کمال تبریزی در گفتگو با هنرنیوز؛

شبکه نمایش خانگی تلویزیون را از خواب غفلت بیدار می‌کند

4 آبان 1393 ساعت 11:09

کمال تبریزی گفت: شبکه نمایش خانگی مخاطبان تلویزیون را کم نمی‌کند اما می‌تواند بر کیفیت فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون تاثیر گذار باشد.


کمال تبریزی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در پاسخ به این پرسش که آیا سریال سازی در شبکه نمایش خانگی مخاطبان تلویزیون را کم نمی‌کند و بحث رقابت بین آن‌ها به چه صورتی مطرح خواهد شد، گفت: به نظرم شبکه نمایش خانگی مخاطبان تلویزیون را کم نمی‌کند اما می‌تواند بر کیفیت فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون تاثیر گذار باشد. اگر در شبکه نمایش خانگی آثار خوبی ساخته شود که استاندارد‌های لازم را داشته باشد به صورت طبیعی تلویزیون به عنوان یک رسانه ملی در مسیری قرار می‌گیرد که کیفیت آثارش را ارتقاء دهد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه کیفیت آثار نوع نگاه و سلیقه مخاطبان را تغییر خواهد داد گفت: به صورت طبیعی سطح سلیقه بیننده تغییر خواهد کرد و نوع نگاهش هم به سریال‌ها شکل دیگری به خود خواهد گرفت و دیگر نمی‌پذیرد که آثاری با سطح کیفی نازل ببیند که در آن‌ها اتفاقات دم دستی می‌افتد. بیننده انتظاراتش تغییر خواهد کرد و مسئولان و مدیران باید به این انتظار‌ها دقت داشته باشند و به درستی این تغییرات را پی گیری کنند تا آنچنان که لازم است در پروژه‌های بعدی شان لحاظ نمایند. به نظرم شبکه نمایش خانگی می‌تواند تلویزیون را از خواب غفلت بیدار کند که وارد مسیر جدی تری برای ارتقاء برنامه‌‌هایشان شوند.

کارگردان مجموعه «سرزمین کهن» در ارتباط با پخش آثار ساخته شده در شبکه نمایش خانگی از تلویزیون گفت: شبکه نمایش خانگی بخش خصوصی است که ویژگی‌های خاص خودش را دارد و به تلویزیون ارتباطی ندارد همانند سینما که مسیر خودش را می‌رود و ممکن هم است تلویزیون برخی از فیلم های سینمایی را پخش کند. شاید تهیه کننده‌های سینما دوست داشته باشند فیلم‌‌هایشان از تلویزیون که یک رسانه ملی است پخش شود اما تا آنجایی که من می‌دانم در شبکه نمایش خانگی این میل در تهیه کننده گان دیده نمی‌شود.

تبریزی در ادامه افزود: تهیه کنندگان سریال «ابله» تا آنجایی که من می‌دانم علاقه‌ای به پخش این مجموعه در تلویزیون ندارند به دلیل اینکه مردم باید بدانند که این سریال را فقط در شبکه نمایش خانگی می‌توانند ببینند و باید مانند سینما برای آن هزینه کنند و این زمانی اتفاق خواهد افتاد که مردم بدانند مثل سینما که برای دیدن فیلم هزینه می‌کنند در اینجا هم باید هزینه کنند تا این سریال را ببینند. این شرایط بسیار بدی است که ببیننده بداند که اگر مدتی صبر کند می‌تواند بدون هزینه کردن این مجموعه را از شبکه‌های تلویزیون ببیند. شبکه نمایش خانگی حوزه محدودیت‌ها و خط قرمز‌هایش بسیار با تلویزیون تفاوت دارد.

کارگردان فیلم سینمایی «یک تکه نان» در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا شبکه نمایش خانگی این توانایی را دارد که در مسیر ساخت یک سریال ملی قرار بگیرد که مورد حمایت آحاد مردم و مدیران قرار بگیرد، گفت: چرا که نه! این مسائل بستگی به افق دید تهیه کننده و سرمایه گذار دارد. کسانی که می‌خواهند در این سیر فعالیت کنند می‌توانند نگاه بلند مدت داشته باشند. می‌توان کاری کرد که این سریال‌ها علاوه بر جذابیت‌هایی که باید داشته باشند مخاطب را نیز به سمت خود بکشاند و مسائل مهم ملی و ارزشی ما در این نوع سریال ها بیان شود. سرمایه گذاران در این عرصه باید برای خود برنامه ریزی داشته باشند تا بتوانند در تقویت فرهنگ اجتماعی و نوع نگاه مردم به‌این مقوله تاثیر گذار باشند. اگر در این مسیر با آگاهی گام برداریم می‌توانیم شاهد رشد فرهنگی در سطح گسترده‌ای در جامعه باشیم.

تبریزی در ادامه درباره روند پیش روی مجموعه «ابله» گفت: تنها نکته‌ای که ممکن است باعث شود در فیلمبرداری دچار مشکل شویم فصلی است که در آن کار می‌کنیم ممکن است بارندگی به نحوی باشد که نتوانیم مدتی ادامه دهیم در غیر این صورت مشکلی نیست و با خیال راحت به کارمان می‌پردازیم. پیش بینی کرده‌ایم که بعد از ماه محرم اولین قسمت این مجموعه وارد عرضه در شبکه نمایش خانگی شود. تا به این لحظه هم قسمتی را به طور کامل تمام نکرده‌ایم و بیشتر به صورت پراکنده تصویر برداری داشته ایم.

وی درباره اینکه آیا ممکن است بر اساس بازخوردی که بیننده می‌گیرد در فیلم نامه و روند آن تغییری ایجاد کند گفت: بنده نمی‌توانم تغییری در فیلم نامه‌ام بدهم و خصوصیتی این چنینی ندارم که چند قسمت را روانه بازار کنم تا بر اساس بازخورد مخاطب کارم را ادامه دهم. ما از ابتدا به نحوی برنامه ریزی کرده‌ایم که همه چیز طبق روال پیش رود. به نظرم به قدری سایر بخش‌ها درقصه درست است که نیازی به تغییر ندارد و چکش کاری‌های لازم قبل از اینکه مجموعه را کلید بزنیم انجام شده است.

گفتگو: علی اکبر دهبان


کد خبر: 75809

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdci3vay.t1awu2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com