دبیر جامعه هتلداران ایران در گفت و گو با هنرنیوز؛

محصول گردشگری درایران تعریف نشده است

10 دی 1390 ساعت 11:55

دبیر جامعه هتلداران ایران گفت: ما برای هیچ نوع گردشگری، به صورت میدانی و خاص برنامه ریزی نکردیم.


خسرو ایرانپور- دبیر جامعه هتلداران ایران - در پاسخ به پرسش هنرنیوز درباره این که طبق آمارها سالانه ۲ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۱۳۵ نفر گردشگر از مرز زمینی و عمدتا از مرز غربی وارد کشور می‌شوند، آیا با وجود این تعداد ورودی زیرساخت‌های گردشگری در غرب کشور مهیا است ؟ گفت: به طور کلی ما برای هیچ نوع گردشگری، به صورت میدانی و خاص برنامه ریزی نکردیم. هرچند یکسری امکانات و جاذبه‌ها که برای هر نوع گردشگری مناسب است، اما یادمان باشد بسیاری از داشته‌های ما در قالب منابع است نه محصول.

وی با تاکید بر این که محصول در گردشگری باید در قالب مبدا و مقصد تعریف شود، افزود: در بازار گردشگری صرف این که ما بگوییم تخت جمشید داریم، مطرح نیست. کشورهای دیگر این را به عنوان محصول قبول نمی‌کنند، آنها می‌خواهند بدانند راه‌های دسترسی به این مکان چگونه است؟ چه قیمتی دارد؟ محل اقامت کجا است؟ چه خدماتی ارائه می‌شود و.... بنابراین محصول در گردشگری از یک مبدا آغاز و به مقصد منتهی و دوباره به مبدا باز می‌گردد.

ایرانپور افزود: مثلاً در حوزه گردشگری مذهبی در هر شهری محصول سفر به مشهد آماده است، چرا که مسافر می‌داند از چه نوع وسیله برای رفت و برگشت استفاده کند، در کجا اقامت داشته باشد و درانتظار چه نوع خدماتی باشد.اما آیا برای سایر انواع گردشگری چنینی محصولی وجود دارد؟

دبیر جامعه هتلداران ایران خاطرنشان کرد: این ناآگاهی و فقدان پکیج برای ارائه محصول گردشگری درحالی در ایران چنین وضعیتی را دارا است، که امروزه دنیا مقصد سوم و چهارم را هم در کنار محصولش به فروش می‌رساند مثلاً گردشگری مذهبی را با گردشگری فرهنگی ادغام می‌کند. یعنی در کنار زیارت یک مکان مقدس، بازدید از چند جای فرهنگی یا خرید از چند مرکز تجاری را در برنامه می‌گنجاند.

وی ادامه داد: می‌توان تمام این‌ آیتم‌ها را اعمال کرد، اما نخست باید محصول، بازار هدف و مخاطب را مشخص کرد.هنگامی که تمام این‌ها مهیا شد، به صورت احتمالی یک مکان را به عنوان پایلوت انتخاب و روی ده مکان دیگر کار می‌کنیم. پس از آن باید دید اقبال به این ده جا چند درصد است، هرجا درصد بیشتری را به خود اختصاص دهد، باید برای آن برنامه ریزی بیشتری انجام ‌شود و گسترش ‌یابد.

ایرانپور با بیان این که بدین ترتیب اندک اندک مقصدها مفهوم می‌یابد و هر کدام از مقاصد به مدیریت مقصدهای بعدی تبدیل می‌شود، اظهار کرد: باید در ایران هم، سیستمی راه‌اندازی شود که مقصد ، مبدا و بسته‌های محصول برای گردشگران مشخص باشد.

وی توضیح داد: این درباره‌ی غرب کشور هم صدق می‌کند. ما باید تمام ظرفیت‌های گردشگری غرب کشور را در قالب محصول تعریف و هزینه یابی کنیم و با تعریف کیفیت استاندارد منتظر واکنش بمانیم. ممکن است قیمتی برای یک محصول کشش زیادی داشته باشد و برای محصول دیگر نه. این نشان دهنده‌ی آن است که مخاطبان با هم متفاوتند. باید براساس نوع سلیقه‌ی آنها برنامه را تغییر، تعدیل یا گسترش داد.

ایرانپور درباره‌ی علت کلنگ خوردن و ادامه نیافتن ساخت و ساز هتل‌های ۵ تا ۷ ستاره در ایران، گفت: اصولاً در همه جای دنیا ساختن هتل ۵ ستاره به دلیل هزینه‌های ساخت و حجم بالای سرمایه‌گذاری کار هر کسی نیست و به همین دلیل دولت تسهیلات ویژه‌ای برای ساختن هتل‌های ۵ ستاره تعیین می‌کند. بسیاری از مواردی که اکنون وجود دارد، احتیاج به حمایت‌های بیشتر دولتی دارد تا هتل۵ ستاره بیشتری ساخته شود.

وی در پاسخ به این پرسش که هتلداران در دنیا برای بازگشت دوباره مشتری به هتل‌هایشان چه کاری انجام می‌دهند؟ گفت: با توجه به این که مقاصد سفر توسط گردشگران انتخاب می‌شوند، كشورهای مطرح برنامه‌های دقیقی برای بازاریابی به اجرا می‌گذارند و با خدمات قابل قبولی که در مقاصد گردشگری ارائه می‌کنند، اجازه نمی‌دهند در زنجیره خدمت‌رسانی در تمامی مقاصد حلقه ضعیفی ایجاد شود، و با این سیاست بازگشت مشتری به بهترین شكل اجرا می‌شود.

دبیر جامعه هتلداران ایران یادآور شد:امروزه كارشناسان گردشگری می‌گویند همه خدمات در هتل باید باب طبع گردشگران باشد و با اعتقاد به همین اصل تلاش می‌كنند با استفاده از برنامه‌ریزی‌های جنبی و درآمدزا، قیمت اتاق‌هایشان را به حداقل برسانند، چرا كه از این برنامه‌ها صاحب درآمدهای كلانی می‌شوند. 

ایرانپور اضافه کرد: آنها با مفرح كردن فضای هتل، ایجاد تنوع در برنامه‌های جنبی آن و استفاده از روش‌هایی خلاقانه، طول اقامت مشتریان را افزایش می‌دهند و این همان مساله‌ای است كه ما هم در ایران باید به آن اعتقاد داشته باشیم و اجرایی‌اش كنیم.

وی با اشاره به این که سرمایه‌گذاران صنعت هتلداری جهان، امروزه گالری هتل‌ها، هتل هنرها و بوتیك هتل‌ها را پدید آورده‌اند، اظهار کرد: آنها برای ایجاد فضایی مفرح حتی در ساخت اماكن اقامتی سعی می‌كنند علاوه بر آن كه به مشتریان خدمات ارائه می‌دهند و آرامش و امنیتشان را تضمین می‌كنند، عنصر جذابیت و نوآوری را نیز از قلم نیندازند.


کد خبر: 35451

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchzknx.23nmmdftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com