غلامرضا رمضانی در گفتگو با هنرنیوز:

مدیران بگویند «کن» چه دست آوردی داشته است؟!

17 خرداد 1393 ساعت 11:47

غلامرضا رمضانی گفت: در دراز مدت می‌توان به بررسی کاملی رسید که آیا توانسته‌ایم از جشنواره «کن» استفاده لازم را ببریم یا خیر. داوران ایرانی در این دوره از جشنواره «کن» حضور داشتند که فیلم‌های زیادی دیده‌اند آن‌ها باید بنشینند و بررسی کنند که دست آورد ما چه بوده است.


غلامرضا رمضانی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با معقوله فرهنگ سازی توسط سینما گفت: به نظر می‌رسد در تمام طول این سال‌ها مسئله اصلی هنر و هنرمندان در درجه اول فرهنگ سازی بوده است و این گونه نبوده است که اصلاً به فرهنگ فکر نکنند و توجهی نداشته باشند اما مبنای بحث باید بر این باشد که با توجه به نام گذاری شعار سال جدید مبنی بر «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» تغییری در امر فرهنگ آن هم با مدیریت وعزم جهادی در راستای توسعه خود فرهنگ پیش آمده است یا خیر؟! قرار است که میدان فعالیت‌های فرهنگی باز تر شود؟! آیا قرار است اندازه اهمیت و نوع ارزش گذاری‌ها تغییری کند یا فقط قرار است مباحثی را پیش بکشیم و در نهایت هم سینماگران کار خودشان را انجام دهند؟! هنرمند اگر دغدغه داشته باشد دیگر به این مسئله که چگونه به او نگاه می‌کنند فکرنمی کند وو فقط کارش را انجام می دهد.

وی در ادامه افزود: دغدغه فرهنگ سازی برای هنرمند به جای خودش باقی است به هر حال او فکر می‌کند که باید به گونه ای در این امر انجام وظیفه کند. اما هنرمند در کشور ما باید علاوه بر این که به این مسائل فکر می‌کند باید به حواشی زندگی‌اش که خرج و مخارجش باید بگذرد توجه نماید و این موضوع تمرکز وی را کم می‌کند. چرا باید همه حرف‌ها زده شود همه تاکید ها در امر فرهنگ سازی صورت بگیرد ولی درنهایت اتفاق خاصی در امر فرهنگ سازی نیافتد؟! در امر فرهنگ سازی بیشتر توقع‌ها از هنرمندان است.

رمضانی در ادامه با اشاره به این که نباید فقط سینماگران را برای فرهنگ سازی مسئول بدانیم گفت: نباید این گونه برداشت شود که اگر بر امر فرهنگ تاکید می‌شود یعنی این که سینما گران بی فرهنگی می‌کردند. اصلاً ارگان‌های زیادی در امر فرهنگ سازی تاثیرگذار هستند و می‌توانند با قدرت در این جهت حرکت کنند. سینما گران به واسطه نوع کارشان که دیده می‌شوند بیشتر هم مورد باز خواست قرار می‌گیرند. به امر فرهنگ سازی باید ریشه ای نگاه کرد.

وی در ارتباط با این پرسش که آیا شرکت در جشنواره‌های خارجی می تاند برای ما مفید باشد یا خیر گفت: نمی‌توان یک طرفه جشنواره‌های خارجی را زیر سؤال برد باید به دقت بررسی کنیم. این که می‌خواهیم جشنواره‌های خارجی را زیر سؤال ببریم ویا و آن‌ها را آسیب شناسی کنیم بحثی جداگانه ای را می‌طلبد.

کارگردان فیلم سینمایی «بازی» در باره این موضوع که برخی جشنواره‌های خارجی را برای شناساندن خودشان پله قرار می دهند و این کار را هم از طریق مخدوش کردن فرهنگ و چهره کشورشان انجام می دهند گفت: من فیلم سازی هستم که فیلمی می‌سازم که دغدغه مردم کشورم را نشان دهد و حالاباید دقت داشته باشیم که اگر این فیلم به جشنواره‌های خارجی راه پیدا کرده است قرار است در آن جا دیده شود در حقیقت جشنواره‌ها ویترینی برای معرفی کشورها هستند. اما نباید فیلم سازها برای جشنواره‌های خارجی و یا دیده شدن در آن‌ها فیلم بسازند. من هیچ وقت فیلمی نساخته‌ام که جشنواره ای همانند «برلین» و «کن» را از قبل هدف گرفته باشد بلکه به این فکر کرده‌ام دغدغه مورد نظرم را با فیلمی که می‌سازم به چالش بکشانم. ما باید در فیلم‌های مان با طرح موضوع مسائل فرهنگی مورد نظرمان فرهنگ سازی کنیم و توجه مسئولین را به آن سمت جلب کنیم.

کارگردان فیلم سینمایی «قفل ساز» گفت: جهان آدمی فصل مشترکی را به طور ناخوداگاه بین فرهنگ‌ها ایجاد می‌کند با این نگاه می‌توان فیلمی را که با دیدگاه‌هایی که گفتم ساخت و در صورتی که مورد استقبال قرار گرفته است در خارج هم به نمایش گذاشت. تلویزیون ما از میان پنجاه فیلم سینمایی که پخش می‌کند سی تای آن‌ها خارجی است نمی‌توان بدون دلیل ایراد گرفت چون همان طور که گفتم ممکن است دغدغه‌های فرهنگی مشترکی بین ملت‌ها وجود داشته باشد اما باید به خوبی دقت کرد که این فیلم‌های نمایش داده شده در راستای فرهنگ سازی که مورد توجه ما است قرار دارد یا خیر؟! جشنواره‌های خارجی باید پلی باشد که سینمای مای ما در آن شناخته شود و آن‌ها به جایی برسند که به شکل پی درپی فیلم‌های سینمایی ایران را ببینند و دنبال کنند.

وی در ارتباط با دست آورد جشنواره‌های همچون «کن» به هنرنیوز گفت: به نظر می‌رسد که دست آورد جشنواره‌هایی همانند «کن» که به تازگی هم به پایان رسیده است به زودی مشخص نمی‌شود بلکه باید یک سال و یا حداقل شش ماه دیگردر مورد دست آورد های آن از مدیران سؤال پرسید و بخواهیم به ما بگویند که دست آورد حضورشان در این جشنواره چه بوده است. در دراز مدت می‌توان به بررسی کاملی رسید که آیا توانسته‌ایم از جشنواره «کن» استفاده لازم را ببریم یا خیر. داوران ایرانی در این دوره از جشنواره «کن» حضور داشتند که فیلم‌های زیادی دیده‌اند و باید بنشینند و بررسی کنند که بر اثر تجربه‌شان در سینمای ما چه بایدها و نبایدهایی اتفاق بیافتد که باعث پیشرفت مان شود.

رمضانی این چنین ادامه داد: باید در یک سال آینده منتظر دست آورد شرکت مدیران به دلیل حضورشان در این جشنواره‌ها باشیم و در آن زمان است که باید بخواهیم به ما پاسخ گو باشند. بهتر است در حال حاضر به آن‌ها فرصت دهیم که آن چه را از شرکت در جشنواره به دست آورده‌اند به طور عملی وارد سینما کنند و ما شاهد نتیجه آن باشیم و در آن زمان است که می‌توان آن‌ها را مورد پرسش قرار داد. ابتدا باید صبر کنیم تا مدیران فعلی که به تازگی از جشنواره «کن» برگشته‌اند وارد کارهای عملی بشوند و سپس عملکرد آن‌ها را ارزیابی کرد.

گفتگو: علی اکبر دهبان


کد خبر: 72289

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchwinq.23ni6dftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com