زاون قوکاسیان؛

آدم تند و تیزی در زمینه نقد نویسی نیستم

22 مهر 1391 ساعت 13:09

زاون قوکاسیان منتقد و کارشناس سینما گفت: من آدم تند و تیزی در زمینه نقد نویسی نیستم و تا به حال تنها دو بار نقد منفی نوشته ام که آن هم به خاطر هشدار برای دور شدن جشنواره از اهدافش و شهر اصفهان بوده است.


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی برنامه هفت، زاون قوکاسیان مهمان بعدی برنامه هفت شب گذشته بود که در این دوره از جشنواره بزرگداشتش برگزار شد.
قبل از گفتگو با وی بخش هایی از بزرگداشت این منتقد و کارشناس سینما در جشنواره به نمایش درآمد. قوکاسیان درباره تاثیر جشنواره ها در سینمای ایران گفت: من با این امر که جشنواره ها در فصول مختلف سال و در شهرهای مختلفی که امکانات دارند برگزار شود موافق هستم. اکثر جشنواره هایی که برگزار می شوند هدفمند هستند و با برگزاری شان باعث کشف فیلم ها و سکوی پرتاب آنها می شوند.
وی ادامه داد: این دوره از جشنواره کودک با سالهای قبل تفاوت هایی داشت که این تفاوت حضور جوانان در بخش های مختلف بود که نقطه امیدی در سینمای ایران محسوب می شوند. برگزاری جشنواره ها می تواند روند تولید را قوی تر کرده و فیلمسازان ما را تشویق به تولید آثاری متفاوت با مضامین مختلف کند. همچنین برگزاری جشنواره ها در شهرهای مختلف باعث می شود خانواده ها نیز برای دیدن فیلم های مختلف برنامه ریزی کنند. تنها نگرانی من این است که همه فیلم های کودک نتوانند به اکران عمومی دست یابند.
این منتقد درباره دلائل کم کاری اش در زمینه نقد نویسی گفت: به دلیل اینکه این روزها بیشتر وقتم در زمینه تدریس است کمتر فرصت نقدنویسی پیدا می کنم. من آدم تند و تیزی در زمینه نقد نویسی نیستم و تا به حال تنها دو بار نقد منفی نوشته ام که آن هم به خاطر هشدار برای دور شدن جشنواره از اهدافش و شهر اصفهان بوده است.
وی یادآور شد: متاسفانه این روزها کمتر شاهد نقدهای علمی و هشداردهنده در سینما هستیم که باعث شود تحلیل درستی از فیلم ها به مخاطب ارائه نشود. مقصر این نوع نقد نویسی هم فیلمسازان و هم منتقدینی هستند که صبر و شکیبایی و تامل خود را از دست داده اند. چون معتقدند که با هر فیلمسازی نمی توان به یک صورت برخورد کرد. تفاوت معیارها باعث بروز این مشکلات است چون فیلمسازان جوان را باید راهنمایی کرد و با خشونت قلمی با آنها رفتار نکرد.
این منتقد قدیمی درباره قدرت تخریبی نقد در سینما توضیح داد: زمانی که منتقد به تمام جوانب ضعیف یک فیلم اشاره می کند اما نوع کلمات انتخاب شده در جهت توجه کردن فیلمساز به این نقاط است تفاوت هایی دارد تا اینکه با کلمات تند و تیز و وقیحانه بدون توجه به نکات مثبت فیلم اثری را نقد کنیم. این نوع نقد در جهت تخریب فیلمساز است و نمی تواند راهکار مناسبی ارائه دهد.
وی افزود: به عنوان نمونه زمانی که در دهه ۶۰ و اوایل ۷۰ آثار هوشنگ مرادی کرمانی برای ساخت فیلم ها مورد استفاده قرار می گرفت منتقدین از این جریان استقبال کردند که ثمره این نگاه درست باعث حضور قدرتمند نوشته های این نویسنده در سینمای کودک و نوجوان شد.
در میانه برنامه گفتگویی با رحیم بهبودی فرد کارگردان فیلم «آدم آهنی» که در این دوره از جشنواره حضور داشت پخش شد. در بخش دیگری از برنامه گزارشی از دوبله همزمان فیلم های خارجی در این دوره از جشنواره کودک و نوجوان به نمایش درآمد. گزارش روز نیز به پخش نشست پرسش و پاسخ فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران در روزهای اول و دوم جشنواره اختصاص داشت.


کد خبر: 47773

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchxqnk.23nqqdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com