«ارجنامهي ايرج افشار» تدوين ميشود
27 فروردين 1390 ساعت 14:31
«ارجنامهي ايرج افشار» تدوين ميشود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ايسنا، علياكبر ايراني - مدير مركز پژوهشي ميراث مكتوب - در اينباره گفت: ما در هنگام حيات زندهياد استاد ايرج افشار در پي آن بوديم كه ارجنامهاي ايشان را تدوين كنيم؛ اما او نميپذيرفت و تأكيد داشت كه در زمان حياتش ارجنامه منتشر نشود. اكنون ميتوانيم ارجنامهي اين استاد و ايرانشناس برجسته را تدوين كنيم؛ اما هنوز براي تدوين آن فردي را انتخاب نكردهايم و تأليف ارجنامهي استاد در برنامههاي ما هست تا به زودي به انجام برسد.
او همچنين متذكر شد: چند سال پيش که با مشورت استاد افشار تصميم گرفتيم براي بزرگان و سرآمدان حوزهي تحقيق و تصحيح متون، «ارجنامه» فراهم کنيم، اصرار استاد افشار بر اين بود که از علامه قزويني آغاز کنيم و سراغ افراد زنده نرويم. ايشان در شش ارجنامهاي که چاپ کرديم، همکاري کردند و اغلب مقاله دادند و ما را بر تداوم کار تشويق كردند، با اينکه کساني از روي حسد يا غرض و مرض، شايعه ميکردند که قصد ميراث از نشر اين ارجنامهها آن است تا ديگراني را ارج نهد که سهمي در اين وادي ندارند و رنجي نبردهاند.
ايراني افزود: دوستان بارها از استاد تقاضا ميکردند تا يکي از ارجنامهها را به ايشان اختصاص دهيم. حسين مسرت که از همشهريان استاد بود، دستبردار نبود. سماجت ميکرد و استاد تن ميزد. با اين حال استاد دل حسين را نشکست و به او گفت هر کاري ميخواهي، بکن، به شرط آنکه از من چيزي نخواهي و کسي را هم از اين قصه باخبر نسازي. حسين کار را آغاز کرد؛ ولي او در دو سال اخير خود دچار فاجعهاي دردناک شد و پسر نارنين و عروس دلبندش را در حادثهاي تلخ و سوزناک از دست داد و گويا ديگر دل و دماغ کاري را نداشت. روحشان شاد.
ايرج افشار 16 مهرماه سال 1304 در تهران به دنيا آمد. «اسكندرنامه»، «انجونامه»، «پروندهي صالح»، «گاهشماري در ايران قديم»، «رياضالفردوس» و «جستارها دربارهي نسخهي خطي» از جمله آثار پرشمار اين پژوهشگرند كه به بيش از 300 عنوان كتاب منتشرشده در زمينههاي تصحيح، تأليف و ترجمه ميرسد. اين تاريخپژوه، نسخهشناس، ايرانشناس و جهانگرد 18 اسفندماه سال 1389 در سن 85سالگي از دنيا رفت.
کد خبر: 25650
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchv-ni.23nmmdftt2.html