کلیاتی درباره «ملکه علوم» به زبان ساده
28 فروردين 1390 ساعت 9:37
کتاب «کلیات تاریخ فلسفه» به زبان ساده تالیف ملیحه صابری نجف آبادی منتشر شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از خبرآنلاین، فلسفه در نظر اندیشمندان یونان معنایی بسیار کلی داشت و هر نوع فعالیت عقلانی را شامل میشد. در آن روزگار فلسفه همه زمینههای علم را دربر میگرفت و به مثابه پیشاهنگ تمام پیشرفتهای علمی و عقلی، شکوه و عظمتی بسیار داشت.
با پیشرفت و توسعه دانش، فلسفه تحول بسیار یافت و هرچند دایره شمول آن محدود به متافیزیک شد، اما از اهمیت آن کاسته نشد. در شرق مسلمانان با استفاده از میراث فلسفی یونان و بهرهگیری از آموزههای دین اسلام، دستاورد گرانبهایی به نام فلسفه اسلامی پدید آوردند؛ با فزونی یافتن اندیشه فلسفی، این علم در غرب، شاخههایی تخصصی یافت و فلسفههای ترکیبی و کاربردی مانند فلسفههای اخلاق، دین، هنر، علم و معرفت پدید آمد.
با وجود آنکه در قرون معاصر، دایره شمول فلسفه نسبت به معنای قدیم تنگتر شده، همچنان جایگاه رفیعی در میان معارف بشری دارد و به گفته بسیاری از اندیشمندان، «ملکه علوم» نامیده میشود.
امروزه نیز همچون گذشته فلسفه موضوعی حاشیهای و مجرد نیست، بلکه نقشی حیاتی در تثبیت پایههای علم و فرهنگ هر جامعه داشته، در راس علوم قرار دارد. هر متفکری با توجه به رویکرد خاص خود تعریفی ممتاز برای فلسفه قائل است.
هرکدام از مکاتب با توجه به سیاق فکری خود تعریفی از فلسفه دارند و آن را شاهراه ارتباط با مسائل و موضوعات فکری زمان خود میدانند. کتاب حاضر مروری اجمالی بر سیر تفکر فلسفی 2500ساله بشر است.
این کتاب مشتمل بر هشت فصل «فیلسوفان پیش از سقراط، از سقراط تا فلوطین، فلسفه در قرون وسطی، فلسفه جدید، فلسفه معاصر، فلسفه اشراق، عرفان و حکمت متعالیه» است.
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) این کتاب را در 243 صفحه و مبلغ 30هزار ریال منتشر کرد.
کد خبر: 25679
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci3qar.t1awy2bcct.html