صادقی: به فکر امنیت حرفهای هنرمندان باشید
26 خرداد 1389 ساعت 12:34
کارگردان نمایشهای "آرش"، "یادگار زریران" و "سحوری" معتقد است متولیان تئاتر به جای مطرح کردن بحثهایی نظیر حضور تهیهکننده باید به فکر احیاء کارگاههای دکور ، ایجاد امنیت فکری و مالی برای هنرمندان و ساخت سالن باشند.
به گزارش هنر نيوز ، قطبالدین صادقی درباره طرح حضور تهیه کننده در تئاتر ایران به مهر گفت: به نظر من حضور تهیه کننده یعنی تراشیدن واسطهای دیگر که دولت پول را به او بدهد و تهیه کننده به صورت قطره چکانی این پول را به تئاتریها بدهد. من در نمایش "باغ شکرپاره" با شخصی به عنوان مدیر تولید مواجه شدم که باعث شد یک و نیم میلیون تومان پولی که برای تدارکات هزینه کرده بودم به من بازگردانده نشود.
وی ادامه داد: تهیه کننده واقعی تئاتر وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی است و دیگر لازم نیست که فرد دیگری به عنوان واسطه وارد جریان تولید شود. طرح حضور تهیه کننده در تئاتر اشتباه است و باعث ایجاد دیوار و فاصلهای دیگر میان اهالی تئاتر و بخش دولتی میشود در حالیکه بهتر است فاصلهها کمتر شود.
کارگردان نمایشهای "باغ شکرپاره"، "یادگار زریران" و "نبرد و مدهآ" خاطرنشان کرد: متولی تئاتر به جای این کارها کارگاههای دکور، لباس و غیره را احیاء کند. آنچه سلامت تئاتر ما را تأمین میکند احیاء این کارگاهها است. باید برای هنرمندان تئاتر امنیت فکری و مالی ایجاد شود. چرا هنرمندان تئاتر را وابسته به گیشه میکنند و به سمت تئاتر تجاری میبرند؟ گروهها مجبور میشوند با آوردن چند بازیگر چهره قیمت بلیتها را بالا ببرند و این امر باعث شکلگیری تئاتر بورژوازی میشود.
صادقی معتقد است دولت باید تئاتر ارزان را در اختیار دانشجویان، جوانان و قشر متوسط جامعه بگذارد. وی متذکر شد: دولت باید برای جذب اقشار متوسط جامعه به تماشای تئاتر پول خرج کند نه اینکه این پول را کم کند. بزرگترین وظیفه ما پوشش دانشجویان و جوانان کمدرآمد است و دولت باید از اقشار حمایت کند.
این مدرس و کارگردان با سابقه تئاتر تصریح کرد: وظیفه دولت این است که در راه توسعه فرهنگ و هنر، ذوق ،اندیشه و خرد پول خرج کند و یارانه بدهد و حق ندارد تئاتر را خصوصی کند. در اروپا هم تئاتر خصوصی نیست و اگر باشد گروهها از طرف یارانههای دولتی حمایت میشوند. برای تولید اندیشه و فکر در جامعه از طریق تئاتر باید هزینه شود. به جای مطرح کردن چنین طرحهایی بهتر است چند سالن تئاتری ساخته شود تا دانشجویان متخصص سرگردان نباشند و کار خود را ارزان نفروشند.
صادقی گستردهتر کردن تولید و امکانات تئاتر را امری مهم دانست و تأکید کرد: برای تولید نیاز به ساختار زیربنایی داریم. به جای کارهای تزیینی نظیر حضور تهیه کننده در تئاتر باید امکانات زیربنایی افزایش پیدا کند و جوانها را به سمت تولید تئاتر سوق دهند نه اینکه آنها را سرخورده کرده و از عرصه تولید تئاتر دور کنند.
کد خبر: 11493
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchxknz.23nzwdftt2.html