ابراهیم اصغری در گفتگو با هنرنیوز:

برخی ریشه سینمای دفاع مقدس را زدند

5 خرداد 1391 ساعت 2:16

یک تهیه کننده فیلمهای دفاع مقدس از آزادی خرمشهر به عنوان یکی از مهمترین نقاط عطف دفاع مقدس یاد کرد و گفت: متاسفانه توجه چندانی در عرصه فیلمسازی به این نقطه عطف نشده است.



ابراهیم اصغری در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد عدم توجه فیلمسازان به فتح خرمشهر افزود: متاسفانه بعد از دهه دوم انقلاب و همزمان با پایان جنگ تحمیلی، بسیاری از سینماگرا ن ما احساس کردند که دیگر نیازی به پرداختن به جنگ و دفاع مقدس نیست - به جز تعداد اندکی از فیلمسازان - و به همین دلیل کمتر به سراغ مضامین دفاع مقدس و بویژه فتح خرمشهر رفتند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از بعد از پایان جنگ، مسائل اقتصادی، اولویت سینما برای سینمادار، فیلمسازان و حتی مدیران سینمایی قرار گرفت لذا آنها احساس کردند این نوع سینما دیگر مخاطب ندارد بنابراین برای جذب مخاطب بیشتری به دنبال ذائقه جدیدی بودند و به همین دلیل، سینمای دفاع مقدس بتدریج مورد بی مهری قرار گرفت و آزادی خرمشهر هم که به عنوان نماد پیروزی رزمندگان در دفاع مقدس لقب گرفت نیز در فیلمها مفقود واقع گردید. 

تهیه کننده فیلم سینمایی «شور شیرین» تصریح کرد: لازم است تا فیلمسازان ما هم به دفاع مقدس و هم به آزاد سازی خرمشهر بیش از این بپردازند.
اصغری اظهار داشت: متاسفانه برخی با شعار کم مخاطب بودن سینمای دفاع مقدس، ریشه این نوع سینما را زدند و تولیدات این ژانر با ارزش، به حداقل رسید و اگر تولیداتی هم دراین زمینه انجام شد با نگاههای خاص بود و همین نگاهها نیز موجب گردید تا جامعه از فیلمهای دفاع مقدس روی برگرداند.
این تهیه کننده سینمای ایران یکی از دلایل عدم مخاطب از سینمای دفاع مقدس را نگاه خاص فیلمسازان به سینمای جنگ عنوان کرد و یاد آور شد: فاصله گرفتن فیلمسازان از فیلمهای ناب دفاع مقدس و پرداختن به سوژه های ضد جنگ باعث گردید تا جامعه به تدریج از فیلمهای دفاع مقدس روی برگرداند و گرنه هر گاه فیلمی نگاه منطقی و واقعی به جنگ داشته مورد استقبال مخاطب قرار گرفته است.
تهیه کننده فیلم «شهید برونسی» با بیان اینکه تولیدات سینمای دفاع مقدس کم فروغ شده است گفت: گویا کم فروغ شدن تولیدات سینمای جنگ، نهادینه شده و اگر فیلمی هم دراین رابطه تولید می شود حتما باید در شرایط بد اکران به نمایش درآید تا همیشه این نوع سینما، متهم به بی مخاطبی شود.
اصغری، سینمای ایران را زائیده انقلاب و ارزشهای آن دانست و فاصله گرفتن از سینمای جنگ را جفای بزرگ به جانفشانی های رزمندگان اعلام کرد و افزود: اگر امام، انقلاب و دفاع مقدس نبود سینمای ایران هرگز به این پویایی نمی رسید.


کد خبر: 41300

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchvxnk.23nzvdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com