در اختتامیه جشنواره سفرنامهنگاری ناصرخسرو عنوان شد:
ما همانی را هم که هستیم نتوانستهایم به دنیا معرفی کنیم
6 بهمن 1391 ساعت 15:58
نماینده شهرداری در هیات امنای اماکن تاریخی، موزهها و میراث فرهنگی گفت: کار ما در حوزه میراث فرهنگی فقط احیای بافتهای فرسوده نیست، بلکه احیا باید در مورد هویت، گفتمان و نگاههای فرهنگی هم باشد.
به گزارش هنرنیوز، اختتامیه دومین جشنواره سفرنامهنگاری ناصرخسرو قبادیانی صبح پنجشنبه ( ۵ بهمن ماه) در مرکز همایشهای برج میلاد در حضور نمایندگان شهرداری و جمعی از سفرنامهنویسان، عکاسان و وبلاگنویسان بدون حضور مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران برگزار شد.
مازیار علوی، نماینده شهرداری در هیات امنای اماکن تاریخی، موزهها و میراث فرهنگی در این جشنواره با اشاره به نوع سفرنامه ناصرخسرو تاکید کرد: بزرگانی بودند که میدانستند در زمانی که اطلاعات نیست و ضعیف است باید با سفرنامهنویسی اطلاعرسانی کنند. آیا در دوره کنونی که تکنولوژی هم داریم باید به شیوه ناصرخسرو سفرنامه بنویسیم؟
او ادامه داد: باید تمایز خطوط فرهنگی و هویت ایرانی اسلامی ما در دنیای امروز از سوی نویسندگان مورد نظر قرار گیرد.
علوی با اشاره به این که ما با امپراطوری رسانهیی روبهرو هستیم که در بخشهای اطلاعرسانی حکومت دارند و آنچه را دوست دارند تصویرسازی میکنند، عنوان کرد: اگر حالا من بگویم آفریقا شما اقوام سیاهپوست، حیات وحش و فقر آن را به خاطر میآورید. یا اگر اسم مصر را بیاورم به یاد اهرام ثلاثه، شترسواری و جنبشهای اسلامی میافتید. امپراطوری رسانهها آنچه را خواستهاند در ذهن ما ایجاد کردهاند و ما نباید همراه این موج برده شویم.
نمایندهی شهرداری در هیات امنای اماکن تاریخی، موزهها و میراث فرهنگی اظهار کرد: ما باید با سیستم، موقعیتهای خود را برجسته و بیان کنیم تا بر فرهنگ آینده جهان برقرار باشیم.
او با بیان این که سفرنامهنویسان، ادبا و برجستگان باید روی خودباوری، مسؤولیت و امید تاکید کنند، افزود: اکنون تصویری که از ایران وجود دارد کشوری غمگین، جنگجو و دنبال بمب هستهیی است. اگر سفرنامهنویسان به نکات قوت توجه نکنند همراه موج ساخته شده برده میشوند.
علوی گفت: کشورهای کوچک برای خودشان از معماری ایران جاذبههای گردشگری تجاری و طبیعی درست می کنند و از بادگیرهای ما برای نشان دادن جاذبه های گردشگری استفاده می کنند. بعد از ۴۰ سال که مردم جهان به آن کشورها سفر کرده و بادگیرها را دیدند آن کشورها ادعا میکنند این بادگیر از متعلق به آنهاست چرا که شاید ۳۰ میلیون گردشگر آنرا دیده باشند.
نمایندهی شهرداری در هیات امنای اماکن تاریخی، موزهها و میراث فرهنگی گفت: کار ما در حوزه میراث فرهنگی فقط احیای بافتهای فرسوده نیست، بلکه احیا باید در مورد هویت، گفتمان و نگاههای فرهنگی هم باشد. همان طور که وقتی خانهای تخریب میشود همه صدا میکنند این تعصب هم در مورد هویت اعمال شود.
وی خاطرنشان کرد: ما همانی را هم که هستیم نتوانستهایم به دنیا معرفی کنیم.
او بیان کرد: دوسال پیش با دکتر هان مدیر کل خاورمیانه در سازمان یونسکو صحبت می کردم او می گفت که پیاده راه ولیعصر طرح بسیار خوبی بوده که من برای دیدن این خیابان سه روز وقت گذاشته و از اول تا آخر این خیابان را پیاده رفته ام چون می خواستم با حوزه میراث و فرهنگ ایران آشنا شوم صحبتهای وی درحالی بود که من انصافا هنوز این مسیر را پیاده نرفتم.
کد خبر: 53280
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvinm.23nx6dftt2.html