بررسی Panasonic LX3 توسط سایت عکاسی

7 اسفند 1387 ساعت 13:20


مقدمه
احتمالا از دیدن عنوان این مطلب تعجب کرده‌اید و با خود گفته‌اید که در میان این ‌همه دوربین دیجیتال پیشرفته، چرا Panasonic Lumix LX3 ؟
این دوربین در رده بندی دوربین‌های دیجیتال، در طبقه خاصی جای می‌گیرد که اساسا مورد استفاده خاصی نیز دارند. این گروه از گذشته نیز وجود داشته است و مخاطبین اصلی آن، کاربرانی بوده‌اند که دوربین‌های DSLR داشتند و به عنوان دوربین کوچک، به این گروه متمایل بودند. پس اولین مشخصه این دوربین‌ها، کوچک بودن است. اما چه مشخصات دیگری، این گروه را از سایر دوربین ها متمایز می کند: امکان عکس‌برداری با فرمت RAW مشخصه دیگری است که برای این گروه الزامی است. این دوربین‌ها مجهز به Hot Shoe برای اتصال فلاش هستند، سنسور این دوربین‌ها نسبت به دوربین‌های Compact بزرگتر است، معمولا مجهز به لنزهایی با دیافراگم باز و گاه ثابت هستند و در نهایت کیفیت عکس‌های این دوربین‌ها نیز رضایت کاربران حرفه‌ای را برآورده می‌کند.
سری G  دوربین‌های Canon از چندین سال پیش همواره سردمدار این گروه بودند و انصافا نیز در اکثر موارد وظایف خود را بخوبی انجام دادند.



Panasonic Lumix LX3


در سال 2008 دو دوربین قابل توجه در این رده معرفی شد: Canon G10 و Panasonic LX3 . هر دو این دوربین‌ها نسبت به اسلاف خود، بسیار پیشرفته‌تر و بهتر هستند. پاناسونیک LX3 واجد مشخصات خاص و جالبی است که از هنگام معرفی خود در تابستان گذشته، توجه بسیاری از صاحب‌نظران را به خود جلب کرد. به لطف دوستی، این دوربین چند روزی در اختیار من بود و بررسی این دوربین، موضوع این نوشته خواهد بود. لازم به ذکر است که در این بررسی بیشتر از دید یک عکاس به کاربری، امکانات، کیفیت تصویر و سایر ویژگی‌های این دوربین خواهیم پرداخت و هدف‌، مقایسه و تست های پیکسلی نیست. همچنین نمی‌خواهیم سایر مرور‌های موجود را دوباره تکرار کنیم و فقط به موارد کاربردی خواهیم پرداخت.


تذکر: همه عکس‌های این مطلب، با فرمت RAW تهیه شده‌، و توسط لایت‌روم و فتوشاپ پردازش شده‌اند.


ظاهر دوربین
LX3 دوربین کوچکی است. بر خلاف بسیاری از دوربین های این گروه، قطر کمتری دارد و این مساله باعث خواهد شد که حمل آن نیز راحت‌تر باشد. البته این بدان معنا نیست که می‌توانید آن را در جیب پیراهن حمل کنید، چون برجستگی لنز مانع این کار خواهد شد. بدنه از جنس فلز است و کیفیت ساخت آن، بر اساس انتظاری که از این رده دوربینها می‌رود، خوب است. چیزی که در نگاه اول، جلب توجه می کند، Cap لنز است که مانند درپوش لنز های دوربین SLR است. شاید به نظر جالب باشد اما من ترجیح می‌دادم مثل سایر دوربین های هم رده خود، مجهز به پوشش خودکار باشد تا خود باعث نگرانی و حواس‌پرتی نشود. هر چند می‌توان این درپوش را با بند مخصوصی که در جعبه دوربین است، به دوربین متصل کرد.
جای دست دوربین کوچک است و البته از دوربینی در این اندازه چیز دیگری هم انتظار نمی‌رود. به همین علت هم گرفتن دوربین چندان راحت نیست. توصیه من این است که بجای بند‌گردنی که در جعبه دوربین است، یک بند دستی کوچک تهیه کنید و موقع عکاسی آن را به دور مچ بیاندازید تا احتمال رهاشدن دوربین از بین‌برود.

LCD دوربین بزرگ است. اما نمایش لایو آن کاملا رضایت بخش نیست. نرخ نوسازی تصویر در هنگام حرکت دوربین و نیز نمایش جزئیات و رنگها، خوب نیست. هر چند موقع نمایش Preview‌ عکسهای گرفته شده، مشکلی از لحاظ رنگ و جزئیات ندارد.

 



LX3- 1/250s- f2.8- ISO100


کنترل‌ها
دو کنترل مهم روی حاشیه لنز وجود دارد: یکی کنترل انتخاب نسبت عکس ( 3:2-4:3- 16:9) و دیگری نوع فوکوس لنز (فوکوس خودکار، حالت ماکرو و فوکوس دستی) که اتفاقا بسیار هم کاربردی هستند. یکی از مزایای این دوربین  همین امکان انتخاب نسبت عکس است. نسبت 4:3 که در برخی عکس‌ها مانند پرتره کاربرد دارد و نسبت جالب عریض 16:9 . اگر این کنترل‌ها، در منوهای دوربین مدفون بودند، عملا کاربرد چندانی نداشتند.
کیفیت دکمه‌های کنترلی دیگر دوربین نیز خوب است. کنترل چرخان مدهای عکاسی کمی شل است و احتمال حرکت و تغییر حالت خود بخود دارد. یکی از ویژگی های مهم دوربین مجهز بودن آن به کنترل جوی‌استیکی است که بر خلاف نظر بسیاری، در مدتی که با آن کار کردم، استفاده از آن را راحت و بی‌مشکل یافتم. بسیاری از کنترل های کاربردی دوربین، مانند دسترسی  سریع به تنظیمات عکاسی مانند وایت بالانس، نورسنجی، فوکوس و موارد دیگر، تغییر EV ، تغییر نقطه فوکوس و مرور تصاویر همگی توسط همین ابزار انجام می‌شود که خود مساله مهمی در استفاده راحت از دوربین محسوب می گردد. از دیگر مزایای این دوربین، دکمه های کاربردی مهم آن است: دکمه Focus برای فعال کردن نقطه فوکوس و انتخاب آن با جوی‌استیک، دکمه AF/AE Lock  و دکمه عکاسی پیاپی که برای این دوربین کاربردی است چون می‌تواند 3 عکس RAW را به صورت پیاپی و بدون تاخیر تهیه کند. همچنین دکمه دیگری دارد که می‌توان به دلخواه، کاربرد خاصی را مانند تغییر ایزو به آن اختصاص داد. مجموعه این کنترل‌ها، باعث می‌شود که عکاس هنگام عکاسی بجای سرگردانی در میان منوها، بیشتر بر خود عکاسی تمرکز داشته باشد.
در مدت یک‌هفته‌ای که با این دوربین عکاسی کردم، متوجه شدم که عکاسی با این دوربین لذت‌بخش است. قسمتی از این قضیه بعلت کنترل‌های خوب و در دسترس دوربین بود و قسمتی دیگر بعلت، واکنش مناسب دوربین به خواست‌های کاربر.



LX3-1/400s- f2.8 - ISO80


امکانات
دو ویژگی مهم در LX3 وجود دارد که بهمین علت نیز فاصله خود را با رقبایش زیاد کرده است: لنز واید 24 میلیمتری یکی از این دو مورد است که برای بسیاری از عکاسان جذاب است. هر چند انتهای طیف زوم لنز به 60 میلیمتر محدود است.
ویژگی دوم، دیافراگم باز لنز است: در حالت واید، دیافراگم 2 و در حالت تله، دیافراگم 2.8 در اختیار عکاس است. این مساله باعث می شود که با این دوربین بتوان در شرایط نوری نامناسب عکس های مناسب بیشتری تهیه کرد. همچنین کنترل عمق میدان، که عموما در این دوربینها، مشکل است، نسبتا بهتر باشد. حداقل دیافراگم هم 8 است که توصیه می شود برای احتراز از مشکل Diffraction به 5.6 قناعت نمایید.


LX3، کاربران خود را در زمینه امکانات عکاسی ناامید نخواهد کرد:
-    امکان عکاسی با فرمت RAW + JPEG (با فشردگی‌های مختلف)
-    امکان تنظیم دقیق وایت‌بالانس با روش‌های کاملا حرفه ای : تنظیم کلوین، تنظیم بر اساس کارت خاکستری (با دو پیش تنظیم قابل ذخیره سازی)، و حتی تنظیم دقیق بر اساس تعادل Blue/Amber و Green/Magenta
-    امکان براکتینگ نوردهی و نیز امکان براکتینگ بر اساس سه نسبت عکس (یک عکس با سه نسبت 4:3-3:2-16:9!)
-    امکان عکاسی پی‌در‌پی 3 فریم RAW . در مورد JPEG بدون محدودیت است.
-    امکان فوکوس دستی. که با استفاده از جوی‌استیک و بزرگنمایی تصویر در LCD انجام می‌شود.
-    نمایش اطلاعات ارزشمند در هنگام عکاسی : هیستوگرام زنده و نیز نمایش Highlight Warning
-    تنظیمات کامل فلاش سرخود: شامل کنترل قدرت به صورت جبران نوردهی، امکان تنظیم سینک فلاش به صورت First Curtain-Second Curtain و Slow-Sync
-    عکاسی با پیش‌تنظیم‌های خاص برای خروجی JPEG: در ظاهر امر مساله خیلی خاصی نیست اما ویژگی مخصوص این دوربین، نوعی عکاسی سیاه و سفید است که خروجی آماده، جذاب و باب طبع بسیاری از عکاسان را، بدون نیاز به پردازش‌های بعدی، فراهم می‌کند.در حالت JPEG امکان تنظیم میزان شارپنس، کنتراست، اشباع رنگ و میزان Noise Reduction وجود دارد.



 LX3- 1/400s- f4- ISO80


-    فیلم‌برداری HD ، در حالت 1280×720 پیکسل، به صورت نامحدود و 24 فریم در ثانیه، که بی‌شک یکی از مزایای این دوربین محسوب می‌شود. فیلم‌برداری HD فقط در نسبت تصویری 16:9 امکان پذیر است. ضبط صدا در هر حال به صورت مونو است.
-    هات شو برای فلاش خارجی: مشخصا برای امکان استفاده از فلاشهای خارجی به صورت نوردهی خودکار، باید از فلاشهای سازگار استفاده کنید. اما شما می‌توانید فلاشهای دیگر را نیز، به شرط سازگاری ولتاژ تریگر، به دوربین متصل کرده و در حالت دستی نور فلاش را تنظیم کنید که با وجود هیستوگرام و تهیه یکی دو عکس آزمایشی، کار آسانی است و در نهایت یک امتیاز ویژه برای تهیه عکس‌های عالی در شرایط نور کم خواهد بود. بخصوص اینکه می‌توانید از مزایای فلاش خارجی مانند انعکاس از سقف و دیوار نیز برای تهیه عکسهای داخلی استفاده کنید.
برخی فلاش‌ها مانند SB800 دارای نوعی حالت وایرلس هستند که می‌توان توسط فلاش سرخود LX3 آنها را فعال نمود.
-    امکان اضافه کردن یادداشت صوتی به عکس: این مورد یکی از ویژگی هایی است که در دوربینهای SLR پیشرفته وجود دارد. این یادداشت‌های صوتی حداکثر 10 ثانیه هستند  و با فرمت Mov در کنار فایل عکس ذخیره می‌شود. اما  ای‌کاش با فرمت Wave‌ ذخیره می‌شد تا بتوان در ماجول Library لایت‌روم، آنها را پخش کرد.
-    نورسنجی نقطه‌ای، Center-Weighted و کل صحنه
-    ایزو خودکار با امکان تنظیم محدوده بالای ایزو : یعنی تعیین کنید که در این حالت، حداکثر تا چه مقدار ایزو را می‌تواند بالا ببرد.
-    فوکوس : امکان تعیین راحت نقطه فوکوس، امکان Focus Tracking  که اتفاقا بر خلاف انتظار از چنین دوربینی، تعداد عکس های فوکوس از موضوعات متحرک ( البته نه با سرعت زیاد) را افزایش خواهد داد.
-    امکان مولتی اکسپوژر همراه با تنظیم Gain . این مورد حتی در بسیاری دوربینهای SLR نیز وجود ندارد.
-    سرعت شاتر یک دوهزارم ثانیه تا 60 ثانیه
-    نمایش مناسب بودن نورسنجی، در حالت نوردهی دستی
-     خروجی component برای فیلم های HD

-     وایت بالانس خودکار دوربین خوب عمل نمی‌کرد، بخصوص در نورهای مصنوعی. اما با ارتقاء Firmware کارآیی آن خیلی بهتر شد. پیشنهاد می شود که حتما پس از خرید دوربین، firmware آن را به نسخه 1.1 ارتقاء دهید.

-     عکاسی ماکرو از فاصله یک سانتی‌متری
-    عکاسی RAW: دوربین بدون تاخیر می تواند عکس RAW بگیرد، ذخیره کند و آماده عکس بعدی شود. امکان عکاسی تا 3 فریم RAW نیز به صورت پی‌در‌پی وجود دارد. فرمت RAW این دوربین توسط نرم‌افزارهای لایت‌روم و ACR نسخه جدید، قابل شناسایی است و نیازی به استفاده از نرم‌افزارهای همراه دوربین نخواهد بود.

امکاناتی که در فوق شرحشان رفت، کاملا برای عکاسان حرفه‌ای که با امکانات دوربین‌های SLR‌عادت کرده‌اند، جذاب خواهد بود. نکته مهم این است که این امکانات فقط بر روی کاغذ نبوده و در عمل کارآیی دارند.

 

 



LX3- 1/800s- f5.6- ISO80


کیفیت تصویر:
LX3 یک دوربین 10 مگاپیکسلی مجهز به سنسوری با اندازه 1/1.6 است. این مساله (کاهش تراکم پیکسلی در سنسور این دوربین، نسبت به رقبای امروزی خود) همراه با لنز خوب Leica Summicron ASPH  ، در مجموع باعث شده است که کیفیت تصویر دوربین رضایت خاطر مخاطبین خاص این دوربین را فراهم کند. از سوی دیگر وجود خروجی RAW باعث خواهد شد که این دسته از مخاطبین این دوربین، بتوانند خروجی‌های متناسب با خواسته‌های خود، و با کیفیتی بیش از فرمت JPEG تولید کنند.

کارآیی دوربین در ایزو های بالا، به نسبت رقبای خود بهتر است. عکسهای  ایزو 400 را می‌توان تا اندازه های 13×18 و شاید هم بیشتر، به شرط پردازش خوب، چاپ کرد. این مساله را در این دوربین دست کم نگیرید، بخصوص همراه با دیافراگم باز و وجود لرزش‌گیر مناسب، می توان عکس‌های مناسبی در شرایط نوری کم تهیه کرد. ایزو 800 و 1600 فقط در مواقع ضروری و ایزو 3200  هم که تکلیفش مشخص است.
گستره دینامیکی دوربین در ایزو 80 و 100 خوب است و از رقبای خود بهتر عمل می‌کند. کیفیت خروجی رنگ، با توجه به امکان عکاسی RAW ، می‌تواند رضایت کاربران را فراهم کند.



LX3- 1/500s- f3.5- ISO100


در نهایت:
یکی دو هفته قبل که در یکی از فروشگاههای معتبر عکاسی، سراغ این دوربین را می‌گرفتم، پاسخ شنیدم که "پاناسونیک دوربین‌ساز نیست؛ ما فقط دوربین‌های حرفه ای داریم" البته من همانجا به آن فروشنده محترم نیز گفتم که اطلاعات‌شان در مورد دوربین‌ها قدیمی است و دیگر به این راحتی نمی‌شود در مورد دوربین‌ها به صورت کلی صحبت کرد. اما به هر حال ایشان قانع نشدند و گفتند که "فقط نیکون و کنن"!
LX3 می تواند به عنوان یک دوربین کوچک با قابلیتهای متمایزی مانند دیافراگم باز، لنز واید، امکان فیلمبرداری HD و امکانات خوب دیگر، مورد توجه بسیاری از عکاسانی که انتظارات جدی از دوربین Compact را دارند، قرار گیرد. نزدیک‌ترین رقیب آن، Canon G10 است که مهمترین تفاوت آن، دیافراگم بسته‌تر، واید کمتر، تله بیشتر، نداشتن امکان فیلمبرداری HD و اندازه بزرگ‌تر است. کیفیت عکس‌های دوربین G10 نیز علیرغم دقت بیشتر سنسور آن، کاملا با LX3 رقابت می‌کند، هر چند از لحاظ گستره دینامیکی و کیفیت تصویر در ایزوهای بالا، کمی عقب‌تر قرار می‌گیرد.

 

 

منبع : http://www.akkasee.com/


کد خبر: 4166

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci.qa5ct1azqbc2t.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com