سیدسعید سیدزاده در گفتگو با هنرنیوز:
مدیریت دهه 60 نمیتواند فضای امروز و فردا را اداره کند
23 شهريور 1392 ساعت 10:57
یک تهیه کننده سینمای ایران گفت: اگراصرار داشته باشیم که حتما مدیریت گذشته را برفضای سینمایی کشورحاکم کنیم به این دلیل که آن زمان مثلا خوب بوده است نظرغیرمنطقی است چرا که امروز، مدیریت امروزرا میطلبد و مدیریت دیروز نمیتواند فضاهای امروز و فردا را مدیریت کند.
سیدسعید سیدزاده تهیه کننده سینمای ایران در گفتگو با خبرنگارسینمایی هنرنیوز در مورد غیر منطقی بودن مدیریت دیروز سینما برای امروز افزود: من به عنوان فردی که هم در عرصه فرهنگ و هنر و هم در عرصه مدیریت فرهنگی فعال بودم براین باورم که انسان عاقل به جلو نگاه میکند و به پشت سرش نگاه نمیکند. بنابراین ما اگر بخواهیم مسیر را به درستی طی کنیم حتما باید نگاهمان به سمت جلو باشد. من الان نسل گذشته محسوب میشوم و فرزندان من نسل جدید هستند. لذا ما همواره این مساله را تجربه کردیم که نسل قدیم با نسل جدید همیشه در تضاد هستند میدانید چرا؟ چون نسل جدید یکسری پیشرفتهایی کرده که نمیتواند نسل گذشته را درک کند. ازاین رو، برگشت به گذشته به نظرمن خیلی منطقی به نظر نمی رسد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «خداحافظ رفیق» ادامه داد: باید نگاه ما این باشد که در زمان حال برای آینده بیندیشیم و برای آینده مدیریت کنیم اگر اینگونه باشد بیشک بیشتر طعم موفقیت را خواهیم چشید. اما اگر اصرار داشته باشیم که حتما مدیریت گذشته را بر فضای سینمایی کشور حاکم کنیم به این دلیل که آن زمان مثلا خوب بوده است پس باید ادامه داشته باشد، غیرمنطقی خواهد بود. هرچند که ممکن است آن مدیریت برای آن زمان خوب بوده اما امروز، مدیر امروز را میطلبد چرا که مدیر دیروز نمیتواند فضای امروز و فردا را مدیریت کند. پس باید قدری واقع نگر و نونگر باشیم و سعی کنیم امروزی مدیریت کنیم. مدیریت دیروزی خیلی مناسب فضای حال نیست.
سیدزاده اضافه کرد: معتقدم هرشخصی که وارد میدان مدیریت سینمایی میشود باید دو ویژگی داشته باشد اول اینکه باید شناخت کافی از فرهنگ کشور داشته باشد - نه اینکه فرهنگی باشد – و در عرصه هنر با بصیرت باشد. دومین ویژگی اینکه برای سینمای ایران «پدر» باشد و به اصطلاح پدر خوانده نباشد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «مرزی برای زندگی» تصریح کرد: پدر ممکن است هم پسر بازیگوش و هم پسرخوب داشته باشد. بنابراین در دعوای فرزندان دخالت نمیکند و کنار میایستد. البته ما الحمدالله دعوایی در سینما به آن صورتی که در بوق و کرنا کردند نداریم و تنها یک سوء تفاهماتی است که همیشه هم سعی کردم وارد آنها نشوم. اما معتقدم با یک «مدیر با بصیرت» در عرصه فرهنگ و هنرو با رفتار پدرگونه میتوان این مسائل را حل کرد و فرهنگ را در خدمت ارزشها قرارداد اگر هنرکه به نظر من فقط یک وسیله است درخدمت ارزشها قرارنگیرد و هدفمند نشود از درجه اعتبار ساقط خواهد شد پس باید هرسوء تفاهمی که درعرصه سینما وجود دارد به کناری برود و هنرمندان دست دردست همدیگر، ارزشها را هنرنمایی کنند. همین که ما همدیگررا دوست داشته باشیم خودش یک ارزش است آنچه که انسان را به تعالی میرساند یک ارزش است.
سیدزاده که همواره در عرصه تولید فیلمهای دفاع مقدس فعال بوده است در مورد مشکلات این عرصه یادآور شد: من همه فیلمهایی که درسینمای دفاع مقدس کارکردم فقط و فقط لطف خداوند متعال بوده و به همین جهت هم هیچگاه در تولید فیلمهای دفاع مقدس دچار مشکل خاصی نشدم. البته مشکلات داشتم اما خیلی خاص نبوده است. مسئولین سینمایی هم تلاش خود را برای حفظ این سینما انجام دادند.
تهیه کننده فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی» با بیان اینکه تنها چیزی که از فیلمسازان و مدیران سینمایی انتظاردارم این است که به سوژهها توجه کنند و ببینند این سوژهای که قرار است به فیلم تبدیل شود آیا فقط یک رفع تکلیف است یا قرار است حرفی برای گفتن هم داشته باشد خاطرنشان کرد: متاسفانه حرف برای گفتن فیلمها این شده که مخاطب فقط بخندد. امیدوارم مسئولین جدید سینمایی کشور به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
سیدزاده ازکار جدید خود با پس زمینه دفاع مقدس خبر داد و گفت: هنوز این فیلمنامه درمرحله تحقیقات است اما به زودی وارد مرحله نگارش فیلمنامه خواهد شد.
کد خبر: 63559
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchwmn-.23nxmdftt2.html
هنر نیوز
http://www.honarnews.com