حبیب کاوش در گفتگو با هنرنیوز:

شوک حوزه هنری به سینما موجب عدم امنیت در اکران شد

5 تير 1391 ساعت 10:11

سخنگوی شورای صنفی نمایش فیلم گفت: امیدوارم مدیران سطح بالای حوزه هنری دقت بیشتری بر مدیران میانه خود داشته باشند تا وضعیت اکران را بیش از این بغرنج تر نکنند.



حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی نمایش فیلم درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: ما تصمیم گرفتیم که دیگر به سینما آزادی و سینماهای حوزه هنری حواله نمایش ندهیم و علتش هم این است که آنها با اعمال ممیزی خود ساخته، به اکران سینمای ایران حمله کردند و همان طور که همگان شاهد بودند، یکی دو فیلم نوروزی را اکران نکردند.

وی ادامه داد: این تصمیمات خود ساخته، موجب شد تا صدمات زیادی به امنیت سینما وارد شود به طوری که سطح تولید فیلم، کاهش یافت و در حال حاضر فیلم هایی در مرحله تولیدند که برنامه ساخت آنها مربوط به قبل است.

این کارگردان پیشکسوت با بیان اینکه با این عدم امنیت در حوزه اکران، دیگر کسی فیلمش را برای اکران ارائه نمی دهد تصریح کرد: وقتی امنیت برای اکران وجود نداشته باشد هیچ فیلمسازی هم فیلمش را اکران نمی کند چرا که معتقدند درست است که وزارت ارشاد به فیلمهای آنان پروانه نمایش داده است اما از کجا معلوم از جای دیگری برای پایین کشیدن فیلمهای شان دخالت نکنند بنابراین، امنیت از اکران گرفته شده است و این بار هم، سینمای آزادی و مدیران میانی که آنجا و بقیه سینماهای حوزه هنری را مدیریت می کنند به دلیل منافع شخصی و سیاسی خود با اهالی سینما وارد مبارزه شدند.

کاوش خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از سینماها، فیلمها را ممیزی می کنند و فیلمهای روی اکران را انتخاب می کنند. البته سینماهای ایران، برابر آئین نامه، آزادند که برای سینماهای خود فیلم انتخاب کنند البته به این شیوه که در مقابل، حواله ۵ فیلمی که ما به آنها می دهیم اگر سالن سینماهایشان کمتر از تعداد فیلمهای اکران شده بود هر کدام از فیلمها را دوست دارند اکران خواهند کرد، اما سینمایی که ۵ سالن دارد باید از ۵ فیلمی که ما برای اکران معرفی می کنیم حتما همه فیلمها را اکران کند چرا که دیگر قدرت انتخاب ندارد؛ لذا هنگامی که سینمایی ۵ سالن دارد و از ۵ فیلم معرفی شده، مثلا ۲ یا ۳ تای آن را اکران نمی کند این دیگر نامش انتخاب نیست بلکه «ممیزی» است در حالی که ممیزی؛ کار وزارت ارشاد است.

کارگردان فیلم «آتش پنهان» گفت: مرکز جامعه صنفی سینمای ایران، وزارت ارشاد است و این وزارت ارشاد است که حق ممیزی دارد و جای دیگری، حق ممیزی ندارد. بنابراین معتقدم دوستان ما در حوزه هنری و به ویژه مدیران میانی آن در حال سوء استفاده از این ممیزی ها هستند.

وی تاکید کرد: نباید بی دلیل سینماهای حوزه را با سینمای ایران در انداخت. سینمای ایران به اندازه کافی در وضعیت کنونی ضعف دارد و دیگر نباید ضعف دیگری به آن اضافه کنیم. به نظر من، باید همه به سینمای ایران کمک کنیم تا از این وضعیت رهایی یابد. متاسفانه این شوکی که حوزه هنری به سینما وارد کرد و موجب عدم امنیت در اکران شد؛ سینما را به نفس نفس انداخت ولی ما به عنوان جامعه صنفی ایران که منتخب اهالی سینما هستیم مجبوریم به خاطر سینماگران، جلوی این کارها بایستیم. بنایراین ما با کسانی که گزینشی فیلمها را اکران می کنند، حواله نمایش نمی دهیم .

سخنگوی شورای صنفی نمایش فیلم با بیان اینکه تبعیت از قانون تنها راه تعامل، همکاری و پیشرفت سینمای ایران است یاد آور شد: باید همه از قانون اطاعت کنیم. سینما مثل ماهی و دریا می ماند. همان طوری که آرزوی ماهی رسیدن به دریا است. سینما هم برای ما مثل هواست است و ما بدون سالن سینما؛ همچون ماهی هستیم که دسترسی به آب ندارد.

کاوش تصریح کرد: امیدوارم مدیران سطح بالای حوزه هنری دقت بیشتری بر مدیران میانه خود داشته باشند تا وضعیت اکران را بیش از این بغرنج تر نکنند.


کد خبر: 42570

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvmnk.23niqdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com