نگاهی به وضعیت گردشگری و تصمیمات این حوزه؛

بازار ارز گردشگری را به چالش می کشد

17 مرداد 1391 ساعت 14:00

حذف این اندك یارانه از ارز مسافرتی می‌تواند سبب افزایش هزینه مسافرت بازرگانان و تجار شود که در نتیجه این افزایش هزینه باید از سوی مردم تامین گردد که خود می‌تواند عامل گرانی در كشور باشد.


قریب یكسال است كه نوسانات بازار ارز در كشور عرصه را برای دفاتر مسافرتی و گردشگری بسیار تنگ کرده و این بنگاه‌های اقتصادی با چالش‌هایی مواجه گشته‌اند. به حتم عدم در‌آمدزایی پس از سرمایه‌گذاری در هر بخشی می‌تواند علاوه بر تاثیرات اقتصادی برای موسسین از نظر روحی و روانی این افراد را جهت سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در حوزه‌های دیگر حتی با وجود تمكن مالی دچار تردید نماید.
وقتی صحبت از صنعت گردشگری به میان می‌آید دفاتر مسافرتی و گردشگری در اذهان متصور می‌شوند، شاید این ویژگی به جهت مسئولیت خطیری باشد كه دفاتر مسافرتی و گردشگری عهده‌دار آن هستند، چرا كه دفاتر مندرج از دو جهت بعنوان امین و وکیل ایفای نقش می‌نمایند، اول به عنوان نماینده مراجعین و مسافران و از سویی دگر به عنوان نماینده فعالان بخش گردشگری همچون واحدهای اقامت، موسسات حمل و نقل، واحدهای پذیرایی و ... حال عدم درآمدزایی و نهایتا انسداد این فعالان می‌تواند آمال و تلاش مسئولان كشور جهت تحقق اهداف مورد نظر را خدشه دار نماید.

متاسفانه در سالهای اخیر بسیاری از نطق‌های غیر كارشناسانه و استنباط‌های شخصی اذهان عمومی را نیز بعضا به خود معطوف ساخته است، همانگونه كه اطلاع دارید نهایتا میزان ارز اختصاص یافته به سفرهای خروجی كه در ماههای اخیر به حداقل ممكن رسیده بود در جلسه مشترك ریاست بانك مركزی با تعدادی از مسئولان اقتصادی و صنعتی حذف ‌می‌گردد. خارج از فعل حذف ارز مسافرتی كه فعالان این حوزه را دلگیر نمود، عدم حضور نماینده‌ای از صنعت گردشگری در این كمیسیونها و توجه نکردن به صنعت جایگزین نفت و صنایع مادر در واقع عدم تطابق شعارها و چشم اندازها را با عملكردها تداعی نمود.

نكته بحث برانگیز استدلال تعدادی از فعالان دولتی و اقتصادی در این مهم بود كه مدعی شدند ارز مسافرتی موجب خروج ارز از كشور و بی انتفاع بودن این فرآیند است تا آنجا كه برخی از این دوستان به طور كلی دفاتر گردشگری را جهت تبلیغ گشتهای خروجی زیر سئوال برده‌اند.

پاسخ این موضوعات كاملا روشن است. در دنیای امروز سفر یك نیاز و تغذیه‌ای برای سلامتی روح و روان و راهی برای داشتن جامعه‌ای با ناهنجاری کمتر، محسوب می‌شود.

موضوع بعدی این است كه حذف این اندك یارانه از ارز مسافرتی می‌تواند سبب افزایش هزینه مسافرت بازرگانان و تجار شود که در نتیجه این افزایش هزینه  باید از سوی مردم تامین گردد که خود می‌تواند عامل گرانی در كشور باشد.

همچنین آن دسته از افراد كه در كل فعالیت گشتهای خارجی را با واژه‌های نادرست قلمداد می‌نمایند و فعل این حوزه كاری را به چالش می‌كشانند در جریان باشند كه نمی‌توان به فعالیتهایی كه مصوبه آن توسط هیات وزیران به تصویب رسیده و منافع كشور هم به حتم در آن لحاظ شده انتقاد نمود، چرا كه مصالح كشور در آن مورد توجه قرار گرفته است.

در مصوبه فوق به اختصار شرح وظایف دفاتر گردشگری شامل: اخذ روادید، ذخیره مكان، اجرای گشتهای داخلی و خارجی آمده كه در صورت وجود كوچكترین پیامدی به حتم واژه خارجی از شرح وظایف حذف می‌گردید.

امیدواریم به نقش دفاتر گردشگری در سطح كشور توجهی مضاعف گردد و در این شرایط بحرانی كه به جهت تبلیغات سوء عملا گردشگران ورودی به حداقل رسیده و از سویی با توجه به نرخ ارز ،گردشگر خروجی نیز تمایلی به سفر ندارد با ارائه تسهیلات مناسب دفاتر مندرج را از شرایط بحرانی نجات داده و در فكر تمهیدات مناسب باشیم .

امیر پویان رفیعی شاد
مدرس دانشگاه و عضو هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران


کد خبر: 44550

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvmnk.23nkmdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com