برگزیدگان اولین جشنواره مد و لباس دانشجویی معرفی شدند

7 دی 1394 ساعت 14:45

نخستین جشنواره مد و لباس دانشجویی با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.


به گزارش هنرنیوز؛ مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس با حضور شهیندخت مولاوردی (معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده)، حمید قبادی (دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس)، لاله افتخاری (نماینده مردم تهران در مجلس) و مسؤولان دانشکده دکتر شریعتی و جهاد دانشگاهی در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

در این مراسم حمید قبادی - دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس - درباره‌ی برپایی نخستین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس اظهار کرد: روزی که بحث برگزاری این جشنواره مطرح شد، سخت به نظر می‌رسید که بتوان یک کار ملی و فراگیر که به نوعی جامعه دانشجویی را مخاطب قرار دهد انجام داد، اما خوشبختانه با همراهی مراکز علمی و دانشگاهی و معاونت هنری وزارت ارشاد و میزبانی دانشگاه دکتر شریعتی این اتفاق رقم خورد.

او با اشاره به اهمیت و جایگاه این جشنواره گفت: جشنواره دانشجویی مد و لباس به سمتی می‌رود که در گام اول با بخش مسابقه طراحی جشنواره مد و لباس فجر همپایی داشته باشد. نکته دیگر و اتفاق مهمی که در این جشنواره شاهد آن بودیم، استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور و تبدیل آن‌ها به هم‌افزایی موثر بود. همچنین مشارکت تعداد قابل توجهی از مراکز علمی در برپایی این جشنواره از نکات مهم آن بود.

قبادی در ادامه با بیان اینکه برگزاری این جشنواره ابتدای راه فعالیت در بخش مد و لباس در سطح دانشجویی است، گفت: نگاه به ظرفیت‌های دانشجویی نگاه جریان‌ساز و پیشرویانه است و به سمت توسعه مد و لباس ایرانی - اسلامی پیش می‌رود. قطعا مشکلات و مسائلی هم در این مسیر وجود دارد که بادی آن‌ها را مطرح و برایشان راهکار پیشنهاد کرد. رسیدن این تعداد آثار به جشنواره و ارزیابی و خروجی آن‌ها در قالب نمایشگاه اتفاق مبارکی بود.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در بخش دیگری از سخنانش درباره‌ی مشکلات بازار بخش مد و لباس دانشجویی گفت: بحث بازار یکی از مشکلات جدی است. دوستان ما در مراکز دانشگاهی همواره از نداشتن نگاه بازارمحور در حوزه طراحی، نقد و گله دارند. باید با بازنگری در سرفصل‌های درسی این خلاء را جبران کنیم. پیشنهاد من به وزارت علوم، جهاد دانشگاهی و سایر مراکز مرتبط با این بخش، راه‌اندازی اتحادیه دانشجویان طراح کشورهای اسلامی است. اتفاقی که می‌تواند این بخش را در کشور ما توسعه بدهد، ظرفیت‌های ما را به دنیا معرفی کند و طراحی کشورهای دیگر را از طرف ایران به جامعه اسلامی بشناساند. راه‌اندازی انجمن فارغ‌التحصیلان رشته طراحی و شاخه‌های مرتبط هم می‌توان موثر باشد.

قبادی افزود: نمونه‌های طراحی دینی و اسلامی که منطبق با ارزش‌های ما هستند باید به دنیا معرفی شوند. خیلی وقت‌ها مد از خارج از کشور وارد کشور می‌شود. اگر جهان اسلام را به صورت یک پیکره واحد ببینیم، می‌توانیم با مشارکت کشورهای اسلامی اقدامات موثری انجام بدهیم. از مسؤولان می‌خواهم با پایان این جشنواره دومین دوره‌ی آن را استارت بزنند.

در بخش دیگری از این مراسم، لاله افتخاری –نماینده مردم تهران و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- درباره‌ی اهمیت پوشش گفت: پوشش علاوه بر پوشاندن بدن زینت و هویت اوست و می‌تواند نشان‌دهنده سر درون، استقلال و خودباوری او باشد. چند سال قبل بحث مد و لباس در مجلس هفتم مطرح شد و گفتیم که فرهنگ ایرانی – اسلامی وحدت در عین کثرت است. یعنی همه اقوام با اینکه در عفاف و حجاب مشترک هستند، اما هر کدام زیبایی خود را دارند. ما باید با تکیه بر همین ارزش‌ها و توانمندی‌ها پیش برویم.

او افزود: طراحان بسیاری هستند که در حوزه غیرتخصصی خودشان مشغول به کارند. با توجه به نکات مقام معظم رهبری درباره این حوزه، قانونی را در چند سال گذشتته تصویب کردیم. در جلساتی که طی هفته‌های گذشته برگزار شد، به این نتیجه رسیدیم بخش‌هایی از این قانون نیاز به بازنگری دارد.

افتخاری همچنین بیان کرد: دانش‌بنیان کردن بحث مدو لباس، تجاری‌سازی، ارائه الگو به دیگران و جلوگیری از نفوذ باید در این بخش مورد توجه قرار بگیرند. مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان، طراحان و عرضعه‌کنندگان باید به صورت یک مجموعه دیده شوند تا بتوانیم گام‌های موثری در این زمینه برداریم.

در پایان این مراسم برگزیدگان نخستین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس به شرح زیر معرفی شدند:

بخش مانتو اجتماعی:

رتبه اول: مرضیه یارمحمد از دانشگاه الزهرا (س)

رتبه دوم: محبوبه رادمرد از دانشکده شریعتی

رتبه سوم: آزاده رحیمی، فاطمه دولت‌آبادی و لیلا رضایی‌فر از دانشگاه اراک

شایسته تقدیر: فاطمه فتحعلی‌زاده از دانشکده شریعتی

بخش مانتوی مجلسی:

رتبه اول: مهناز بسکابادی

رتبه دوم: فاطمه آمره‌ای

رتبه سوم: فاطمه شرفی

شایسته تقدیر: سمیه شریفی

بخش مانتوی اداری:

رتبه سوم: فاطمه خلیلی

شایستگان تقدیر: معصومه امیری، حدیثه روشن، مائده سفری

شایسته تقدیر در بخش چادر: فاطمه مشکل‌گشا

شایسته تقدیر در بخش پالتو: سارا جوان زنده‌دل

برنده به رأی بازدیدکنندگان: سارا کیشانی فراهانی

غرفه برتر: محمد فتحی

شایستگان تقدیر در بخش طراحی:

نیلوفر هاشمی، مریم اکبرزاده، محدثه مهرابی، فاطمه مقدم‌نیا و گلشید قنبری یزدی

به گزارش ایسنا، نمایشگاه نخستین جشنواره مد و لباس دانشجویی کشور تا دهم دی‌ماه در دانشکده دکتر شریعتی میزبان علاقه‌مندان است.


کد خبر: 86851

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchz6n6.23n-mdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com