نجفی در برنامه هفت:
همه ما در اتفاقات سینمایی پیش آمده مقصر هستیم
2 دی 1391 ساعت 11:30
بخش چهرهها که به معرفی فعالیتهای کیومرث پوراحمد، فولاد کیمیایی، پرویز پرستویی، هومن سیدی، رسول صدر عاملی، رویا تیموریان و شهرام مکری میپرداخت بخش بعدی برنامه شب گذشته بود.
به گزارش هنرنیوز،همچنین در آیتم دیگری گزارش تولید فیلمهای سینمای ایران نیز پخش شد که به معرفی پروژههای در حال ساختی چون «چه خوبه برگشتی»، «قطار زمستانی»، «بشارت یک شهروند هزاره سوم» و «پنج ستاره» می پرداخت.
میزگرد هفته به عملکرد و بررسی شورای عالی سینما اختصاص داشت. مهمانان این بخش احمد نجفی تهیه کننده و بازیگر سینمای ایران و علی رویین تن کارگردان سینما بودند.
بعد از مقدمهای که با صدای گبرلو درباره عملکرد و وظایف شورای عالی سینما پخش شد، رویین تن در ابتدای بحث عنوان کرد: شورای عالی سینما راه اندازی شده و رئیس جمهور را به این شورا دعوت کردیم اما متاسفانه نتوانستیم رئیس جمهور را به این شورا بیاوریم. اگر اهالی سینمای ایران کنار هم باشند خودشان می توانند یک شورای عالی تشکیل دهند و به همراه این شورای فعلی قادر هستند سینما را زیر و رو کنند.
وی ادامه داد: شورای عالی سینما قانونهای بسیاری را از جمله اختصاص ۲۶ میلیون دلار ارز دولتی برای خرید وسایل و یا تسهیلاتی برای خرید مسکن به هنرمندان و همچنین بیمه تکمیلی تصویب کرده است اما متاسفانه در بخش خرید مسکن به دلیل تحریم بودن برخی از صنوف تنها ۱۵۰ نفر معرفی شده اند.
در ادامه نجفی بعد از توضیحاتی درباره چگونگی راه اندازی شورای عالی سینما و صحبتی که پشت صحنه سریال «کارگاه علوی» با رئیس جمهور در این زمینه داشته است گفت: اولین کاری که این شورا انجام داد این بود که شورای مستقل از معاونت سینمایی تشکیل دهد به نام سازمان سینمایی اما در طول شش ماه گذشته اعتراضات زیادی در زمینه راه اندازی این سازمان عنوان شده که بخشی از این اعتراضها به ضرر سینما است.
رویین تن نیز در بخشی از این مبحث به شوخی گفت: من به هر کس گفتم می خواهم با نجفی در یک برنامه حضور داشته باشم همه گفتند که وای به حالت چون نجفی هم خوش تیپ است و هم بازیگر، مجری، نویسنده، کارگردان، تهیه کننده و دوست صمیمی رئیس جمهور.
نجفی در بخش دیگر برنامه در پاسخ به این سوال رویین تن که ضمانت اجرایی شورای عالی سینما با کیست، عنوان کرد: ضمانت اجرایی با دولت و سازمان سینمایی است. همه قوانین و برنامهها در شورا مصوب شده و به نظر رئیس جمهور هم رسیده است اما در این شورا مسایلی مطرح شده که نمیتوانیم به همه آنها بپردازیم. ابتدا باید بنشینیم و مسایل فرهنگی خودمان را بین خودمان حل کنیم.
وی ادامه داد: تا کی ما باید سر مشکلات غیرواقعی خودمان را تکه تکه کنیم همه ما در به وجود آمدن شرایطی که در سینما وجود دارد مقصر هستیم. باید واقع گرا باشیم چون دست دولت برای رسیدن به توسعه اقتصادی که شامل همین مساله بیمه و خانه هنرمندان هم میشود کوتاه است و ما در شرایط مناسبی قرار نداریم. پس باید توقعاتمان را کم کنیم.
نجفی افزود: مشاور اجرایی سازمان سینمایی در شکل فعلی هم مسئول برگزاری و هم مسئول رسیدگی است. من از تمام نیروهای فرهنگی مخصوصاً مجلس شورای اسلامی درخواست می کنم تا برای گرفتن تصمیمات درست با یکدیگر اجماع کنند. موافقم که اطلاع رسانی کدرست و دقیقی در این زمینه نشده است و دلیلش هم به وجود آوردن حواشی در این رابطه است و نبود همدلی سینماگران با هم. این شورا باید در مصوبات مجلس قانون مند شود.
رویینتن در بخشی از این مبحث عنوان کرد: فعالیتهای سازمان سینمایی زمانی درست است که به نتیجه برسد چرا برای بررسی و تصویب به سراغ افراد مطلع نرفتیم که قوانین اشتباهی به دست رئیسی جمهور ندهند. ما باید به عقب ماندگیها در سینما و فقر سینمای ایران رسیدگی کنیم. تنها راه رسیدن به خروجی و تصمیمات درست در شورای عالی سینما اجماع سینماگران است و جواد شمقدری به عنوان رهبر این سینما باید پا پیش بگذارد و سینماگران را دور هم جمع کند.
در ادامه نظرات برخی اهالی سینما درباره عملکرد شورای عالی و مشخص نبودن خروجی و تصمیمات این شورا از مدت راه اندازی پخش شد.
از هفت تا ۷، اخبار جشنواره فیلم فجر و پشت صحنه فیلم سینمایی «تتل» و «راز صندوقچه» به کارگردانی وحید گلستان بخشهای بعدی برنامه شب گذشته بود.
نظرسنجی برنامه اختصاص به طرح این سوال داشت که از میان موارد برنامه ریزی اکران، ارزانی بلیت، وجود آرامش و نبود حواشی، وجود سالنهای بیشتر و موجود بودن فیلم خوب و متنوع کدام یک میتوانست بر رونق اکران پاییزی سینماها تاثیر داشته باشد که در پایان برنامه گزینه آخر بیشترین رای را به خود اختصاص داد.
کد خبر: 51291
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchzinm.23nzwdftt2.html