندی در ذهن‌ها پس از سال‌ها باقی خواهد ماند. به هر نسبت اگر هنرمند ما به این شاخصه‌ها نزدیکتر شود به اوج می‌رسد. هنرمندترین هنرمندان کسانی هستند که این رموز را سرلوحه کار خود قرار دهند."

در پایان مراسم با حضور صفار هرندی وزیر ارشاد، جعفری جلوه معاون سینمایی و ابوالحسن علوی طباطبایی داور همایش تصویر عاشورا، از برگزیدگان همایش تقدیر شد. ابتدا تندیس و لوح سپاس به بهنام کیوان برای طراحی پوستر همایش تصویر عاشورا اهدا شد.

جوایز دیگر این همایش عبارتند از جازه ویژه هیئت داوران به فیلم "مش ممد" عباس خسروجردی، جایزه سوم به فیلم "کاروان" محسن امیریوسفی، جایزه دوم به فیلم "ذوالجناح، روز پنجاه هزار سال" محمدرضا وطن‌دوست و جایزه اول به فیلم "پولکه، یک آئین مذهبی" مجید صباغ بهروز.

امیریوسفی هنگام گرفتن جایزه خود گفت: "چند سال پیش که فیلم "کاروان" را ساختم آوردن مقوله طنز سرخوشانه در فیلمی عاشورایی کاری دشوار بود، اما این اتفاق خوشبختانه شکل گرفت و تجربه خوبی برای من شد. در فیلم "خواب تلخ" و "آتشکار" نیز این نگاه من تکرار شد و امیدوارم فیلم سومم یک فیلم سینمایی با موضوع کاروان باشد."


کد خبر: 509

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchtwnmd23nv.ft2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com