رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران تاکید کرد؛

لزوم استمرار فعالیت های فرهنگی و تاسیس «باشگاه کتابخوانان جوان»

19 ارديبهشت 1391 ساعت 16:19

رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران در بازديد از بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، بر لزوم استمرار فعالیت های فرهنگی براي تاثيرگذاري بیشتر آن تاکيد کرد و از تأسیس باشگاه کتابخوانان شهر در سال جاری خبر داد.


به گزارش هنرنیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امير خوراکيان درباره سياست‌هاي برپايي فرهنگسراي کتاب در فضايي مستقل و در عين حال در دل نمايشگاه کتاب تهران توضيح داد: در مرحله اول به دنبال اين هستيم، محلي که درآن کتاب ارائه مي‌شود، تنها فضايي براي ارائه کتاب نباشد بلکه فعاليت‌هايي که به ارتقاي فرهنگ مطالعه و کتاب‌خواني کمک مي‌کند نيز در آن صورت گيرد.

وی افزود: هدف دوم اين است که بخشي از فعاليت‌هايي که در اين فرهنگسراي موقت آغاز مي‌شوند، در طول سال ادامه يابند. براي مثال اگر اين‌جا کارگاه‌هاي مهارت مطالعه و کتابخواني برگزار مي‌شود، بتوانيم در طول سال نيز اين کارگاه‌ها را در کتابخانه‌هايمان برگزار کنيم.

خوراکیان ادامه داد: تلاش می کنیم تا کتابخانه‌هاي سازمان فرهنگی هنری شهرداری در آينده تنها محلي براي ارائه کتاب نباشند؛ بلکه خود کتابخانه‌ها در افزايش مطالعه و کتابخواني نقش موثر داشته باشند. با همين هدف نيز باشگاه کتابخوانان شهر را براي سال ۹۱ طراحي کرده‌ايم و مردم مي‌توانند با عضويت در اين باشگاه، علاوه بر استفاده از امکانات کتابخانه‌اي، در حوزه کتاب مشاوره بگيرند، از نشست‌هاي تخصصي که در اين رابطه برگزار مي‌شود مطلع شوند و در آن‌ها شرکت کنند و از آخرين محصولاتي که در اين حوزه توليد شده نيز با خبر شوند.

وی گفت: به طور کلي سياست ما اين است که اگر فعاليت‌هاي حوزه مطالعه و کتابخواني را از اين جا شروع مي‌کنيم، در طول سال آن‌را در مراکز مختلفي که در سطح شهر در اختيارمان است، تداوم ببخشيم.

مطالعه، از اولويت‌هاي سازمان فرهنگي هنري در سال ۹۱

خوراکيان در پاسخ به اين سئوال که سازمان چه برنامه‌هاي تازه‌اي را براي گسترش حوزه کتاب و کتابخواني در سال ۹۱ در دستور کار دارد، گفت: مسئله مطالعه و کتابخواني يکي از اولويت‌هاي اصلي سازمان در سال ۹۱ است؛ لذا برنامه‌هاي متعددي در اين زمينه داريم. در اين حوزه يک دبيرخانه تخصصي ايجاد کرده و سعي کرده‌ايم مجموعه‌اي از فعاليت‌ها را در حوزه کتاب و کتابخواني به يکديگر پيوند بزنيم که هر يک مکمل ديگري باشد و در مجموع بتوانيم از برآيند همه اين برنامه‌ها انتظار ايفاي نقشي موثر در افزايش فرهنگ مطالعه و کتابخواني داشته باشيم.

توجه به بخش کودکان در کتابخانه‌ها

وي با اشاره به برخي از اين فعاليت‌ها گفت: براي مثال کتاب اتوبوس، کتاب مترو، محصولاتمان در نشر شهر و همچنين مسابقاتي که تحت عنوان «کتاب سايه‌بان شهر» برگزار مي‌کنيم، هر يک در حوزه خاص خود اين هدف را ياري مي‌کنند. همچنين قصد داريم به بخش کودکان در کتابخانه‌ها در سال ۹۱ توجهي جدي داشته باشيم. چنان‌چه در اين فرهنگسرا نيز کودکان جايگاهي ويژه دارند.

تشکيل کانون مادران قصه‌گو در سال ۹۱

خوراکيان افزود: همچنين از طريق تمرکز بر قصه در درون خانه‌ها، جشنواره مادران قصه‌گو را در سال گذشته برپا کرديم. در سال ۹۱ نيز دومين دوره اين جشنواره را برگزار خواهيم کرد و بخش ويژه «لالايي» نيز امسال به آن افزوده خواهد شد. ضمن اين‌که به برکت اين جشنواره، امسال کانون مادران قصه‌گو نيز در حال تشکيل شدن است.

تخصيص اعتبار به شهروندان براي تکميل کتابخانه‌ها

وي همچنين گفت: از ديگر برنامه‌هاي سازمان در حوزه کتاب سال ۹۱، اعتباري است که براي اعضاي کتابخانه‌ها در نظر گرفته‌ايم. اين اعتبار زماني صرف مي‌شود که يکي از اعضا کتابي را از ما مي‌خواهد که در کتابخانه‌هايمان موجود نيست. در چنين شرايطي اين عضو مي‌تواند با مراجعه به بانک اطلاعات ناشران که در اختيار وي مي‌گذاريم، کتاب مورد نظر را بيابد و حتي با اعتبار ما، آن‌را بخرد و پس از يک ماه مطالعه، کتاب مورد نظر را به کتابخانه بازگرداند.


کد خبر: 40491

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchzknk.23nvwdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com