شگفتیهای خوزستان ؛
ماهی گیری در رودخانه قیر رامهرمز
7 اسفند 1390 ساعت 13:18
رودخانه قیر رامهرمز یکی از شگفتی ها و جاذبه های گردشگری خوزستان است.
راهنمای گردشگرانی می شوم که مشتاقانه و بیصبرانه برای دیدار شهر رامهرمز آمدهاند. شهر رامهرمز در ۱۱۶ کیلومتری شرق اهواز قرار دارد. رامهرمز شهری است با سابقه تقریباً ۴۰۰۰ ساله که بنیانگذار آن را هرمز ساسانی میدانند.رامهرمز در گذشته به سمنگان معروف بوده است وطبق نظریههای تاریخ دانان رامهرمز پس از شوش دومین شهر استان خوزستان است که پایتخت ایران بوده است.
از عمارت صمیمی این بنای زیبای دوره قاجار بازدید میکنیم و پس از آن به سمت روستای «خیجه ماماتین» حرکت میکنیم. روستای خیجه ماماتین در۳۰ کیلومتری شمال شرقی رامهرمز واقع شده است. وقتی که در مسیر جاده رامهرمز به سمت باغ ملک هستید به تابلوی ابوالفارس دقت کنید که در سمت راست جاده است و مسیر روستای خیجه ماماتین را نشان می دهد.در این مسیر از پل آهنی عبور میکنیم.
پای صحبتهای مردم محلی مینشینیم. مردمانی ساده وصمیمی و مهربان که طبق اطلاعات آنها، روستای ماماتین اولین محلی است که در آن در سال ۱۹۰۷ میلادی اولین چاههای نفت خاورمیانه در آنها حفر گردید، اما از این چاهها بهره برداری نشد. در اطراف روستا بقایای بناها و قلعههای انگلیسیها دیده میشود. برخی از این مکانها محل سکونت افراد بومی منطقه شده است.
سپس به بازدید چشمههای قیر رفتیم. در این منطقه ۱۰چشمه قیر طبیعی موجود است که به شکل تنورهای نانوایی هستند. افسانه محلی وجود دارد که می گوید قیر سیاه رودخانه خون اژدهایی است که اسفند یار رویین تن آن را کشته است.
قیر از چشمهها روان میشود و با آب رودخانه زرد رامهرمز ترکیب میشود .در امتداد رودخانه، در جاهایی که عمق رودخانه به نزدیک دو متر میرسد و غلظت قیر و نفت کم می شود،ماهیهای زیادی زندگی میکنند .
من شانس خود را برای گرفتن ماهی امتحان کردم ولی موفق نشدم .این رودخانه زمینهای کشاورزی را نیز سیرآب میکند.
مسیر خود را ادامه میدهیم و بعد از روستای گنبد لران پدیدهای شگفت انگیز وجود دارد که مردم محلی آن را «تشکوه» می نامند.
تشکوه در شرق رامهرمز در شش کیلومتری راستای ماماتین در جاده رامهرمز – ابوالفارس واقع شده است. زمین شناسان علت این آتش را سوختن گازی می دانند که از اعماق زمین به سطح زمین میرسد و میسوزد. مردم محلی معتقدند که در ادوار قدیم زرتشتیان مراسم مذهبی خود را در کنار این آتشهای مقدس بر پا می کردند.
در رامهرمز آثار مهم طبیعی تاریخی و فرهنگی دیگری مانند تل برمی، سد جره،عمارت صمیمی، غار صیدون کبوتری، قلعه داو یا داودختر، قلعه یزد گرد یاشاری، طاق نصرت، گور هرمز ساسانی، قلعه امیر مجاهد،اشکفت مختارک وجود دارد.
رزاق مجدم راهنمای گردشگری
کد خبر: 37800
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchv6nx.23nqvdftt2.html