لیلا کفاش‌زاده خبرداد:

کودکان باستان‌شناس می‌شوند

13 دی 1393 ساعت 14:42

پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با هدف آشنایی هر چه بیشتر کودکان و نوجوانان با میراث گذشتگان خود، اقدام به ساخت اسباب بازی از یک تپه باستانی کرد.


به گزارش هنرنیوز، لیلا کفاش‌زاده مسوول پژوهش و آموزش کودکان و نوجوانان پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری دراین باره گفت: نمونه اولیه این اسباب بازی به مسابقه ملی طراحی و ساخت اسباب بازی دانشگاه صنعتی شریف ارسال شده است. 

طراح و مبتکر این اسباب بازی با اشاره به اینکه هدف از ساخت اسباب بازی تپه سحر آمیز آشنایی کودکان و نوجوانان با مفاهیم باستان‌شناسی است ابراز امیدواری کرد این اسباب بازی بتواند با جلب نظر هیأت داوران و سرمایه گذاران به تولید انبوه رسیده و کمک شایانی به معرفی و شناسایی میراث فرهنگی کشور به کودکان بکند. 

به گفته وی تپه سحر آمیز توده‌ای از گل رس خشک شده است که به صورت نمادین به شکل تپه‌های باستانی طراحی شده است. 

درون این تپه نمونه‌هایی از اشیاء باستانی وجود دارد که کودک باید با تلاش و ممارست این تپه را شکافته و به اسباب بازی درون آن دست پیدا کند. 

او افزود: کودک با گذراندن مراحل این بازی با سختی کاریک باستان‌شناس برای رساندن اشیاء تاریخی به موزه آشنا می‌شود. 

کفاش‌زاده  گفت: بروشور موجود در این اسباب بازی توضیحات ساده‌ای در باره چیستی باستان‌شناسی ارایه می‌دهد.
مسوول پژوهش و آموزش کودکان و نوجوانان پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری با بیان اینکه اسباب بازی تپه سحر آمیز در ۷ مدل طراحی شده است، اظهار داشت: کودک با خریداری کردن یکی از بسته‌های تپه سحر آمیز و دست یابی به گنج مدفون شده در آن به خرید ۶بسته دیگر نیز علاقمند شده و در ‌‌نهایت با خرید تمامی نمونه‌ها می‌تواند موزه‌ای خانگی برای خود درست کند که دراینصورت تا حدودی با مفهوم موزه داری هم آشنا می‌شود. 

به گفته وی این اسباب بازی حس انتظار و صبوری را با ایجاد تمرکز در کودک بیدار کرده و لذت جستجو و در ‌‌نهایت رسیدن به هدف را به او منتقل خواهد کرد. همچنین کودک با اطلاعاتی که با مطالعه بروشور‌ها به دست خواهد آورد، با فرهنگ غنی ایران و میراث گذشتگان خود آشنا خواهد گشت. 

کفاش‌زاده تصریح کرد: اسباب بازی تپه سحر آمیز برای استفاده کودکان ۶ تا ۱۵ سال مناسب بوده و خانواده‌ها و مربیان می‌توانند با مطالعه راهنمای این بازی اطلاعات تکمیلی بیشتری به کودکان ارایه کنند. 

به گفته این هنرمند، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس جزء تفکیک ناپذیر زندگی هر انسانی است از همین رو حفاظت و صیانت از این مقوله مهم بر عهده تک تک افراد جامعه است. 

در این میان کودکان به عنوان آینده سازان سهم ویژه‌ای در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی کشور بر عهده دارند و اسباب بازی یکی از بهترین روش‌هایی است که می‌توان مفاهیمی این چنینی را به کودکان منتقل کرد.


کد خبر: 77969

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchwwnq.23nq-dftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com