مدیر مركز موسیقی حوزه هنری:

حضور حوزه هنری در جشنواره های موسیقی چشمگیر بوده است

4 ارديبهشت 1392 ساعت 14:11

ارجمند مدیر مركز موسیقی حوزه هنری و دبیر تخصصی جشنواره ملی موسیقی حماسی خلیج فارس گفت: حضور گروههای موسیقی وابسته به حوزه هنری در جشنواره های مختلف موسیقی از جمله موسیقی فجر و خنیاگران چشمگیر بوده كه این حضور معمولا با كسب رتبه های خوبی روبرو شده است.



به گزارش هنرنیوز، پیروز ارجمند در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری در خصوص جشنواره ملی موسیقی حماسی خلیج فارس گفت: جشنواره موسیقی خلیج فارس از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از 27 تا 29 فروردین در تالار خانه شهر كرمان برگزار گردید. این جشنواره بعد از انتشار فراخوان، با اعلام آمادگی 30 گروه از سراسر كشور مواجه شد و از این تعداد 20 گروه به مرحله نهایی رسیدند كه در نهایت 8 گروه محلی و 6 گروه سنتی به بخش اصلی مسابقه و 6 گروه به بخش جنبی به رقابت پرداختند.

ارجمند با اشاره به استقبال خوب گروههای شركت كننده از جشنواره موسیقی خلیج فارس در مدت زمان اندك اعلام فراخوان اضافه كرد: بررسی آثار گروههای موسیقی در بعضی از روزها تا 9 ساعت به طول می انجامید و در تمام مدت با استقبال خوب مردم كرمان نیز روبرو شد.

وی با معرفی داوران جشنواره خلیج فارس گفت: حمید عسگری استاد دانشگاه تهران و رهبر كر حوزه هنری، هنگامه اخوان عضو شورای عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس كانون خوانندگان خانه موسیقی و جهانگیر نصر اشرفی محقق موسیقی نواحی ایران داوران جشنواره را تشكیل می دادند.

ویژگی جشنواره خلیج فارس جوان گرایی و ارائه آثار نو بود

مدیر مركز موسیقی حوزه هنری درباره موضوع اصلی جشنواره خلیج فارس گفت: محوریت اصلی این جشنواره درباره خلیج فارس بود و گروهها با موضوعات فرهنگ منطقه، تمدن های حاشیه خلیج فارس، اقوام، زبان و حماسه هایی كه در حاشیه خلیج فارس شكل گرفته بود، اثر تولید كردند. همچنین دو گروه برگزیده "راز" از حوزه هنری یزد و گروه "سیمره" از حوزه هنری لرستان در روز دهم اردیبهشت روز ملی خلیج فارس در بندر عباس اجرا خواهند داشت.

وی درباره ویژگی این جشنواره خاطر نشان كرد: ویژگی این جشنواره جوان گرایی و ارائه آثار بدیع و نو بود. گرایش خیلی جدی به استفاده از سازهای كوبه ای و اركستر كوبه ای وجود داشت و شاید از معدود جشنواره های جوان موسیقی بود كه در بخش های سنتی و محلی درخشید.

این آهنگساز به دو گروه موسیقی شركت كننده از مراكز استانی حوزه هنری اشاره كرد و بیان داشت: گروه كر مهر وطن از استان كرمان در بخش جنبی كه تا به حال جوایز ملی و بین المللی كسب كرده و گروه موسیقی راز از استان یزد رتبه اول بخش سنتی و رتبه بهترین آهنگسازی و نوازندگی را دریافت نمود. 

وی به جوان بودن گروههای موسیقی شركت كننده اشاره كرد و گفت: بیشتر گروههای حاضر در جشنواره خلیج فارس جوان بودند. پیشكسوتان علاقمندند در بخش های جنبی یا در جشنواره هایی كه شكل رقابتی ندارد شركت كنند كه البته این مسئله دور از ذهن نیست چرا كه یك موسیقی دان پیشكسوت به درجه ای می رسد كه هم دبیران جشنواره ها ترجیح می دهند آنها را مورد قضاوت قرار ندهند و هم خود موسیقی دان می خواهد در جایگاه خود صرفا به عنوان یك استاد اجرا كننده حضور داشته باشد. اما گروههای جوان به دلیل نوگرایی و بدعتی كه در آثارشان وجود دارد، خواستار مورد سنجش قرار گرفتن كارهایشان هستند.
 
تحولی در موسیقی محلی در حال شكل گیری است

ارجمند با بیان این مطلب كه تحولی در موسیقی محلی درحال شكل گیری است و این مسئله را در جشنواره های موسیقی خنیاگران و خلیج فارس شاهد بودیم، گفت: چندصدایی خوانی و چند صدایی نوازی كه در موسیقی محلی در حال شكل گیری است، استفاده از سازهای غیر بومی هر محل و استفاده از تكنیك های آهنگسازی كلاسیك به نوعی موسیقی محلی ما را در گروه نوازی از شكل تك صدایی به چند صدایی و كاركرد اركسترال سوق می دهد و این گرایش به طور جدی در این دو جشنواره به چشم می آمد. 

این مدرس دانشگاه ادامه داد: ما در این جشنواره در چند رشته پدیده هایی را شاهد بودیم از جمله در سرنا نوازی احسان عبدی پور از لرستان كه تاكنون در تاریخ موسیقی چنین سرنا نوازی را نداشتیم. توجه و استفاده جوانان به سازهای كوبه ای و تنوع آن كه متعلق به همه مناطق دنیاست نشان دهنده گونه جدیدی از موسیقی محلی با رویكردی متفاوت از شیوه كلاسیك آن است.
ارجمند به گروههای موسیقی استانی كه با مركز موسیقی حوزه هنری فعالیت می كنند اشاره كرد و گفت: گروه "سیمره" از لرستان از گروههای مورد حمایت مركز موسیقی است كه با این گروه یك آلبوم موسیقی مربوط به قوم "لك" منتشر خواهیم كرد. اولین اجرای رسمی گروه "سیمره" در جشنواره خنیاگران و سپس جشنواره خلیج فارس بود كه در هر دو جشنواره حائز كسب رتبه شد.

مدیر مركز موسیقی حوزه هنری اضافه كرد: گروه "هرای" از استان خراسان رضوی به سرپرستی نسترن ابوالحسن زاده رتبه دوم جشنواره خلیج فارس را كسب كرد كه این گروه نیز از گروههای مورد حمایت مركز موسیقی است و این مركز با گروه هرای در حال تولید اثر درباره موسیقی قوچان است.


کد خبر: 56980

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvwnm.23n-6dftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com