فراخوان هماندیشی «۱۷۰ سال کتابخوانی با هزار و یک شب» منتشر شد
26 آبان 1394 ساعت 16:08
در صد و هفتادمین سالگرد ترجمه هزار و یک شب به زبان فارسی، خانه کتاب در نظر دارد، در همایشی یک روزه به این کتاب و تأثیر آن در گسترش کتابخوانی بپردازد.
به گزارش هنرنیوز؛ هزار و یک شب (الف لیله و لیله) مجموعهای از داستانها در قالب یک داستان واحد است که در طی سالهای طولانی در سرزمینهای هند، ایران و جهان عرب شکل گرفته است. کتاب هزار ویک شب در ایران برای سالها ناشناخته بود تا برای نخستین بار، میرزا عبداللطیف طسوجی التبریزی این کتاب را از نسخه عربی ترجمه کرد و میرزا سروش اصفهانی به فراخور متن، اشعاری سرود یا از اشعار شعرای بزرگ به کتاب افزود. این ترجمه در سال ۱۲۶۱ق./ ۱۸۴۵م. منتشر شد.
با توجه به تأثیرات جهانی و ملی این کتاب بر کتابهای بعدی، در صد و هفتادمین سالگرد ترجمه هزارویک شب به زبان فارسی، خانه کتاب در نظر دارد، در نشستی یک روزه به این کتاب و تأثیر آن در گسترش کتابخوانی بپردازد.
محورهاي اصلي هماندیشی این نشست به این شرح است:
۱- هزارویک شب و ادبیات ایران و جهان؛
۲- ترویج کتابخوانی و قصهگویی با هزارویک شب؛
۳- بازنویسی هزارویک شب برای کودکان؛
۴- ترجمههای هزارویک شب؛
۵- نسخههای خطی هزارویک شب؛
۶- کتابهای چاپی متقدم و متأخر هزارویک شب؛
۷- هزارویک شب و مردم شناسی؛
۸- اقتباسهای هنری (تصویرگری، نمایش، فیلم، نقاشی و ...) و ادبی (هزارویک روز، هزار داستان و ...) از هزارویک شب؛
۹- ریشههای داستانهای هزارویک شب؛
۱۰- پدیدآورندگان (مصححان، پژوهشگران، مترجمان، تصویرگران، بازنویسان، ناشران و ...) هزارویک شب؛
۱۱- هزارویک شب در نقدهای ادبی.
در فراخوان این همایش آمده است که آخرين مهلت ارسال چكيده مقالهها اول آذر ۱۳۹۴
و آخرين مهلت ارسال اصل مقالهها اول بهمن ۱۳۹۴ است. زمان اجرای این هماندیشی اسفند ماه امسال است.
شرایط پذیرش مقالهها
در فراخوان این همایش میخوانیم: «مقالهها باید نتایج فعالیتهای پژوهشی اصیل و نو و فعالیتهای كاربردی مفید و موثر پژوهشی در حوزه مورد بررسی باشد. هماندیشی به زبان فارسی، با رعایت اصول و آیین نگارش این زبان، منتشرمیشود. زبان همه مقالات، فارسی و دارای عنوان و چكیده انگلیسی باشند. همچنین چکیده و اصل مقالات باید به آدرس ۱۰۰۱shab@ketab.ir ارسال شود.
اطلاعات بیشتر در سایت خانه کتاب به نشانی www.ketab.ir قابل دسترسی است.
نویسندگان مقالات ملزم به رعایت برخی از اصول کلی در چارچوب مقاله خود، به قرار زیر است:
مقالهها باید دارای ساختار علمی-پژوهشی به ترتیب دارای بخشهای صفحه مشخصات نویسنده، چکیده، مقدمه، روش تحقیق، بدنه مقاله، نتیجهگیری، پی نوشت و منابع باشد. متن مقاله (با فونت: فارسی B-Nazanin سایز ۱۲ و انگلیسی Times New Roman سایز ۱۱ حداکثر ۱۸ صفحه (با تمام اطلاعات: عکس، متن، نقشه و کلیه تصاویر) یک رو (هر صفحه ۳۲ سطر) تنظیم شود. منابع به شکل ارجاع درون متنی در متن مقاله درج شود: (نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار: صفحه).
منابع در فهرست منابع پایان مقاله به صورت زیر درج شود:
الف. کتابها: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. (سال انتشار). عنوان کتاب. جلد. نام مترجم یا مصحح. محل انتشار: نام ناشر.
ب. مقالهها: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. (سال انتشار). عنوان مقاله. نام مجله. شماره مجله. شماره صفحههای مقاله در مجله.
ج. سند اینترنتی: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. (تاریخ). عنوان سند. از آدرس اینترنتی به طور کامل. بازیابی شده در تاریخ. هیأت علمی همایش در رد یا قبول مقالات دریافت شده آزاد است.
مقالاتی صرفا در این همایش مورد داوری قرار میگیرند كه تا كنون در هیچ مجله علمی داخلی یا خارجی درنوبت چاپ نبوده و یا به چاپ نرسیده باشند.
همایش در ویرایش، اصلاح و هماهنگسازی اصطلاحات علمی مقاله به گونهای که مفاهیم آن تغییر نیابد برای درج در کتاب همایش آزاد است.
کد خبر: 85050
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvvn6.23nmmdftt2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com