علیرضا جعفری در گفتگو با هنرنیوز؛
تبلیغات کم و بیاهمیت جلوه دادن سینما از دلایل ریزش مخاطب است
27 خرداد 1392 ساعت 11:31
علیرضا جعفری بازیگر سینما گفت: تبلیغات کم و بیاهمیت جلوه دادن سینما به نظرم یکی از دلایل ریزش مخاطب در سینمای ایران است. که اگر به درستی انجام شود میتوان امیدوار بود که مخاطب با آگاهی کامل بتواند به تماشای فیلمهای سینمایی برود.
علیرضا جعفری بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: به نظرم هنرشامل سینما، موسیقی، نقاشی و... ذاتاش مبتنی بر غریزه، استعداد و خلاقت فردی است و اگر کسی این ویژگیها را داشته باشد و آن را با تحصیلات آکادمیک سینمایی یا تئاتری یکی کند میتواند در عرصه سینما یا تئاتر و تلویزیون موفق باشد و از هنر نیز لذت کافی را ببرد.
این بازیگرافزود: از طرفی نمیتوانیم بگوییم که هر کس بدر دانشگاه بازیگری خواند، بازیگر خوبی است و هر کس هم که نخواند بازیگر بدی است. این درست نیست. بنابراین لزوما این گونه نخواهد بود که کسی که لیسانس یا کارشناسی ارشد بازیگری و یا کارگردانی را دارد میتواند در بازیگری سینما یا کارگردانی آن موفق باشد.
وی در مورد ریزش مخاطبان سینما یادآورد: تجربه و سن من برای پاسخ گفتن به دلایل ریزش مخاطب در سینمای ایران شاید کم باشد، بنابراین من به عنوان یک مخاطب و نه بازیگر سینما و تلویزیون فکر میکنم که جای بزرگان سینما در کشور واقعا خالی است. حضور خود آنها و ساختن فیلم توسط این عزیزان کمک شایانی به جذب مخاطب میکند و باعث میشود که سینمای ایران بتواند مخاطبان زیادی را مانند گذشته داشته باشد. کارگردانانی مثل؛ داریوش مهرجویی، بهرام بیضایی، مسعود کیمیایی و... هر کدام نامشان باعث کشاندن مخاطب به سینما میشود.
جعفری در ادامه اضافه کرد: فیلمنامه نویسان و کارگردانان ما باید آزدی عمل داشته باشند تا بتوانند با خلق فیلمنامههای جذاب و مناسب مخاطب سینما را به سالنهای سینما بکشانند. نباید یک سری ممیزیهای باعث شود که مخاطب نسبت به سینما بدبین شود و احساس کند که فیلمی را که در سینما میبیند اثری ممیزی شده و ناقص است. باید حس اعتماد در مخاطب نسبت به سینما بیشتر شود تا شاهد رشد و شکوفایی سینما باشیم.
وی عنوان داشت: در گذشته سینما فیلمهای خوبی داشت و مخاطب هم از تماشای فیلمها اذت میبرد اما این روزها مخاطب از تماشای برخی فیلمها لذت که نمیبرد، هیچ، بلکه از دیدن برخی از آنها خسته هم میشود و نسبت به سینما هم بدبین میشود. دلیل دیگری که میتوان درمورد ریزش مخاطب سینما عنوان داشت این است که مخاطب و مسئولین هنوز به کارکرد اساسی سینما پی نبردهاند. در کشورهای دیگر با هر نوع سیاستی که دارند، سینما را ابزاری برای بیان دیدگاهها و تفکرات خود برای تعمیم به سایر کشورها استفاده میکنند.
بازیگرفیلم سینمایی «چه خوبه که برگشتی» در ادامه تاکید کرد: متاسفانه ما از کارکرد سینما تاکنون در کشورمان غافل بودیم و نتوانستهایم به درستی از کارکردها مختلف آن استفاده کنیم. تبلیغات کم و بیاهمیت جلوه دادن سینما به نظرم یکی دیگر از دلایل ریزش مخاطب در سینمای ایران است. که اگر به درستی انجام میشد میتوانستیم امیدواریم باشیم که مخاطب با آگاهی کامل بتواند به تماشای فیلمهای سینمایی برود.
کد خبر: 59680
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchv-nm.23nw6dftt2.html